Monday, March 21, 2011

Aqilah Punya Botol Susu...


Actually belikan Aqil Naufal... Tapi Aqilah Najla yang rembat...
Jenuh pujuk Aqil Naufal guna botol Tomme Tippee ni...
Still tak nak gak... setia dengan Pigeon gak...
Aqil Naufal taste dia rendah je.. dia tahu mama dia gaji ciput...
Ahaks... Lastly Aqilah yang punya lah jawabnya... huhuhu...

Sapa tahu.. Pigeon BPA Free ke tak.. sebab botol yang mama guna tu... yang 4 segi.. rege dalam RM16 seketoi tuh... tak sure.. sebab beli tak de kotak... n kat bawah botol tak de plak tanda tigasegi no 7 tuh.. sapa tahu ye...???

8 comments:

cikmOt said...

kak, kalu bawah botol yang ada tanda tigasegi dan tertera no 7 la yang bahaya di pakai...yang tu bukan free bpa...selain no 7 baru le selamat...

sw33tdarling said...

ada logo yang triangle tu tak..? kat dalam tu ada kod kan...? tp lom study kod apa tuk jenis apa.. hehehe

Zura said...

erk..ada bentuk cm tue plak...

- dieyana - said...

salam kenal mama aqilah...

anak diana pun pakai pigeon, yg ada 3 botol-1 set harga dlm 4o lebih tu, kalu satu dlm belas2 (tk ingat), agak2 mama aqilah pakai yg tu ke...rasanya pigeon yg tu aje lah, selain dr botol yg tak de corak-n botol kaca. diana pun was was, pigeon tu bpa free ke dak, ritu p check kat sogo-tak de tulis bpa free pun, cuma tertulis, puting anti colic. rasa was-was-diana beli botol lain utk anak2, baru seminggu pakai botol abru, tk pakai pigeon dah...huuhu

fuadnis said...

jangan risau kak..saye dah buat research..dan jenama pigeon adalah free BPA..coz saya pun gunakan jenama pigeon utk anak saye..:-)

Afne said...

as salam.

kak, mana nk cari TT yg tinted biru? afne gi mybbstore cuma ada putih ngan pink je. rasa cam nk belikan biru utk haziq sbb dia asik cilok botol hana je.

Angah said...

mama
botol BPA free warna dia mcm botol aqilah rembat tupastu lembut sket..botol yang ada BPA keras dan warnanya jernih. kalautak tulis bpa free pun boleh tau insyaAllah

Farrah Hasna said...

comel bentuk die kan