Wednesday, November 23, 2011

Anak Bujang Saya Yang Semakin Membesar... :)

Bulan depan anak bujang mama ni dah pun berusia 1 tahun.. aduhai.. pejam celik..dah setahun rupanya.. rasanya mama baru je bawak Naufal balik dari Hospital Serdang selepas bersalin kan kamu nak... tetiba je next month kamu sudahpun berusia setahun.. allahuakbar... begitu cepat masa berlalu... begitu cepat kamu membesar nak... dan baru mama tahu... membesarkan anak lelaki... adalah berkali ganda mencabarnya dari membesarkan anak perempuan... Senakal-nakal Aqilah... walupun kadang2 buat mama nak pitam... tapi Aqil Naufal lagi nakal... fuuuuh... kalau dalam kereta... car seat tu memang hai-hai bai-bai la... takat dia jeling je car seat tu... memang tak kuasala dia nak dok dalam tuh... kirim salam jekla... balik kg hari tu... adoihai... masaaaaaaakkk mama dalam keta... nasib ada Cik Ngah ngan Atok... lehla ganti-ganti pegang Naufal.. kalau tak... fuhhh... memang dia tak diam sesaat lerrrr... adoi.. kasi susu pun tak nak tido... tido pun takat 10 minit gitu je... lelain.. dia menakal jekla... kejap nak dok belakang kejap nak dok depan..kejap kaco papa...kejap kaco kakak... jenuh.. memang jenuh...

Apalah yang kamu cari tu nakkk...???


Rupanya kat situ ada duit syiling... patutla dia leka...


Tapi Naufal ni memang kena hati-hati klu dapat barang... sebab dia memang stok apa saja kat tangan semua bawak masuk mulut.. tak kiralah apa sekalipun...
Bila dapat stereng memang tak nak lepasla... melekap je kat situ.. bila angkat..
confirm menjerit cam kena histeria... hahahaha.... itulah keletah anak bujang saya
yang menganjak ke usia satu tahun.... :)

7 comments:

♥ Wina ♥ said...

samalah kak dgn anak bujang wina tu..kalau dapat stereng kereta mmg x nak lepas & bising mulut dia heheheheee

@>hasney^-^ said...

betul...has ada sorang boy..itupun dah sama mcm ada 3 girls.....yg sedang membesar tu....anak lelaki mmg totally different denagn anak perempuannnnn

Krsty Pinky said...

sama dengan melati..
dah tak reti dok diam..
carseat tu kem salam la..5 minit dok jek leh..pehtu meragam..

zh-ena said...

sama mcm umar apa sahaja dia jumpa pasti msk ke dlm mulut

ibuafiqahhuzaifah said...

membesarkan anak lelaki dan pempuan mmg berbeza..
boboy lg nakal dari gegirl..
boboy lagi panjang akal..
xtercapai dek akal..gegirl lg dgr cakap..

kadang2 pening pkir keletah budak2 niey..hehe

TwiggyLiyana said...

chewaahhh, bergaya! :)

Aisyah Ghazi said...

Comelnyeee lah. Semoga membesar menjadi anak yg soleh . Anyway, free2 jemput ke blog saya untuk info2 kekal fit and slim.

>>>Tips Slim & Fit Semula Jadi!<<<