Tuesday, May 15, 2012

11 Mei 2012 (Jumaat) Aqilah Najla is 5

Saya memang kebizian yang melampau sesangat..Sehinggakan blog saya ni memang tak berupdate... Update pun ikut suka... tapi kali ni saya nak update jugak..Sebab dan berhutang satu entry 11 Mei lepas... Hari Jadi anak dara tercinta saya...Selalu every year.. saya akan titipkan paling tidak satu entry pendek untuk dia..Tapi this year saya betul2 tak berkesempatan....

Nak dijadikan cerita... sebelum 11 haribulan tu.. Aqilah demam 2 hari...Sampai Rabu demam.. Khamis petang adik pulak menyusul... Demam panas suhu sampai 39.2 celcius.. Memang mama tak berkesempatan nak hadap pc...Lebih2 lagi mama dah promise ngan kakak Aqilah nak celebrate birthday dia kat sekolah... hajat di hati nak buat goodies sendiri... terpaksa di tunaikan juge.. sebab barang2 dah beli... Tiba birthday Aqilah mama terpaksa EL sebab adik demam tak kebah2... rushing pepagi tu terpaksa hangkut adik sekali hantar goodies sekali kat sekolah Aqilah.. kek yang ditempah pukul 12 tengahari baru siap... so Aqilah akan celebrate birthday pada sebelah petang... papa memang kerja lah.. so mama terpaksa rushing sensorang.. setlekan apa yang patut... petang after jumaat baru papa balik sebab risaukan adik yang demam... dan sekaligus.. papa nak carikan hadiah untuk Aqilah... meja n kerusi study tu hadiah dari mama... papa kata dah lama berhajat nak belikan something untuk anak dara dia.. hadiah birthday kita citer next entry yek... :) So jom kita layan gambar2 Aqilah di sekolah....

Aqilah dengan Muadiba Balqis.. Actually kek tu Aqilah tengok time tu.. sebab masa we all g tempah.. Aqilah just cakap nak kek angry bird je... so happylah tu kot dapat kek angry bird.. hiks...
  
Dengan kawan-kawan... tunggu masa nak potong kek...

Allah selamatkan kamu... Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan Aqilah Najla.. Allah selamatkan kamu....

Okey.. tunggu ye anak-anak.. tunggu muadiba potongkan kek ye...

With Muadiba Balqis again...




 Anak dara saya yang sangat saya cintai, Aqilah Najla dah pun berusia 5 tahun

 Kawan-kawan taska...

 Kawan-kawan taska juge..

Dengan goodies yang kami sama-sama buat... anak beranak semua tido pukul 12 malam...
Apapun puashati.. walupun comot... hiks...

Saya sangat risau takut kek tak cukup..
Alhamdulillah cukup jua akhirnya...


Aqilah dan Muadiba-Muadiba juga kawan-kawan...

Aqilah Najla dan kawan-kawan lagi... hahaha itu jekla asyik2 ayat saya....
Aqilah dan kawan kawan.. kawan-kawan dan Aqilah... kah kah kah kah
Belasah jekla...

Aqilah dan Dina (Kata Aqilah kawan dia ni nama Dina)

Macam YB plak sampaikan goodies beg... sweet....

Gambar yang mama paling suka... bersama Muadiba Balqis Guru Kelas Aqilah :) diorang kat sini ada dalam 60 orang murid.. dan dibahagikan kepada 3 kelas... so Aqilah di bawah Muadiba Balqis yang comel nih... cakap pun very soft spoken... sweet sangat Muadiba Aqilah nih... secomel orangnyer...

Okey..itu sajerlah entry panjang untuk hari lahir Aqilah Najla.. pertama kali celebrate kat Taska... Terima kasih yang tak terhingga untuk cikgu-cikgu PASTI Isbat Al-Imtiyaz Desa Kasia, Putra Nilai... atas kerjasama dan pertolongan yang diberikan dalam menjayakan sambutan hari lahir Aqilah Najla...

Selamat Hari Lahir
Anak mama Aqilah Najla yang tersayang
Semoga anak mama akan membesar dengan sihat.. bijak dan pandai..
Dan menjadi anak yang solehah dan cemerlang di dunia dan akhirat

3 comments:

Zura said...

selamat hari lahir aqilah..comellah balqis tue...

Oyis said...

happy belated bday aqilah. di PASTI x payah pakai uniform eh kak puteri? apapon, nmpk best je kek tu. mesti aqilah seronotkan celebrate ngan kwn2 ..

edrina said...

Happy belated bday Aqilah.. lebih kurang jerk bday ngan Danisha.. Danisha bday 10 may :)