Thursday, March 01, 2012

Pesanan dari Shamrulismawi Abah BlackPearl, ayah kepada Allahyarham Faris Nur Daniel

Pesanan dari Shamrulismawi Abah BlackPearl, ayah kepada Allahyarham Faris Nur Daniel buat semua ibu bapa...


Buat kawan-kawan semua.... Antara perkara yang kita boleh jadikan pengajaran dari kisah Allahyarham Faris Nur Daniel...

1. Bila anak merengek bangun malam, janganlah marah dia. Jangan merungut kenapalah kena bangun malammmmm.. mengantuk.. etc... That might be the last night that he/she does that.

2. Bila anak mintak mainan atau sesuatu kalau mampu, kita cubalah berikan. That might be the last night that he/she ask for something.

3. Bila anak nak susu, berikan dgn penuh kasih sayang... That might be the last day that he/she drinks it. Sama ada susu ibu atau susu formula, dua dua sama je. Pemberian dari ibu/ayah kpd anak.

4. Bila anak buas dan nakal, sabarlah. That might be the last day that we can see him/her being active.

5. Bila suapkan anak makan, suaplah dgn penuh kasih sayang... That might be the last food that he/she eats.

Bottom line is......Hargailah masa anda bersama anak-anak...Kita tak tau bila kita atau dia yang akan "pergi" dulu.

# to all the parents out there..pls take note(utk diri sendiri juga)

4 comments:

syanasaid said...

sedih kan baca
tp betol la..skrg ni kadang tu rse marah2 je kt anak
bkn sengaja nk ade rse marah tu
penat keje kt opis gamaknye

lady scooter said...

semalam my husband pon de citer pasal sorang bapa yg pernah alami saat2 macam bapa arwah Fariz ni. Cume yg bezanya, anak dia alhamdulillah... panjang umur tapi masih perlu jalani rawatan. mungkin seumur hidup. pesanan hampir sama dgan bapa arwah... apa saja, buatlah anak2 kita gembira.. sebab tu mungkin yg terakhir... sape tau kan?

Azhariah Zuber said...

nice quote

. said...

Hi... Salam, saya ada menjual baju babies and kids, gift set for baby, yang comel2 dan dengan harga yang berpatutan... kalau berminat feel free to browse my blog (http://mummyslittlestars.blogspot.com/ ) or facebook page saya Mummy’s Little Stars (http://www.facebook.com/pages/Mummys-Little-Stars/280582848680896?ref=tn_tnmn)... ok, TQ and bye..

**kalau berminat jangan segan2 sms or email me..