Friday, October 05, 2012

Saya Sayang Barang Ini!!

Saya sayang barang-barang ni... Tapi nak mengelapnya memang tunggu habuk tu tebal 2 inci agaknyer... Hahahaha... saya jenis tak suka lap2 ngan kain lembap... Saya cuci terus kat singki... mcm cuci pinggan mangkuk tuh.... Baru saya puashati...

Lepas cuci kat singki... saya lap ngan tisu...
Memang saya akan puashati bila kat mata saya berkilat cam ni....

Rak ni pun saya mintak tolong husband turunkan... dan mintak dia cuci kat bilik air... hahahha..
Matikkklah kalu lepas 5 hari rak ni jadi kembang.. sebab kena air... hak hak hak....
Alhamdulillah dah 3-4 minggu.. ok jek... selamat... (Klu tak mahu kena beli baru.. cheeeh. berangan...)


Ting!!!
Dah berkilat...kan...?







6 comments:

LizHairi said...

cantek :-)

kalo dah minat tu otomatik jadi rajin kan kak!

saya said...

aduhh...rajinnya.. saya selalu baca blog mama a.n ni tapi tak pernah komen. tapi bila tengok bab tahap kerajinan ni memang terkejut habis le. hehehehe... saya suka juga benda2 macam tu tapi sebab malas semua pon pendam aje. bagi sikit aura rajin tu. huhuhuuu...owh..since 1st time komen, selamat berkenalan.

Che Ta said...

masyaallah cantik sgt rak tu!
dah penuh dah koleksi eh..hehe
weh, lap je la, beli spray utk kayu atau multipurpose(baca label dulu and make sure boleh guna utk any surface)
and cawan2 tu pun jgn gosok sgt kat bunga dia karang cepat tertanggal,xcept kalau vantage ke yg mahal2 tu hehe

Azhariah Zuber said...

kalau sy dah lama kut guna cawan tu. hehehe

syariza09 said...

ni mmg betul2 rajin ni, trus basuh senang la berkilat...sedap mata memandang

Waney Zainuddin said...

wah.. cantek la koleksi tu. umah saya takleh nak berhias. hero2 kecik kat umah suka sepah brg. nak tgk umah cantik, boleh tgk umah org jela. hehe