Wednesday, September 27, 2006

Salam Ramadhan...

Assalamualaikum….

Dan Salam Ramadhan untuk semua…. Akhirnya Ramadhan datang jua… alhamdulillah….kita dapat menikmati bulan yang penuh dengan kemuliaan…

Dan….tahun ini tahun yang pertama berpuasa dengan Yon….dan alhamdulillah dengan baby baik mama ni kan…. Hari ni …hari yang ke-52 usia baby dalam peyot nih…kiranya dalam 7 minggu 1 hari lebih kurang…alhamdulillah…aku dapat berpuasa macam biasa… Doaku semoga semuanya dilindungi tuhan….insyaallah…Malam pun…macam biasa berterawih…alhamdulillah….masih boleh berterawih macam biasa….

Kiranya berpuasa kali ni….banyak hikmahnya….kebetulan balik kg weekend baru ni….mak nak ikut datang kl…berpuasa bersama anak dia yang dua orang ni…dan menantu kesayangan dia tuh….muehehehhe….alhamdulillah….dia kata…dia risau kat aku..mana tahu aku tak sihat bulan puasa ni….mabuk-mabuk ke..muntah-muntah ke…muehehehhe…alhamdulillah mak…anak mak ni tak plak muntah2 atau mabuk2 takat ni..esok atau lusa…wallahualam…

Bila mak ada kat umah aku..dah tentu akak aku pun ada sama…dan dah tentu la….kerja aku kurang…iyerla..dulu masak sensorang..sekarang 3 orang masak….dah tentu kurang kerja aku….alhamdulillah…Yon pun tak kisah mak dan akak berpuasa kat umah kami…sebab memang itu yang dia cadangkan sebelum berpuasa dulu….ajak mak dan akak datang berpuasa di rumah kami…

Cuma time berbuka…aku memang tak boleh makan banyak macam dulu-dulu…perut aku cepat sangat kenyang..klu lebih sikit je makan…aku akan rasa senak…cam kenyang sangat….tapi aku banyakkan makan buah-buahan….dan sahur plak macam biasa aku memang tak lalu makan..nak habiskan nasi sesenduk pun letih…tapi aku ambik susu anmum segelas dan kurma 3-4 biji untuk tambah tenaga… alhamdulillah hari ni..saaat ni aku rasa ok….Cuma letih sikit tu biasa la….sebelum pregnant pun letih tu memang selalu bila puasa…. Aku harap dan berdoa semoga segalanya selamat dan aku dan baby baik ni…dapat berpuasa dengan sihat dan kuat….kan baby mama….klu aku cakap baby mama…nanti Yon mesti bising…baby mama…dengan baby papa….alhamdulillah atas segala nikmatMu Ya Allah….

17 comments:

elly said...

wahhh..seronok la ko mak ada kat sini...mesti berbuka best2nye....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

wo..baru 7 mingu erk..aku dh 9 minggu...semalam pi check..hehehehe..

alinlai said...

perghhh ini baru layanan untuk tuan puteri :) siap mak pi teman tu ke ke ke...tapi ye la dah 2 org je anak dia sure dia risau tak pe jaga diri

lizazul77 said...

Semoga Ramadhan al mubarak yang melia tahun ni membawa sinar bahagia kepada kita semua... semoga bertambah ketaqwaan di jiwa....Yang pasti raya tahun ni ko dah tentu mkn lemang dan rendang lebih drp biasa.. hehehheh

PuteriSatu said...

ely : seronok sesangat....

Zu : aá...aku baru lagi...hari tu masa aku pi jumpa dr baru 6 minggu.. oo ko dah 9 minggu ek..kira ko dah 2 bulan lebih la tuh....

alin : itu aarr..aku ada 2 orang je adik beradik ko...sian aku...

liza :muehehehe...ko ada je tau...

happyirfa said...

hai puteri selamt berpuasa ..semoga beroleh keberkatan berpuasa dgn orang baru .

Aku Bukan Bidadari said...

amboii..hehehe..
selamat berpuasa utk ko dan akak ko.. dan hubby dan bakal baby insyallah..

marlinabaharom said...

wei... bahagia nya kalo mak ada sini. aku tak kan masak tig aorang.. tapi MAK akan masak untuk kami 3 orang..muaahaahaa..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

haahhh..alhamdulilliahhh,,...hrp2 laratla aku spai ker rayer nihh...hehehehe...nk pose penuhhhh....uwaaaa...

PuteriSatu said...

irfa :selamat berpuasa....

abb : Iyerla..selamat berpuasa untuk ko dan amie gak...

marlina : muahahaha..ko memang...ambik kesempatan...

Zu : muahahaha...harap2 cam tuh la...

sity29 said...

Hi putri :) congratulions on ur pregnancy... jaga elok elok masa puasa ni ek.. :) kalau tak larat buka tau :)

mfaizalzul said...

slamat bposa!!

mfaizalzul said...

slamat bposa!!

Apple Pie said...

selamat berpuasa buat ko dan keluarga. mesti seronok berpuasa lagi2 ada mak disisi kan. pastu ada yg kat dalam perot tu lagi. mesti rasa mcm special je kan. huhuhuhuhuhu aku jeles siot.

izawani said...

tahniah... semoga semua selamat... akak pun dah selamat...baby dipangkuan...

OK... nanti sembang lagi...

Syikin said...

salam,

alhamdulillah semuanya sihat walafiat..

lagi satu, amalkan minum air suam gak selain susu..insyaAllah, kulit anak jenis cantik..ini pengalaman akak, 2 anak akak suka sangat minum air kosonng, yg 2 lagi kurng minum time pregnant..bila keluar, nampak beza..yg suka minum air kosong ni, nampak kulit baby cantik , yg kurng suka ni, kulit baby tu jenis kering sikit. tp tak taulah pengalaman org lain camner pulak.

PuteriSatu said...

sity : thanks...ct....

mfaizal : selamat berposa...

apple : jeles siot ek...cepat2 aar peknen...leh saing...

kak wani : windu kat akak..alhamdulillah akak dan baby selamat....

syikin : ooo ya ke....thanks atas petua/nasihat...mintala apa2 panduan lagi ya kak..muahahah...