Thursday, January 13, 2011

Rindu Kat Aqilah Najla...

Rindu kat anak ni lain.. rindu kat bapak lain.. kui-kui...rindu kat anak ni.
syahdu dia lain macam sikit...betul tak??

Hari ni Atok ngan Cik Ngah Aqilah balik kg... bapak saudara mama warded kerana serangan jantung... jadi diorang nak gi tengok... so balik kg... dan Aqilah pun diorang bawak sekali... mama pun serba salah... niat di hati memang tak bagi je Aqilah ikut.. yerla mama mana pernah berpisah dengan Aqilah... kecuali masa bersalin ri tu je... itu pun hari2 papa bawak datang sepital... 

Yang jadi masalahnya...Baru 1 jam Aqilah tak de kat rumah ni... airmata mama dah menitik tengok mainan Aqilah...hidup rasa kosong dan sunyi tanpa kenakalan Aqilah... Rasa nyesal plak lepaskan Aqilah ikut Atok & Cik Ngah balik kg... uwaaa... tengok botol susu dia pun mama rasa nak meraung ... terbayang2 dia dok turun naik tangga... terdengar2 suara dia panggil mama..mama...

Niat Atok Aqilah sebab kesiankan mama dok nak handle aqilah yang nakal tu pehtu nak handle adik naufal lagi... tapi itula... sebab tak pernah berpisah.. gini plak jadinya... 


13 comments:

LayarLara said...

jangan sedih2... sok baliklah dia tu...

mummy_ayu said...

ala ciannya...ayu dulu masa Iris masuk sepital 1/2 hari tak jumpa Ian pun dah windu, risaukan dia lagi..bila jumpa...dia pun beria peluk..leh bayangkan .. sabar ek..

wan sujaihah said...

emmmm sedih kan kak...saya pun emagine gak ..camner la nak kawal omey saya tu bila dapat adik :)

Sricahaya said...

naluri seorg ibukan...
kalau rindu, call la aqilah..kurang2 terubat rasa rindu kat aqilah bila dgr suara aqilah..

Zura said...

alahai kak...sy yg belum kawin nie pun kalau tak tgk anak buah....rindu nye tak th nak cakap ape...

norihan said...

sabar ye..samalah saya kalau takde anak lain je rasa...

erienz said...

ala siannye...kejap je kan,jap lagi baliklah tu...jgn sedih2 yer...

SUZIE APAI said...

huhuhuu...sabar la...

aku pun tak pnh pisah ngan ank...camner yer...?

BIONIC WOMEN said...

Alahai sedihnya...
saya pun x pernah berpisah ngan anak...jgn sedih2 kak..kena kuat masa berpantang ni..hehe

Sue said...

sabar byk2 kak.. sy pun penah gitu masa berpantang khalish dulu. lagi la pulak, MIL bawak damia balik kg. Kurang2 seminggu. Tapi hari ke dua sy da kol hubby suruh bwk damia balik. hehe. penah dia babai sy dr dalam kete, terus lajuu air mata turun. Tapi masa tu lega jugak la sbb fokus kt baby je, damia pulak time tu nakal ya amat!! mmg bole sakit jiwa dibuatnya. heheh tp bila takde, kita pulak mcm nk sakit jiwa merindukan dia..

ann @ hatiberbunga said...

mesti aqilah rindu kt mama nya jugak tu..

nak bagi extra masa kt mama nk bonding lebih2 skit ngan naufal plak. ;)

baby Aniza said...

Hurmm..mmg semua mama2 yang baru dapat 2nd baby akan rasa mcm ni kot.
Sama la ngan saya dulu..MIL ajak jannah (anak 1st) balik kg kejap sbb takmo nnti dia kacau saya and new born baby. Rindunya kat jannah Allah saja yang tau..sorang2 dok nangis plak teringat kat dia padahal baby baru depan mata kita nie...hmm mcm2...
Bila tanya member2 yang lain, semua ada rasa mcm tu jugak...so normal kot bila ada feel mcm tu ;)

anyway, selamat berpantang!

Qaseh said...

betul2 setuju sgt2...
sy pun kalo balik keje mesti nak tgk anak dulu coz hilang rasa letih bila tgk dia sengih