Tuesday, May 15, 2012

HADIAH HARIJADI AQILAH NAJLA KE-5 DARI MAMA

Tadi citer pasal birthday Aqilah... kali ni citer pasal hadiah dari mama pulak...
Hajat nak belikan Aqilah meja n kerusi study dah lama dah....
Tapi tak tertunai-tunai... sebab nak ke Ikea sana nun... kena plan bebetul...
Nak bawak anak bagai kan... Tapi gagahkan jugakla.. sebab dah hajat sangat...
So sempena birthday Aqilah.. ni jeklah yang mampu mama adakan...
Sebab kesian tengok dia buat homework kat meja makan...
Alhamdulillah dapat jugak mama nak meja bulat tuh...
Kerusi satu pink untuk Aqilah.. satu biru untuk Naufal...
Nampak cam adillah kan.. tapi seperti biasa..
Naufal tetap nak kerusi pink kakak punya...
Hahaha itu memang fenomena biasa.. sebab apapun yang kakak punya..
confirm dia nak rebut...
So pasrah dan redha adalah jalan terbaik...


Tengok board ni pun ada jual... dah alang2 pegi.. beli ajelah sekali... sekali harung....murah2 jek...
Best gak.. sebelah boleh tulis guna marker.. sebelah lagi leh guna kapur tulis.. dwi guna...
Itu jeklah ye nak hadiah yang mampu mama berikan untuk anakanda tersayang di usia 5 tahun...
Sekian.. mama dah pokai ... tak de duit... hajat ke Ikea nak beli barang anak..
Tapi dah terbeli barang rumah... so dah over bajet.. dok dendiam.. wit tunggakan pun dah setle...
Hahahahh...
Semoga Aqilah rajin belajar.. dan belajar. .dan menjadi anak yang pintar...
Sekian.
:)



4 comments:

antalya said...

mmg bahaya pon pegi ikea tu kak. byk godaan ekekeke

Oyis said...

happy belated birrthday aqilah. lama jgk saya baca blog kak puteri ni. dari masa aqilah dlm perut lg, skang dah masuk pon 5 thn hehehe

CkYnHaShiM said...

board tu pun akk li kat ikea yek..menarik la.. anyway epy 5th besday aqilah...

psst.. naufal akk same naufal sy gak..suke ape barang kakak dia kale pink gak..hehehe..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah mesti aqilah suka dapat hadiah tu, nak2nya yang warna pinky2 tu