Friday, July 22, 2011

Persalinan Memey Suhaiza RM2.7 Juta...Ya ke..????

Persalinan Memey RM7.2 juta


Norman Hakim dan Memey Suhaiza.


KUALA LUMPUR 21 Julai - Pelakon Memey Suhaiza akan memakai gaun bertatah mutiara lengkap dengan set barang kemas dan kasut yang kesemuanya bernilai RM7.2 juta pada majlis persandingannya dengan Norman Hakim di Crowne Plaza Mutiara di sini, 28 September ini.
Memey, 23, akan memakai dua persalinan iaitu setiap satu bernilai RM500,000 tajaan Rafflesia untuk majlis persandingan dan acara memotong kek.
Menurut Bill Bora selaku wakil Rafflesia, sebelum ini Datuk Siti Nurhaliza Tarudin pernah mengenakan gaun bertatah mutiara bernilai RM400,000 pada hari persandingannya.
Selain dua persalinan itu yang ditaburi mutiara mengikut gred, Memey juga akan mengenakan dua set barang kemas bernilai RM2.8 juta setiap satu merangkumi anting-anting, gelang tangan, cincin dan tiara untuk dipadankan dengan pakaian tersebut.
"Sejak minggu lepas, borang penyertaan untuk rekaan pakaian perkahwinan Memey sudah dibuka kepada semua pereka fesyen yang berminat.
"Pakaian itu kelak akan dipadankan dengan anting-anting, gelang tangan, cincin dan tiara. Terpulang kepada pereka untuk menghasilkan pakaian itu, namun kedua-duanya perlu dihiasi mutiara.
"Selain itu, Memey juga akan mengenakan dua pasang kasut rekaan khas Prof. Datuk Jimmy Choo," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.
Kata Bill, Memey amat beruntung kerana pereka kasut ternama itu sudi menghasilkan kasut khas bertatah mutiara untuk majlis perkahwinannya yang dianggarkan bernilai RM300,000 sepasang.
Memey dan Norman, 35, bakal bernikah pada 24 September ini di Felda Tenggaroh Selatan 1, Kota Tinggi, Johor.
"Persandingan mereka boleh dianggap sebagai wedding of the year kerana mendapat sentuhan orang ternama," katanya.
Kata Bill, Memey dan Norman dipilih kerana sebagai pasangan selebriti, kedua-duanya sentiasa menjadi perhatian ramai dan dinanti-nantikan penampilan mereka.


Hahahaha... ya ke...???? Wait n see ajelah kan....

7 comments:

watyz said...

dgr gak kat radio tadi. tgk kontroversi2 pon ade gak sponser tp fuhhh...

Krsty Pinky said...

haii....perkahwinan yg sgt membazir!

CIK JATT said...

biar betul. dasat2

HappyIrfa said...

x suka ke dua2nya sekali.boleh?hahaha

aimaniman said...

membazir kalu menunjuk2 dan apa rasa ek gembira atas duka orang lain.. walau apa pun harap abby tabah meghadapi situasi ini..

gee ryder said...

sponsor je kan. bukan duit dia.
org dah nak bagi , terima jelah...kekek

Angah said...

harga yang diwar2kan camtu lah..kalau letak mutiara plastik pun sapa tau hihihi...