Tuesday, July 19, 2011

Mamex Gold...

Sejak Aqilah memang kitorang pembeli tegar jenama Dumex... Aqilah sejak usia 3 bulan dah minum susu Mamex Gold... Naufal hajat dihati mama nak fully breasfeeding.. tapi hajat tinggal hajat ajelah...hahahaha... disebabkan perkara-perkara yang sukar dihuraikan... mama stop breasfeeding Naufal... masa usia Naufal genap 4 bulan... dan seperti Kakak nya jugak.. mama pilih susu Mamex Gold ni jugak... bukan disebabkan nak bagi anak minum susu mahal...tidak sekali-sekali.. cuma mama rasa... susu ni... ok dengan Aqilah... so why not mama trykan jugak untuk Naufal... so far..alhamdulillah... so good lah Naufal minum...

Naufal memang kuat menyusu.. yerlah budak lelaki kan... satu kotak 650g ni tak sampai seminggu dah habis... huhuhuhu... so... sebulan mama memerlukan 5-6 kotak Mamex Gold... Harga pasaran RM58.90 sekotak... kalau beli tin.. satu tin harga dalam RM105 tak silap mama.. sebab mama jarang beli tin.. mama selalu beli kotak2 je... kebetulan jiran depan rumah staf kilang Dumex... so memang syukur sangat-sangat... sebab kitorang dapatlah harga staf... memang sangat-sangat menjimatkan...

Ni stok untuk bulan ni... kitorang share dengan jiran sorang lagi.. kebetulan baby dia pun minum susu Mamex Gold...


Satu kotak besar ada 12 kotak Mamex Gold 650g so kitorang bagi dua.. dapat 6 kotak sorang...

5 comments:

Anonymous said...

Salam Mama A.N,

Saya Hana, awak duk mana ye, nak tanya ni.. anak saya minum susu mamil gold step3, dapat beli harga staff juga dengan jiran, skang jiran dah tak keje ngan kilang dumex... terpaksa la beli harga pasaran kat giant or tesco, boleh ke introduce kawan2 jiran awak yang keje sana.. saya nak order susu..

imz said...

bli direct kilang ke susu tu..?

aimaniman said...

alaaa.. dulu2 sumer, iman kakak, aiman.. n la ni iman adik akak bli mamax gold tp sejak zaman meleset ni akak tukaw ke enfapro.. adik bongsu enfagrow aaa.. bleh aa tahan sikit sekotak RM37++ kalu mamex dkat 59.. sebulan akak kna beli +- 15-18 kotak maa.. x tahan laa..

aimaniman said...

aaah kalu ada kenalan dapat bli trus dr kilang nak gak tukaw balik esp baby tuw... tlg aa bg contact dia

mia izzati said...

anak saya baru nak try susu nii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...