Tuesday, December 20, 2011

Jumlah Yuran Pendaftaran Anak 5 Tahun :)


Total sebenar adalah RM730 lebih...
Tersilap tulis... ala lebih dalam RM50 jek pun...
Tapi inilah yuran pendaftaran anak-anak zaman sekarang...
Saya dulu sekolah tadika... free jek... huhuhuh...
Apapun... ini baru permulaan...
Yang pasti... mama doakan... anak-anak mama...
Sekolah rajin-rajin... belajar pandai-pandai...
Semoga sihat membesar... menjadi anak yang soleh dan solehah...
Berjaya dunia dan akhirat ....insyaallah...
Mama tak punya harta dan wang ringgit berjuta..
Harta mama adalah yang bernama..
Aqilah Najla & Aqil Naufal...
Mana yang mama termampu.. Mama usaha untuk kalian...
Apa saja...


Insyaallah tahun depan Aqilah akan start bersekolah semula di PASTI.. sesapa pernah ingat Februari dulu mama pernah hantar Aqilah ke PASTI tapi mungkin dia belum ready untuk ke sekolah... so cuma seminggu dua jek dia ke sekolah... pastu dok rumah n klu mood dia ok.. mama hantar dia ke Taska.. tapi de next year.. tak de main-main lagi ye sayang.. Aqilah mesti ke sekolah... sebab Aqilah dah besar... mama pun lum buat keputusan samaada nak hantar dia dari pagi ke petang..atau sampai tengahari jek... tengok keadaan dulu macamanaa.. klu dia ok... biarlah dia sampai petang... sebab bila petang... ada kelas belajar solat... mama rasa.. PASTI adalah pilihan yang tepat untuk Aqilah buat masa ni... sebab kita ni nak mengajar anak-anak mengaji.. alahai bilahlah masa... setakat alif ba ta...bolehla... selebihnya...? memang kita tak boleh serah bulat-bulat kat sekolah... tapi dari sekolahlah tempat anak-anak kita dibimbing dengan lebih sempurna.. so mama rasa... dan mama harap... Aqilah akan belajar seperti yang diharapkan..insyaallah...


11 comments:

shiemz said...

Sekolah nie Aqilah nak pegi ker x? Harap² aqilah nak g school k... leh belaja ghajin2... bukan senang mama tue nak cari duit.... :D

risanur said...

moga aqilah menjadi anak yang solehah...insya'allah

Jiey^Mien said...

tu anak normal kak, byk pilihan leh antar.. macam rayyan ni, pilihan sekolah terhad.. majoriti, pendaftaran dan initial fee pun dh 1k++ pastu monthly rata2 dlm 550.. tu skolah cikai2 jer pun.. kalo skolah yg malatop, patah pinggang mak pak dia.. haihhh.. mencabar btul..
=)

~aSHa~ said...

lebih kurang je tadika mana2 skrg ni...yg tadika anak sy lak...bayaran 700++ tu hanya tu 6 bulan sahaja..dia kira semester...nanti bulan 6 bayar lagi dlm 400 lebih tuk semester kedua..bulan2 pun wajib bayar 240..parah tul anak2 zaman skrg ni..ehehehehe

aZeeMaH said...

a'a la kak...skarang ni yuran tadika pon mau pitam tgk angkanyer...hehehhe...mu'az pon kita anto kat pasti gak...ibunyer pitam mengenangkan yuran dia...wakakkakak

Oyis said...

wow byk jgk tu. belajar rajin2 ye aqilah. kalo masuk sekolah PASTI, lps ni mesti leh tgk muka aqilah pakai tudung gi sekolah, tentu comel :)

Anonymous said...

Sorry mencelah...
Entry tanpa gambar.....aci tak?
Oklah kot... entry kat bawah ni dah banyak gambar kan... mama betul2 tak berkesempatan nak snap sana sini... so.. nak dijadikan cerita... dua orang budak kontraktor yang dah tunggu we all kat depan rumah tuh... memang follow je kitorang... dok tunggu.. sanggup tuh... yerla..orang bisnes kan.. cam tu lah.. mulanya layan budak melayu ni dulu... diorang ni memang satu groupla kot... sorang handle plaster ceiling sorang handle gril.. ada lagi sorang handle kitchen kabinet.. tapi papa cepat2 bitau.. kitorang dah deal ngan ada satu company dah kat KL... so tak de lah diorang ni call kawan diorang tu datang... klu tak..masak layan reramai...---merujuk kepada petikan blog puan pada Wednesday 9/9/2009,company aper yg puan deal tue?kitchen cabinet ker?berapa rm?okay thanks

ibuafiqahhuzaifah said...

kat putrajaya ni rata2 dah 1k pendaftaran + fees suma..
mau pitam mak ayah..mujuq ada bonus leh tambah2 buat bayar yuran anak2..

nie namanya pengorbanan!

~aYu~ said...

salam kenal. samala dgn anak sy baru daftar tadika 5 tahun. yuran dia RM985.. adoyai..

fini zaini said...

thn dpn ank2 kita dh 5thn..xleh nak main2 dh..huhuhu..

shuhaina said...

Aah kan...parah mak pak skang ni...tu br sorang kan...shu ni nak kena simpan duit dr skang ni...nnt bila turn si kembar msk tadika pulak..habis gaji sebulan buat pendaftaran je...aperpun itulah pengorbanan untuk permata hati...