Wednesday, June 08, 2011

Alhamdulillah...Aqilah beransur sembuh...

Gambar kat KLIA..time tunggu Atok balik umrah...

Isnin lepas kan mama cerita Aqilah demam tak baik-baik... petang tu... we all bawak dia ke klinik lagi sekali... cek punya cek....suhu 38.5... rupanya ada tonsil.. tuh yang demam berulang je tuh... then doktor sumbat ubat bontot... Aqilah kan susah ya amat makan ubat... dia sanggup doktor sumbat ubat dari dia minum ubat... actually selama ni... kitorang memang tak pernah bagi ubat bontot tu.. sebab Aqilah kalau demam tak panas pun... then demam dia... 2-3 hari dah baik.. kali ni demamnya lain macam.. mama memang plan klu sampai Rabu tak ok lagi... memang nak bawak ke Hospital jekla... sebab takut perkara lain pulak jadi kan... takut lambat bertindak...nanti apa2 hal menyesal tak sudah... so.. 2 hari mama EL... monitor keadaan Aqilah..

Then mlm kelmarin lepas balik klinik...memang badan dia ok sesangat... effect ubat kan... sampai ke pagi... dalam kul 9...alahai..badan dah start panas balik... suhu 38.2 gitu... tapi mama memang paksa dia makan ubat... dahla sorang2...papa kerja..mama kepit dengan kaki jek Aqilah...hahaha... dah gitu..bnyak tumpah dari masuk mulut...tapi tak per la janji masuk gak ubat... then lap ngan tuala basah... alhamdulillah..suhu badan dia turun... tapi start kul 3 ptg... suhu badan dia naik balik... mama bagi ubat..then lap badan ngan tuala basah...alhamdulillah turun balik suhu... adoi hai... tapi memang air kosong mama paksa dia minum banyak2... pastu papa balik...dah bebel2 kata demam Aqilah tak baik2... mama banyak minta pendapat kawan2... thanks pada yang sharing n caring dengan mama kat FB dan juga sms...thanks so much...tak terbalas jasa2 kalian yang begitu caring dengan kami...

Petang tu jugak...try bagi Aqilah makan aiskrim vanila... alhamdulilah... kul 8 dia tido... mama monitor suhu badan dia... alhamdulillah ok je... tak demam pun...sampai la esok... dan malam ni... dah tak demam lagi... maybe tonsil dia dah semakin ok... sebab mama tengok dah tak merah lagi dah tekak dia... risau sunggulah anak-anak tak sihat ni... Naufal plak selsema sikit... n ada batuk berkahak balik... alahai anak2 mama... tapi Naufal tak per...dia suka ngan ubat... so tak de masalah... insyallah esok lusa baik la tu agaknya...

Cam ni lah orang kata... proses membesarkan anak-anak kan... sentiasa susah hati bila anak2 tak sihat.. cam tu gak la mak kita kan... bila kita sakit..cam ni lah rasanya... baru kita tahu... apapun..doa mama..semoga anak2 mama...dijauhkan dari sebarang penyakit...doa mama sentiasa untuk kalian nak....

p/s : insyaallah esok klu tak de halangan mama akan bekerja seperti biasa..

2 comments:

notti netti said...

Net pun macam tu, kalau anak-anak sakit, susah hatinya. Suami pulak hmmm 100% suruh kita yang jaga. Mula-mula tu panic jugak, lepas tu dah lama and dah biasa, kira okey jer.....biasalah anak-anak nak membesar.

kak su bidadari said...

ye la puteri.. kalu anak2 kita sakit, kita yg sakit sama.. sebab bimbang.. lagi2 kalu demam yg tatau punca tak kebah2 kan?

akak dah lega anak2 dah lalui proses nak nyampaikan umur 6 taun tu.. hehehe.. been there done that..

lama tak jenguk blog awak..ni jumpa balik..

free2, jemput ke blog akak plak ye?

http://see-if-i-really-care.blogspot.com/