Tuesday, May 07, 2013

Balik Kampung Mengundi

Saya balik kg pagi dlm pkl 8 bertolak dari Putra Nilai...


Alhamdulillah jalan sangat-sangat clear dekat Karak Highway...
Menurut cerita yg balik kg sabtu dan jumaat.. memang melekat kat sini...
Alhamdulillah.... syukur....
Sampai Chenor ngam2 pkl 11 pagi....
Dan kami terus ke Sek Keb Chenar untuk mengundi...
Hehehhehee... alhamdulillah jugak.. tak de beratur pun...
Terus sampai.. terus cek nama... terus masuk.. terus.. kena inai...
Rupanya sikit je dia conteng kat jari...


Sikitkan... secoit jek.. hehhehe.. saya post gambar kat insta.. ramai yang kata saya kena conteng sikit je... 
diorang seme kena banyak2... heheheh... tapi memang betul.. mak saya line no.2 untuk warga emas.. memang kena conteng banyak2... dan husband saya mengundi dekat KL.. pun sama... hitam satu jari kena conteng .... maybe petugas tu malas kot..hahhahaa.... Selesai semua.. sempat lah singgah rumah sepupu ngan rumah mak sedara... tak sempat pun nak berehat kat rumah kat kg tuh... sebab kitorang kena rushing ke Taman Ehsan Kepong pulak untuk husband membuang undi kat sana pulak....


Alhamdulillah.. pkl 3.30 kitorang selamat sampai di Sek.Ren.Agama Taman Ehsan...
Alhamdulillah jugak.. sekejap je husband membuang undi... sebab dah tak ramai orang...
Tak yah nak beratur panjang...
Itulah cerita di hari mengundi 5 tahun sekali...
Alhamdulillah perjalanan kami untuk mengundi sangat dipermudahkan....
Bestkan mengundi...
Mengundi untuk menentukan masa depan anak-anak dan negara kita...
:)

1 comment:

antalya said...

wahh salute kat akak sbb gamble balik mengundi dlm masa sehari je. ada org tu jadikan alasan tak blk gelanggi mengundi sbb malas nk hadap jammed hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...