Thursday, November 01, 2012

Membengkak :(


Actually ni citer pending... Naufal kan injection 18 bulan sepatutnya bulan Jun lepas....Tapi disebabkan mak bapaknya asyiklah bertangguh nak inject anak... September hari tu baru mak bapaknya bawak dia g injection... dulu time Aqilah memang cek up kat Klinik Kesihatan.. So memang ikut date yang diberi lah.. klu lambat takut nanti misi bisingkan...Kalau kat private... ikut sukati ko la.. paling2 pun dia kasi tarikh appointment suh datang.. tu jek...

So we all lewat 3 bulan la bawak Naufal injection untuk 18 bulan...Injection ni kira lastlah kan.. pasni dah tak de injection lagi.. sehingga dia masuk 7 tahun kan..Kalau tak silap saya doktor tu kata gitu la....Oh injection kali ni memang si anak bujang saya ni tak berdecit langsung... Mama dia ni je yang punya cuak takut dia meraungkan...rupanya haram dia tak menangis... dia buat muka blur dia jek...Macam tak de apa2 yang berlaku... terus buat muka tak bersalah.. gi panjat timbang kat klinik...Dan melompat turun naik timbang tuh... oh anakku... adakah kamu tak berasa sakit langsung nak??? Kita plak yang tertanya-tanya.. sampai ke sudah.. dia buat tak tahu je dia kena cucuk kat peha...

Tapiii.. esoknya.. sedar2... peha dia membengkak... ohhh.. mama sangat2 cuak kalau tetiba jadi gini... Sebelum ni rasanya tak pernah membengkak gitu... tempat bengkak tu keras dan panas... ohh mama sangat takut.... terus google kat internet... tengok2 ada yang kena operate sebab darah membeku lah.. ooh sangat2 scary k.... then terbaca satu blog.. anak dia pun lepas injection ada membengkak cam ni.. siap g refer hospital... aarrghh cuak..sangat cuak....  terus sapu minyak gamat kat peha Naufal... harap2 tak de apa berlaku... alhamdulillah.... 2-3 hari... dah baik...syukurlah.... seriau saya... saya bab2 injection anak ni.. memang cuak.. sebab banyak kes yang bukan2 berlaku kan... so saya sangat takut... padahal... doktor tempat saya cek up anak saya tu... sangat lemah lembut dan sangat berhemah.... penuh sifat keibuan... sebab tu saya suka cek up kat klinik doktor ni.... tiap kali merawat... bismillah tak pernah lekang dari mulut dia... so saya sangat-sangat rasa selamat dengan doktor ni....

Note : Tapi berat Naufal pada umur 1 tahun 9 bulan baru 10.5kg saje.... keding je anak teruna saya ni.. hik hik...apapun.. janji anak2 sihat.. itu dah cukup memadai buat saya...





2 comments:

Aisy Nasiha said...

Alhamdulillah dh ok bengkak tu. Ank saya ms amk injection 18bulan jg, penah tmpt injek tu jadi keras dan warna lebam sikit. lama jg tak hilang..hampir sebulan kot..

Sue said...

boleh tuam dgn towel panas.. bagi ubat tu jalan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...