Tuesday, November 27, 2012

Bekas Aiskrim Tupperware


Anak-anak saya kan suka je dok kat pagar rumah... g tahan motor jual eskrim... si Naufal tu pun dah pandai dok angkat tangan sambil jerit2 kat pakcik moto jual eskrim... kadang2 pakcik tu dah benti siap dah kat depan gate... kita pun dah pakcik tu dah benti.. kita pun kesian belikan jugakla..kan... satu RM1 Naufal suka eksrim oren jek.. lelain dia tak suka...  kadang2 4 kali pakcik tu lalu... 4 kali lah gak dia beli... selalu Atok diorang beli 5 ke 6 ketoi siap2... tak de lah asyik pakcik tu nak benti kan...

Hari tu ada tengok kat katalog tupperware ada bekas acuan buat eskrim... saya pun orderlah... dan baru jek dapat ni ha... nanti bolehla buat ngan anak-anak kat umah... hahaha yang pasti confirm budak2 tu tiap 2-3 minit g jengok icebox.. confirm!!! Dahla peti ais sekarang tempat sejuk beku tu kat bawah.. klu peti ais dulu2 tempat sejuk beku kat atas tak perla diorang tak sampai nak bukak sendiri kan... aarrgghh... dan-dan terasa design peti ais sekarang tak sesuai untuk budak2... hish....




2 comments:

baby lydia said...

jimat kak buat sendiri kn..^^ tringat zaman kcik2 dlu..

Irfa said...

buat eskrem dlm plastik tu je ;)