Thursday, April 30, 2015

SOHO - Workstation Saya..

Selama ni saya cuma tahu... workstation...
Saya tak tahu apa itu SOHO... kan.. nampak sangatttt....
Betul.. saya memang ketinggalan sikit.. maklumla bukan wanita muda...
Dah tua dah pun.. hehehehe...
Rupanya SOHO tu maknanya SMALL OFIS HOME OFIS.. betul eh???
Bila dah berumur sikit ni.. kita lebih suka/minat tu natural kepada barang2 rumah...
Perhiasan rumah dan decoration rumah... walupun tak grand2 mcm rumah orang2 kaya..
Tapi sedap pada mata kita sendiri pun dah cukupkan...
Maklumlah anak-anak tengah membesar ni... tak boleh nak berbelanja lebih...
Masa depan diorang masih jauh lagi... byk keperluan yg kita perlu spendkan...
Saya lebih suka ambil pendekatan... beli ansur-ansur.. beli sikit-sikit...
Walaupun biasalah.. memang tak sabar.. tapi kena tahankan hati sikitlah...
Kena fikir keperluan atau kehendak... klu hanya kehendak.. saya rasa..kena ketepikan dulu...
Tapi klu barang mainan anak-anak..saya memang kalah...
Husband lebih tegas dan cekal hati sikit klu anak-anak nak beli mainan ni..
Tapi tidak saya... tak tahu kenapa... sentiasa nak happykan perasaan anak-anak...
Mahal tak per.. janji anak saya happy... (tak elok sebenarnya tuh...)
Act anak-anak saya bukan jenis mengamuk tak tentu hala pun klu tak dapat mainan..
(ok nanti saya cerita lain entryla.. pasal anak-anak k...)



Workstation ni.. pada saya yg ada biz online ni.. memang satu keperluan...
Saya perlukan ruang kerja yg lebih selesa.. itu yg penting..
Saya tak boleh buat kerja atas meja makan.. menulis or everything atas meja makan..
Dapa sakit belakang berhari-hari.. sampai terpaksa mc...
Ini kalau hujung bulan order banyak sikitkan...
Awal bulan order tak byk.. so ok lagi....
Saya decide memang perlu SOHO...
Soho AtyFared memang jadi inspired saya la...
Memang tunggu2 je Aty update SOHO dia...
Semua decoration dia memang saya suka...
Pada saya dia kreatif... idea dia menarik...
Thank you aty... klu tak akak ni no idea... huhuhuh...



Bercadang lack tu nak tambah satu lagi... tapi ini pun dah syukur sangat selesa sangat dah buat kerja... alhamdulillah... Malam-malam pun senang buat kerja kat meja ni...

Ok selamat bercuti panjang korang... yg balik kg harap selamat sampai ke kg..














6 comments:

Irfa said...

dah komen kat fb, tp nak komen lagi kat blog. saya berangan nak SOHO cam ni, mesti lg bersemangat nak bisnes online dr rumah

Puteri Satu said...

boleh irfa... beli sikit2... barang ikea masih mampu milik..insyallah... akak pun beli sikit2.. bukan sekaligus... iyerla baru semangat kan.. jom beli nanti k..

Lea Ismail said...

Saya baca entry ni baru tahu soho ni apa

Salina@IbuAqil said...

Assalamualaikum mama..
Lama sggh x jenguk mama dan anak2..
Selesa ada ruang sendiri kemas sejuk mata memandang kan mama..
Kemas.. Teratur..

Che Ta said...

Cantik..kemas je
saya ni tatau la bila boleh dpt..tak menang tgn dgn pakar2 menyepah huhu..
btw, dah pegi melawat Kaison? mmg rambang mata dgn poket hahaha

mama tisya said...

ada workstation gni best...SOHO :)

tisya sakit kaki dr umur die 4thn time tu nk pegi london..mula2 kami ingt die saje wat2 sakit tp kami perati kalo die byk jln..lari2..mula la sakit...tp bila bw p jmpa pakar katanye normal..so doktor bg ubat sapu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...