Tuesday, December 11, 2012

Jom Mendeco Rumah :)

Gambar No.1

Tahun depan saya plan nak cat masterbedroon dengan bilik anak dara saya... so.. plan nak cat kaler apa memang tak tahu... blank! Saya tanya husband.. memanjang dia akan kata warna merah... sebab dia kan pencinta kaler merah..ohh. saya tak sanggup bilik untuk saya beradu berkaler merah.. ha haha... saya rasa kaler merah tu..sangat panas... kita nak bilik tidur kita sesejuk mata memandangkan... saya ingat nak cari warna-warna pastel... tapi mcm pudar sangat pulak... tanya pendapat kat fb ada yang kata kaler coklat la bagai kan... Ha gambar kat bawah ni kaler biru pastel ..dia cam kaler pudar2 sikitkan... macam sweet...


Gambar No.2

Tapi sekali lagi pandang macam pudar sangat plak... saya memang tak nak kaler merah, biru, oren, hijau.. kaler tu memang saya rasa tak sesuai untuk bilik tidur... so saya ingat nak pilih kaler Gambar No.1 tu... sweet kotkan... kalau boleh tak nak purple betul2 purple... biar mcm nampak dark sikit.. orang kata... bagi nampak mewah sikit... walupun hakikatnya tak mewah.. hik hik....

Untuk bilik anak dara saya pulak... sebab hajat hati next year nak ajar dia tidur bilik sendiri.. rasa dah agak lewat klu umur 6 tahun masih tido sekatil dengan mak bapakkan... hik hik.. nanti mahu sampai umur 12 tahun tidur sekatil lagi.... walupun katil kitorang tu selesa je tidur 4 beranak.. sebab dah combinekan 2 katil King kat dalam master bedroom tu.. tapi mcm si kakak nak kena ada bilik sendiri jugakla....

Rasanya untuk bilik anak dara.. kalau kaler pink tu mcm dah biasa sangatkan.. saya try tanya Aqilah.. bilik dia nak cat kaler apa... dia boleh kata... `Kita nak kaler pink ngan biru.. ngan orange...' oooh oren no no no ye anak... klu biru ngan pink tu.. okla gak... klu boleh mama tak nak kaler bilik anak dara mama kalerful.. macam tadika... biar kaler yang soft tapi cantik... itu kena fikir kendian kot... 1st nak setlekan bilik mak ayah kamu dulu ye nak... hik hik... saya try google kaler apa cantik untuk kids room...


Saya macam suka dengan design belang pink tu... maybe boleh aply kat bilik Aqilah design tu.. cuma kaler kena try pilih kaler lain... tapi dia nak kaler pink... emmm....

Design belakang tu pun lawa gak... maybe boleh kot... sebab klu bilik kitorang kaler purple..so boleh guna kaler yang sama kat belakang tuh.. (Jimat sikit...) 

Ha tu design belang2 tu.. tapi ni kaler hijau.. klu dapat buat kaler biru.. ok gamaknyer....
Wallpaper saya kurang berkenan.. sebab bilik anak2 pun kecik cinonit jek...
Rasa macam tak berapa kemas klu guna wallpaper kat dinding... 

 Sweet.. tapi rasa mcm tak sesuai...

Ini boleh kot letak sikit kat bilik Naufal nanti... 
(Hahaha lambat lagi.. tunggu 2-3 tahun kot..)

Mode : Nak mendeco rumah... 


10 comments:

.:: Mrs Z ::. said...

yang no1 tu cantik kak..bestnya ada rumah sendiri ^_^

Sherwieyna Muzzawer said...

salam.

Alahai kalau dapat rumah-rumah macam tu bestnyaaaa!

Aisy Nasiha said...

warna mmg memainkan peranan..lgpun bukan kita nak tukar cata atau wallpaper ni macam tukar baju kan? saya berkenan dekorasi gambar pertama dan ketiga tu...

syafisyifa' said...

Jln2 sini :)....
Cantik yg no 1 tu...betul tu bilik tdur rasa tenang kalu warna pastel,lembut2.. :)

bear coklat said...

sye pn skong yg no 1..=)

Aisyah Husaini said...

kak, no.1 memang sangat cantik dan I pun berkenan juge sesangat kak he he : ) tak menahan tgok deco2 umah ni la....biasela kite org perempuan kan rumah merupakan keutamaan biar cantik sedap mata memandang

Citra Della said...

sama ngan dyla kak.. dyla tgh mood nak mendeko umah gak....

LizHairi said...

yup...yang no 1 tu nampak sgt sweet kak :-)

ibuintan said...

akak pilih no 1.. tenang kalernya

Norazmah Emma said...

no satu cantik kak...gan kasi lama :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...