Friday, September 22, 2006

Alhamdulillah...

Assalamualaikum...

Alhamdulillah hari ni rasa sihat dari semalam... Dan cuma kelmarin je muntah-muntah...alhamdulillah...hari semalam ok..dan hari ni ok pada semalam... Maybe angin kot dalam badan... Malam tadi pukul 9 dah masuk tido...badan rasa tak sedap sangat... Yon pun faham...aku masuk tido..dia pun masuk tido... Tapi aku tengok sehari dua ni..dia boleh berdikari sendiri...buat air sendiri...basuh baju.. cuci pinggan... kemas meja makan... gosok baju sendiri... Maybe dia tengok aku asyik baring-baring je... Apapun aku harap dan berdoa...semoga semua dalam keadaan sihat-sihat dan semuanya selamat... dan aku dan Yon lebih bertolak ansur..dan faham memahami dari hari ke hari...sayang menyayangi... dan baby mama dan papa ni...sihat dan sempurna....insyaallah...

18 comments:

marlinabaharom said...

take good care of yourself.. kalo nak kurangkan rasa mual & loya.. you have to munch biskut masin selalu selau tapi dlm kuantiti yang sikit..k!

zamdee said...

hohoho, congrats sehhhhhh..

elly said...

alhamdulillah ko dapat suami yg memahami mcm yon....take care

PuteriSatu said...

mar : biskut masin ek...biskut manis tak leh ke..?

zam : thanks seh...

elly : alhamdulillah ko...takat ni..memang dia memahami sesangat...esok lusa..wallahualam...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

aku takat ni alhamdulillah..muntah kekadang jer...cuma yg byk nyer..pening2....kalau bdiri lamo pun x leh..raso nk pitam jer...hope akan dtg...bertambah okey...
> tp sian kat hubby aku...dio selalau raso mual...nk muntah...sian diaaa

PuteriSatu said...

zu : ya ke...aku takat ni..muntah baru sekali...pening2 tu lum lagi...cuma badan akulemah-lemah..cam orang baru bangun demam tuh...hubby aku plak...tak berapa sihat gak...badan dia jadi angin cam badan aku gak...muahaha...tapi lelaki tak per..dia kuat...

Anonymous said...

hailaa..sweetnyaaa...nak kawen gakkk..

alinlai said...

bleh ambik kesempatan time ni... lega tuan puteri ke ke ke... apa2 pun jaga diri tu :)

Apple Pie said...

mcm best kan boleh manja2 + mengada2 dgn laki kalau dah pregnent. huwaaaaaaaa...aku bilaa???? *garu dagu lagik*

Ummi insyaAllah said...

tumpang gembira...

Anonymous said...

jaga diri yer puteri. Biasalah di awal pregnancy ni memang mcm tu. Harap lepas ni bertambah baik. Macam yus dah masuk 32 minggu ni pun masih ada lagi muntah2 kekadang.

yus dah boleh komen guna blogger beta punya username. Alhamdulillah dia dah buat improvement.

Ayu said...

sonoknyaaaaaa :)

PuteriSatu said...

raz : kawin ..jangan tak kawin...besar nikmatnya perkahwinan ni...

alin : kena pandai ambik kesempatan lin...mueheh

apple : insyaallah akan tiba giliran ko nanti..sabar ler...

ummi : yerla...

yus : oo ya ke...itu la kan..di awal camni..cuma harap2 semua selamatla kan..tak de apa yang tak elok terjadi...

ayu : emmm...sonok gak...bolehla...bila kenangkan baby kat dalam ni...lagi best...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

selamat berposaaa

Shami said...

Puteri satu, maner pergi sifat kamu yang selalu buli Yon tu..rindu akak pada cerita, ceriti kamu, masa ok hari tu...apapun oklah...wat cam ner yer, sabar hadapi dugaan, tu....jap jer tu, jangan biar perut kosong, paling kurang minum susu ker milo ker apa2 lah makan sikit, kalau buleh...sabar banyak2.....ok....

kepada Yon...jagalah puteri..dan baby elok2...kalau buleh..buatler sumer kerja rumah..he..he..he belajar2 bangun malam...gurau jer..

Syikin said...

salam,

kesiannya..doalah cepat abih keadaan2 kurang selesa ni.

kalau larat posa ya, tak larat usahlah, memudaratkan diri aje, apatah lagi segala yang awak makan tu, keluar balik..sian kat baby di dalam. tp, kalua puasa juga, tak mengapa. dptkan nasihat doktor.

selamat berpuasa.

PuteriSatu said...

zu : selamat berposa...

shami : tima kasihla akak bebanyak kasi nasihat...sya hargai sesangat... camana nak buli kak...tak larat nak buli dlm keadaan sekarang... muehhehe..tak per kak...esok dan lusa masih ada...

syikin :...thanks...insyaallah takat hari ni larat lagi puasa..esok lusa wallhualam...doa2 semoga saya kuat dan baby pun kuat dan sihat...insyaallah...

Faridt said...

tahniah puteri1! busy sgt tak berkunjung blog sampai dah berbadan dua rupanya.Take care of the baby and take care of your husband tu(pasti hormon dia tak menentu juga tu :))