Tuesday, September 18, 2012

Jom Kira Duit Raya Anak-Anak :)


Actually kejap lagi saya nak ke Melaka...
Ada kursus di sana sampai khamis ni...
Tapi disebabkan bas pkl 12 baru bertolak..
Saya sempat naik ofis dulu... lambatkan...
Takkan i nak dok bawah tu 2 jam tunggu bas...
Hik hik i bukan suka tau tunggu2 bas ni...
Panas.... ahahahaha.. (itu adalah tipu.... sebab saya suka je naik bas....)
Kelmarin syawal sudah melabuhkan tirai....
Syukur jugak kita semua selamat merayakan 29 hari yang mulia...
Dan alhamdulillah jugak... rezeki anak-anak pun adalah time2 raya nikan...
Selalu duit raya anak-anak saya campurkan je semua sekali....
Walupun si kakak dapat lebih dalam 30 ke 40 henggit jek dari si adik...
Total semua duit anak-anak tak banyak sangatlah macam anak-anak u all semua...
Tapi syukur jugak... sebab rezeki mereka sudah ditentukanNya... syukur...
Total semua dapatlah dalam RM538.00 dibahagikan dua...
Dapatlah seorang RM269.00 tapi saya genapkan sajeklah...
Jadi RM300 seorang... 
Anak-anak korang mesti dapat beratus-ratus kan...
Raya tahun ni saya kurang berjalan-jalan sangat...
Sebab tu duit raya anak-anak pun kurang kot...
Tapi sebenarnya bukan itulah tujuan utama kita beraya kan...
Beraya untuk menziarah sedara mara dan rakan taulan...
untuk mengeratkan silaturrahim..itu niat utama kan...
Apapun... syukur..insyaallah panjang umur berjumpa di Syawal tahun hadapan...
Insyaallah...



6 comments:

LizHairi said...

same la saya pun kak.duit raya anak2 memang akan bagi 2 jugak.fair and square :-)

♥cikmOt♥ said...

takde pun beratus kak...sama jek cam anak akak jugak...

azi said...

Banyaknya duit raya....nak sikittt!!..:)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

banyak gakt u, kita tahun lepas balqis dapat sikit, takut ni rajin berjalan dapat lah RM800 lebey...kalo time kita tecik2 dulu nak dapat RM100 pun susah...rezeki anak2

antalya said...

mya ngan iskandar dpt seribu lebih. alaaa tu pon sbb aki dorang (my dad) yg kasi byk ekekekek

Puteri Satu said...

liz... ha ah akak pun gitu.. liz...

mot - iyerla... sama ler akak pun.. tak rajin sangat berjalan iyernyer....

azi - heheh..tak ler banyak zi..sikti2 je pun...

mama balqis - ya ke... banyak wit raya balqis tu..sorang 800...

yun - waaah... aki dapat durian runtuh yek.. mesti kasi cucu banyakk...keeen... hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...