Wednesday, October 31, 2012

Roti Jala & Pinggan 4 Segi Ala Masterchef

Cantik tak? Hahaha.. roti jala saya ada pendek ada panjang... adatlah kan.. 
sebab saya budak baru belajar...

Nak sangat kan pinggan bersegi dan mangkuk ala-ala masterchef tu kan... Nah ambik... mcm lah bila beli pinggan gini.. dok asyik mendeco jek tiap kali nak hidangkan.. tak de maknanya... hahahha... Hari tu.. saya dengan akak saya try buat roti jala... Baru saya tahu buat roti jala amatlah senang sekali... hahaha... Maksud saya.. nak bancuh dia tu senang.. nak menjala tu susah gakla mula2 tu... Tapi bila dah banyak kali menjala... eh syok pulak rupanya... sekejapan aje dah habis bancuhan dia tuh... best.. best...

Pinggan panjang empat segi tu saya beli kat Nilai 3... huhuhu... giler meroyan sekejap tengok pinggan ala-ala masterchef jual kat situ berlambak-lambak... confirm ujung bulan ni nak g rembat lagi seketoi dua...  murah2 jek rupanya.. harga bawah RM10 pun... murah jek....

Note : Ada sesapa nak resipi roti jala ke? tak de kot ek... sebab resipi leh google kot... dan bancuhan dia pun sangatlah senang... ingat ujung minggu ni nak buat lagi... tapi husband ajak balik Sepang... boleh kot.. buat bawak balik umah MIL.. kan... apapun akan difikirkan nanti...





4 comments:

Aisy Nasiha said...

Rajin ye msk.. Mmg mudah, tp klau sy yg mls ni mmg xmerasa lah..sb bukan makaanan kegemaran saya, xpenah bt ni.. Org lain bt saya makan..

~ yus ~ said...

wah akak, cayalah, pinggan ala masterchef tu....hehe.

Bancuh roti jala memang senang kak, yus biasa bancuh guna blender je, teringat masa marhaban raya tahun lepas yus buat roti jala dapat lebih kurang 120 keping, pengsan menjala dari pukul 5 petang sampai dekat 730 baru siap....huhu.

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

pinggan camni la sy nak cari skrg ni..
hahaah.. rupenyer ade gak yg tgh cari yer..
tp jauh plak nk gi cari nilai nun..
sy pi cari kat giant tapi tadak la..
mmg plan nkwat roti jala pun, yg kak reen punyer ala kazam tu.. hehehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

cop.. cop, post la resepi roti jala tu gak..
kite nak!!!