Wednesday, November 15, 2006

14 Minggu...



Kurang 2 hari baby mama genap 14 minggu...alhamdulillah...segalanya baik...sihat...didalam peliharaanNya...Kadang-kadang aku rasa macam tak percaya yang aku pregnant...rasa macam tak de apa-apa je...kadang-kadang rasa tak percaya betul ke ada baby dalam perut aku nih...insyaallah genap 4 bulan nanti...nak pi scan...tengok baby mama dan papa ni...

Tapi di awal pregnant...aku dah dapat rasakan satu pengalaman yang aku rasa...cukup menakjubkan sebagai seorang perempuan, seorang wanita, seorang isteri...bila tuhan beri peluang kita untuk mengandung...pengalaman yang memang kita tak boleh beli di mana-mana...aku cukup bersyukur bila aku disahkan pregnant...memang aku bersyukur...bersyukur yang tak terhingga...aku takut..dan cukup fobia bila dengar pengalaman kawan-kawan yang masih gagal untuk mendapatkan anak...tapi ikhlas dari hati aku...aku tetap mendoakan mereka semoga mereka dipermudahkan...ikhlas dari hati aku..aku mendoakan mereka...aku tak pasti tulisan aku ini...mengecilkan hati sesetengah pihak...aku minta maaf...aku tak berniat untuk berbangga diri atau niat lain..selain dari berkongsi apa yang aku rasa....cuma allah yang mengetahui niat aku yang sebenar...sebab itu bila ada orang tuduh aku riak...aku bangga diri...aku tak sangka sejauh itu pandangan orang pada aku...yang pasti..aku betul-betul tak berniat...setiap orang memang ada pendirian sendiri...itu hak mereka..dan aku tak ambil kisah...cuma aku memang terkilan bila ada yang mengatakan aku berbangga diri...kenapa ada kawan yang sanggup kata aku macam ni...cuma apa yang aku boleh katakan...alhamdulillah...segalanya dari allah...

Okla...maybe aku dah melalut-lalut kot...sebelum lebih melalut lagi...cukupla takat ni kot...untuk Yana...jaga diri...baby kita maybe lebih kurang sama kan...? untuk Alin..Ayu...Apple...yang masih berusaha...aku tetap mendoakan kalian...korang jangan bimbang...mesti ada rezeki korang...insyaallah....aku sentiasa doakan... untuk akak-akak yang selalu nasihat dan beri panduan untuk aku....terima kasih banyak-banyak...dan untuk yang tak senang dengan cerita aku selama ni...aku minta maaf...aku ceritakan dengan ikhlas..dan tak pernah ada niat lain...cuma allah yang mengetahui....

9 comments:

alinlai said...

ehhh ada namaku dalam entry ini :) tima kacihhhh tuan puteri atas ingatan...insyaAllah baby dan tuan puteri akan selamat ... dan insyaAllah ada rezeki saya plak lepas ni .... aminnnnnnn

PuteriSatu said...

mestila aku ingat kat ko...dulu kan kita sesama berjuang muahahaha...aku mesti ingat ko...mesti ada rezeki ko..aku sentiasa doakan untuk ko tau....!

ezatulhaq said...

doakan untk aku skali aa yek (sajer menyibuk ..)nenek aku kata doa org mengandung ni makbul ..doakan aku murah rezeki, selamat dunia akhirat ek ? tq

marlinabaharom said...

semoga baby akan membesar dengan jayanya dalam peyut mama..

puteri salah sorang yang bertuah sebab cepat dikurniakan rezeki.

cam MB ni, after 7 tahun baru merasa.. itu pun bersyukur yang tak teramat..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

moga baby kiter semua sihat n selamattt...

PuteriSatu said...

MB : ya ke MB....mesti memacam dugaan yang MB lalui kan...MB memang merancang tak mo baby atau memang tak leh dapat...?

zu : yesh..semoga baby-baby kita sihat dan sempurna ya...

happyirfa said...

hai puteri..lama tak update..busy yer?psl mulut orang yg mengata tu buat derk jer..janji kiat tahu apa yg kita buat..take care of yr baby

Apple Pie said...

mesti ko seronok sangat kan sbb dah nk jadi seorang ibu. tp apapun aku tompang gembira jugak la :D

PuteriSatu said...

happy :thanks irfa....itula pasal....biarla diorang kan...tuhan tahu niat kita camana...ya tak...

apple:alhamdulillah ko...seronok sangat...anak ni kan anugerah tuhan yang tak ternilai..ko nak tumpang gembira ya...boleh sila la tumpang...tapi ko bila lagi...? aku tak sabo nak dengar berita gembira dari ko plak....leh kita geng nanti...