Thursday, March 29, 2012

Tanggalnya Gigi Pertama Kakak Aqilah

Actually gigi kakak Aqilah dah 2 minggu goyang...
Asyik merengek je cakap ngan mama gigi dia goyang...
Mama kata... tak per.. gigi tu nanti tanggal..
Akan tumbuh yang baru...
Bertambahlah dia excited nak dapat gigi baru..
Akhirnya... time balik kg ikut atok...
Gigi dia tanggal dalam keta...
Atok simpankan giginya tunjuk kat mama..
Akar giginya tajam sangat2...


Jadi rongaklah Aqilah gigi kat sebelah bawah... hehehe..
Tapi alhamdulillah gigi kakak Aqilah tak de yang rosak....
Semuanya cantik2 lagi... so far.. dia memang kuat makan gula2 n coklat..
Tapi gosok gigi memang kena paksa.. kadang2 dua hari sekali..
Jenuh pujuk gakla....

Note : Tapi macam terlalu cepat sangat rasanya gigi Aqilah tercabut, umur belum genap 5 tahun gigi dah tanggal..camner tuh... normal ke..?? hahahah...

4 comments:

fini zaini said...

cepat gak yek gigi aqilah cabut...nabihah mcm xde tanda2 lg gigi nye nk cabut..hehhehe

Oyis said...

eh dah cabut? mcm cpt jg, tp kalo dah goyang, maknanya natural la tu. saya pon baru terbaca 2-3 hari lps psl gigi susu, kalo ikut artikel tu, from 4-8 yrs normal, tp average budak2 at umur 6 yrs. kena pesan kat aqilah, bagus dia x takut gigi dia tercabut. tp lps ni aqilah kena rajin2 gosok gigi tau, dah gigi kekal :)

Syaz said...

Salam perkenalan,

Ala kesiannyer kakak aqilah..tp xpe..kejap je tu...nnt gigi cepat2 tumbuh..:)

jemput tuan rumah join contest kita..saje suka2..:)

http://ini-blog-anas.blogspot.com/2012/03/jom-join-lucky-draw.html

Azhariah Zuber said...

cepatnya. ank sy blm habis tumbu gigi. baya qilah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...