Wednesday, October 02, 2013

Deco Bilik Aqilah :)

Hari ni 2 Oktober 2013
Hahahah giler lama saya tak update blog saya kan...
Last update 5 September... bukan ke dah nak sebulan...
Kui kui kui kui...Sangat malas... nak menulis...
Padahal ada je citer nak diceritakan...walupun citer dia biasa-biasa jek...
Tapi saya memang suka tulis kat blog...Apa saja...
Tapi bila dah datang mood malas tuh...memang tak boleh nak buat apala...
Bukak blog.. just blogwalking je.. Tengok2 and baca blog2 orang...
Hehehehe..Saya sukerr jek....


Ni projek deco terbaru kot....
Cat Bilik tido Aqilah.. hari tu dia tido sekejap bilik ni...
Pastu.. datang menyempit kat bilik kitorang gak....
Huhuh... tapi tuhla... dah alang2 nak mengemas bilik2 tingkat atas ni..
So alang-alang.. terus ajak papa diorang ni g beli cat....
Plan nak cat kaler purple... tapi sampai kedai cat.. tengok kaler pink je yang lawo...
Saya suker jerk la kan sebab kaler pink.. cuma Aqilah jekla... sebok nak kaler biwuuu...
Biwuuu uols... anak dara i suka kaler biwuuuu... oohh sangat pelik disitu...
Huhuhuhu.... tapi ada maknyer ni kisah? ko nak biwuuu ke ijooo ke..
Mak ko tetap nak pink.. eh! sebenarnya bilik sapa nak dicat nih....???
Hhahahaa tak pedulik la.. janji nak pink gak... kih kih kih....


Coraknya jadi cenggini... senang je... guna tape je.. tampal jek tape tu memanjang ikut size... then korang cat la ikut suka korang nak kaler apa kan... cat kaler coklat gelap tu sebenarnya lebihan cat hall kat bawah dulu... tak baik membazirkan.. kita perabiskan aje... so jadilah hasilnye cenggitu... puashati gakla... padahal sebelum cat.. dok bergaduh laki bini... hahaha.. maknyer ni nak cat melintang... bapaknya nak cat menegak... alih2 maknye tak nak derhaka.. sukatikla kan... tapi hasilnya maknya sangat puashati... legaaaa.... i tak mengecat.. papa diorang jek yang mengecat sampai sakit2 belakang ...hahhaaha.. TQ very much papa... so setle la wishlist saya utk bilik tidur Aqilah... cuma nak tambah apa2 yang patut jekla.. mcm frame2 nak gantung kat bilik.. itu jekla.... 


Dan klu tengok penuh sebenarnya corak stripe ni separuh dinding je.. separuh ke atas tak de corak stripe.. sebab saya plan nak letak border gambar pwincess atau border apa yang sesuailah utk bilik anak dara kat tengah2 tu... itu kendian2 la cari plak.... Katil tu pun mcm nak cari lain je utk anak dara tu... tapi tak nak membazir so tunggulah kot ada duit turun dari langit...huhuhu... buat masa ni tak nak membazir pakai apa yang ada jekla dulu... stor pun dah tak muat nak sumbat barang2 tak pakai... katil Quean kayu tu pun.. tak tahu nak letak mana papa sumbat dalam stor.. klu Aty_Fared tengok stor saya tentu dia pengsan doploh kali... hahahaha...

19 comments:

Mar Mansor said...

cantik cam kek

Puteri Satu said...

TQ dik...

pnsusu said...

cantikkk..suka combination kaler tu

Aty_Fared said...

Waaahhh tak kpse tau siap seru nama saye...hahaha..stor sy dah kemas pon sepah2 balik..haaa..acaner tu..susah nak maintain...

Eeaahh..sbnrnyer nak ckp..stripes tu cantik giler!!! Sukeeerrrr...biler lah sy dapat deko2 blk anak pompuan pulak ni....

emy pokden said...

cantik lah kak..

♥ Wina ♥ said...

alahai cantiknya bilik kakak aqilah!

Liza Yati said...

Cantik..

Rizziela said...

creativenya mama cat bilik anak dara..boleh tiru ni

MamaAliya said...

Serius memang sangat cantek color bilik anak akak.

ibuafiqahhuzaifah said...

cantik la kak bilik aqilah..

Fizah said...

adus gigihnya semua org cat stripes..terkagum2 saya..pilihan warna akk pun kena je..sy lum sampai seru lagi ni..rasa2nya cat stripes melintang senang ke menegak senang kak?

IeRA said...

Cantiklah....

http://teratakiera.blogspot.com/

MamaDaniel said...

cantik la bilik anak dara... :D

cik hani said...

warnanya sangat menarik hati.suka tau..

Norazmah Emma said...

wah cantik beruntung anak akak...:)

Norazmah Emma said...

wah cantik beruntung anak akak :)

cikceriacorner said...

salam akak..cantiknya bilik aqilah...

SyahNur said...

wow.. combination color yg menarik, cantik dan kemas...

Linda said...

Kombinasi warna yg sgt sweet ;)