Sunday, January 02, 2011

Hari ke-14 Berpantang


Mama berpantang di rumah sendiri... nasib ada mak kat rumah ni... klu tak mahu tonggang terbalik... huhuhu... berpantang tu namanya berpantang.. berpantang makan... ngan berpantang sesikit je... nak makan atau minum air akar kayu ke.. air itu ke ini ke.. tak la kot... bersalin pun c-ser... nak bertungku takut... ingat minggu ni baru nak start bertungku... baru-baru takut jugakla... nak berbarut brbengkung apatah lagi... teringat pengalaman ofismate dulu... punya nak slim dok berbengkung berbarut lepas c-ser.... 2 tahun kemudian... kena operate lagi sekali.. rupanya kat dalam tak baik... bernanah dan bleeding... setelah 2 tahun baru tahu... itu akibat terlalu taksub dengan bengkung dan barut selepas bersalin c-ser... 

Hari ni dah start bolehla nak makan berlemak sikit... mak masakkan masak lemak ikan kerisi... tak taruk cili apa pun just taruk bawang je... fuh semangkuk nasi panas habis... sedap ya amat... tapi lepas 3 jam je dah lapar balik... orang kata fully breasfeeding mang cepat lapar kan... petang je dok bedal air milo ngan biskut krim cracker ngan roti bakar 2 keping sapu planta... selamat... kenyang... start kul 7... dah lapar balik... hhahahaha... bila lah nak kurus klu dah rupa ini... tapi... ssyyyy... nak bitau gak... berat mama dah turun banyak tau... syooook...lalalalla... dalam pantang mang cam ni... tunggu 3 bulan lepas pantang.. tapi tuhla... klu nak badan comel cam ni... kena maintain... harap-harap bolehla mama maintain.. dah tak larat nak jadi gemok dah...gegegegege....

6 comments:

Zaidah said...

masa dalam pantang memang mudah kurus...sebab banyak makanan tak bleh makan...

makcikpc said...

Teruskan je lepas pantang nanti makan seperti orang pantang....caps pun masi berpantang lagi ni

kasihlatifah78 said...

makan je lah cik de... asalkan tidak mudaratkn kesihatan ko ngan baby.. sbb sbnrnya cara berpantang ni x sama.. kalo ikut sesetengah negeri ni diaorg kata mknan ni x bleh mkn, tp yg negeri kita plak boleh plak mkn...

cikceriacorner said...

selamat berpantang akak...:)

Intanaziela said...

kak..selamat berpantang...saya pun alhamdulillah loss weight dalam 13kg sebab bersalin operation ni...

NONIE ROSSI AZIZ said...

tahniah akak!!bestnya dapat baby boy..