Monday, December 03, 2012

Jom Pizza Hut

Saya dah lamaaaaaaa sangat sebenarnya tak makan kat Pizza Hut... rasanya sejak dok Nilai sekali je kot makan kat Pizza Hut.. masa tu Naufal pun lum ada lagi... selalu kitorang selalu order Domino jek.. terus hantar rumah kan... semalam... weekend tak de apa nak buat kat umah... dah petang2... anak2 dok umah pun menakal jek lebih... ajaklah papa diorang gi makan kat Pizza Hut... saje jekla kononnya.... kononnyeeee... Sampai2 tu... ooh tak ramai sangat orang.. so - so jekla... ambik2 order seme... itu ini begitu begini.... setle order.... tak sampai 5 minit budak pizza tu berlalu... Terus berdesup jek ini yang sampai dulu.... (oh saya tak tahu la memang sekarang pizza kasi bil dulu.. betapa saya lama tak makan kat pizza hut... so saya agak terkejut di situ.. hahaha...) just bisik kat husband... aik makanan lum sampai bil dah sampai dulu ke bang... tapi bagus jugakla... sebab bila bil dah sampai kita boleh cek balik apa yang kita order....kan... sebab saya ngan husband selalu bila nak bayar tu jarang la nak cek balik apa yang kita order..sampai rumah baru dok bebel.. eh tadi tak order pun benda alah ni..naper dia charge ..ha gitu.. so okla kot... kebetulan.. dia charge salad sampai dua kali.. so kitorang boleh bitau awal2...


Oh time bil ni sampai anak-anak saya memang baik.. si Naufal dok atas high chair tak bergerak main sudu ngan garfu jekk... Aqilah just borak-borak... sambil bebel-bebel... sambil main tab... oooh aman sekali.. cepatlah makanan sampai..

Dan makanan pun sampai.... saya cepat-cepat suapkan Naufal garlic bread cicah mushrom soap... oh anak-anak saya sangat berselera makan.... si kakak Aqilah dah boleh makan sendiri2 tanpa disuap... so dah lega di situ kan... tengok meja sebelah... ada satu family anak baya lebih kurang kitorang jugakla.... kejap husband dia bangun layan si adik.. kasi wife dia makan.. kejap nanti wife dia plak bangun kasi husband dia peluang untuk makan... ooh nasib anak-anak saya masih maintain di meja makan dan tak buat hal.... tapi mengharapkan panas hingga ke petang rupanya hujan di tengahari...elok je bila dua beradik tu dah kenyang... waaaaaaaaaaahhh.. si adik dah panjat kerusi... nak terjun turun dari high chair... si kakak dah bangun dari kerusi... nak pegi cuci tangan sendiri... ooh... husband saya sempatla telan 2 slice pizza dah time tu... saya? masih belum jamah apa2... cuma hirup sup Naufal jek....


So... saya terpaksalah biarkan husband saya layan pizza tu sorang-sorang... sementara saya layan dan monitor anak-anak yang sudah terkinja2 dan terkejar sana sini...  husband saya kata.. tak per makan jekla diorang main tuh... oooh.. saya makan pun main telan2 jek.. dapat kunyah sekali dua tu pun dah nikmat dah... Anak sorang saya rasa boleh lagi makan dengan selesa.. tapi bila anak dua... memang tercekiklah jawabnya... belum anak tiga kan? kalau anak empat plak camana ye (Mungkin tidak kot...ahak), sebab tu nak makan kat luar tu... fikir banyak kali.... tapau lagi selamat kot... sekurang2nya anak menakal kat depan tv jek....



8 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

waaa...teringat kesedapan sup ituuu!

nome said...

soon, turn saya plak bakal menerima nasib yg sama cam akak...huhuhu...anggaplah ini sbg cabaran membesarkan anak2...esok2 bile derang dah besar, sure kita rindu dgn keadaan huru hara camni :)

zh-ena said...

waaaaa sama la kita
mmg klu mkn diluar ena mkn tercekik2 jea sbb tgk perangai anak yg mcm2 pe'el

Mak Izz said...

kak, pasni boikot pizza dan semua produk2 Israel demi kasih sayang kita kepada orang2 yg teraniaya dan terancam di Palestin.

blh rujuk artikel ini:

http://inijalanku.wordpress.com/parti2/aaa-senarai-produk-boikot-israelusa/

Aty_Fared said...

ha'ah..lame gak tak pekena...sejak2 lepas beranak..tak pernah makan lagi..lame gak tu 7 bulan dah anak tuh..huhu

JIVEBUMZ said...

samalah kak last makan sebelum bersalin aritu hehehe

now selalu oder dominos jer senang makan kat rumah..nak makan kat luar pk 44kali kot hehehe

Oyis said...

x pe bersusah dahulu, bersenang kemudaian, kata org tua. asal bahagia :)

Che Ta said...

hehe sama laa.. kalau makan kat luar mak mmg tangkap muat je lah mana yg sempat.. nama kata nk betul2 menikmati makanan tu mmg nan hado!
dan la ni depa makin lasak mmg harossss tanak dah makan kat luar.. just stop nk minum2 je boleh la.. tu pun huhu..naik darah ku!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...