Thursday, September 06, 2012

Aqilah Najla - 5 Tahun 4 bulan

Dah besarkan anak dara saya...umur dah 5 tahun 4 bulan....
Pejam celik pejam celik... dah nak masuk 6 tahun dah next year...
Lepas tuh... dah masuk sekolah darjah satu...
Allahuakbar... cepat betul masa berlalu....

Masa ni nak g beraya....dia dah tak sabar nak g beraya tuh...

Posing tak yah suruh dah.. dia pandai sendiri... dah besar katanya kan...

Si adik tu.. apa kakak buat.. dia nak buat gakla... wajib!
Kakak main payung.. dia pun wajib nak ada payung gak..

Ni ha.. terlebih tengok citer boiboiboy gamaknye...

Ni pun sama.. terlebih tengok citer kartun...

Ni plak gaya terlebih tengok citer ultraman...hahaha...

Semakin anak membesar.. semakin besar cabaran dan dugaannya untuk kita sebagai ibu dan bapa...kan...
Masa usia anak bawah 3 tahun.. kita tak terasa lagi cabaran dan dugaannya...
Tapi bila anak dah menginjak ke usia 5 tahun...
Makin kita terasa dugaannya...


Saya sentiasa doakan...saya dan suami diberikan kesihatan yang baik untuk menjaga amanah allah ini....
Diberikan kekuatan dan kesabaran yang tinggi untuk membesarkan anak-anak saya....
Dan semoga anak-anak saya juga membesar dengan sihat dan bijak...
Dan menjadi anak yang mendengar kata... lembut hati untuk cintakan ilmu....
Dan menjadi anak yang soleh dan solehah.. amin...




3 comments:

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

stuju kak!
semakin membesar anak2 ni semakin byk cabarannya..

antalya said...

cantik aqilah pakai camni. nk pakaikan kt mya pesen gini gak lah. eh aqil tu mana kasutnya

Puteri Satu said...

ibu afiqah : kan.. time anak kecik tak terasa sangat kan...

yun : baju tu tiru fesyen kat anakku... Aqil Naufal tu memang tak kasi dia ikut g beraya... sebab tu cam budak tak cukup siap..hik hik....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...