Tuesday, October 21, 2014

Jeruk Mangga Asam Boi

Kat facebook mcm satu trend sana sini orang post gambar Jeruk Mangga Asam Boi ni kan... ada yang jual ada yang buat sendiri... mcm popular sangat sekarang kan... 

Saya pun dah dua kali buat... 1st... saya buat dengan mangga muda yang masam... memang sedap.. tapi 2nd time tu buat mangga muda yang lemak2... tak sesedap yang 1st... 


Uols kena try.. mudah je buat... letak garam gula and yang penting asam boi kena lebih.. baru terasa... nak pedas letak cili api potong... tapi saya tambah satu sudu kecik serbuk asam boi (kaler putih) tu.. lagi sedap... lepas dah setle.. letak dalam peti ais... pastu boleh ngapp!!... heheheh
Selamat mencuba...

5 comments:

Rizziela said...

samalah..sy pun dah buat,,,sedap

Puteri Satu said...

tuhla.. sedapkan...?? tapi mangga masam lagi best... kat sini byk jual mangga lemak2 tuh.. tak best.. heheh

cikceriacorner said...

sakam akak..wow bestnye...a'ah kat fb pon mcm trend cite pasal asam boi..bestnye kak..bleh try wat..

CuTeMiUt78 said...

memang kan sana sini hapdet ni.. memang sedap...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...