Friday, December 01, 2006

Bertuahkah Aku....????

Aku yang terlalu sensitif atau...
Orang pregnant memang sensitif sangat...
Yon jarang buat aku berkecil hati...
Aku tahu...dia jaga hati aku sesangat...
Apa saja aku minta...tak pernah tak ditunaikan...
Bertuahkah aku...atau...
Terlalu meminta ke aku...
Terlalu manjakah aku...
Atau Yon terlalu memanjakan aku...
Entahla...

Sebenarnya aku tak tahu nak tulis apa untuk entry aku hari ni...
Semalam balik kerja...dah lewat sangat...sampai rumah dah pun pukul 7...
Tapi mlm aku cuba jugak memasak...sian Yon hari-hari asyik beli kedai...
Nanti tak memasal...dia syok ngan air tangan tukang masak kedai tu plak...
Memang tak leh dibiarkan...aku akan cuba memasak walaupun selang 2-3 malam...
Yang pasti...setiap kali aku masak..tak pernah pun dia tak memuji...(Kuat Bodek hubby aku nih....muahahah...) tapi aku ambik segala pujian dia tu..sebagai semangat untuk aku rajin memasak untuk suami...esok aku cuti..saje nak berehat kat umah...
Sabtu Ahad dah tentu cuti...Weekend ni dah tentu aku masak...masak apa...tak sure lagi..kena tanya Yon apa dia nak makan...kan baby bucuk...muahahaha....memang dah tak tahu nak tulis apa nih....tapi tangan tetap gatal nak menulis...

13 comments:

edyan7 said...

hmmm...mmg bertuah... pandai jaga hati ek husband akak ni... baby pun dah 3 bulan lebih dah... seronok baca last entry tu!

makan pil-pil nurse tu bagik ye kak! jgn mengelat tau...ehhehhe..

PuteriSatu said...

yan : alhamdulillah Yan takat ni...esok lusa wallahualam... aá baby baik akak dah nak masuk 4 bulan..esok genap 4 bulan...hari ni 3 bulan 3 minggu 6 hari...

akak2 kat ofis ni kata...dah makan salindah klu tak makan pil2 yang nurse kasi tu pun tak per...ntahla...akak tak tahu...

Anonymous said...

masak jgn tak masak :)

Syikin said...

salam,

hehe..baguslah rajin memasak, nanti dpt anak perempuan, insyaAllah rajin memasak.

nak citer, akak masa ngandung anak sulung dulu punyalah malas memasak..tak tau nape, walhal akak tak de alahan memasak langsung. mmg suami akak selalulah beli kat luar, sampai sekali tu suami akak cakap apa tau "macam ni jadi tokey balaklah abang" hehe..
sib baik akak tak mintak makanan yg bukan2..cuma akak suka sgt makan SUP..mee sup terutamanya. kalua p mana2 pun, mesti makanan yg bersup, tak kiralah nasi putih n sup ayam ke,mee sup ke..yg penting ada sup.

tapi..lelama oklah, baru nak masak balik..hehe, gitulah pengalaman akak dulu.

kisahhidupku said...

untunglah u dpt laki sayang pastu ringan tulang pulak..jaga diri dan kandungan pastu jangan manja2 sgt nanti baby asyik nak manja jer..tak terlayan nanti

happyirfa said...

hai kak puteri..
kak raflesia g mana?
nape dia tak update blog?dia tak sihat ker atau cuti ?

marlinabaharom said...

orang yg tengah pregnant ni biasanya memang cepat terasa hati.. itu normal. tapi yon pun sangat memahami kan.. alhamdulillah..

ummibatrisya said...

masa ummi pregnant dulu pun ummi malas masak. tapi mula2 je. lepas tu rajin jgn nak cakap. tambah2 bab kemas rumah. kalau nampak satu habuk pun tak boleh, mesti nak bersihkan.

dah rasa baby gerak2 tak? bestnya!

PuteriSatu said...

alin : aá ...masak jangan tak masak...

syikin : ya ke kak...okla tu tokeh balak...saya pun suka makan sup kak...pepagi tu..mesti nak makan bihun sup ke...makanan yang berkuah...

kisah hidupku : takat ni alhamdulillah...insyaallah...tak leh manja lelebih ek...muahahha...

irfa : dia adala...'tapi dia tak berapa sihat last week...batuk selsema...

MB : itu la kan...sensitif dia terlebih kan...so far okla...so far tak ok gak....

ummibatrisya : lum gerak2 lagi umi...selalu berapa bulan ek baru gerak...Yon dah tak sabar nak tunggu baby dia ni gerak...kita plak debar2...muahahha

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ala...kalau ko x rajin msak mlm pun aper salahnyerr...korang berdua jer..kalau msak pun..msak skit kan..apersalah mkn kedai..heheheheehe..ujung minggu brla msak..kalau ari biaser..kalau rajin nk msak ..baru masak laa

PuteriSatu said...

zu : yo la...! weh...mak aku call hari sabtu tu...dia kata ..dia dah beli genggam fatimah tuh untuk aku...aku siap cakap...ada member nak pinjam nanti nak bersalin bulan januari..mak aku kata...loor boleh la sesangat...shiem kata dia nak kan...? shiem dah nak bersalin tuh bulan 1 kan..?

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

maybe laa...hehehehe..aku pun x ingat...bln satu erk..ujung ke awal

akumasihdisini said...

mmg laa klau dah kembar tue...kembar laa jugak...c raff pun cuti gak ari jumaat lepas...ko pun cuti gak...ke korang dah pakat awak2 lagi...!

alhamdulillah...tgh pregnant ruper nyer...elok klau ko makan salindah tue...wife aku pun makan gak masa pregnant anak kedua dan ketiga...bagus...mmg ckup bagus...walau mahal tapi berbaloi...aku bandingkan anak aku yang masa mengandungkan dia...wife aku makan salindah...ngan baby yg tak pakai salindah...byk perbezaan nyer...kedua2 anak aku tak kena pun 'kuning' masa baru lahir...anak2 aku agresif...kecik lagi dah lasak sesangat...anak2 aku 3 bulan dah ader gigi...3 bulan dah niarap...dan susah nak demam...amalkan lah...wife aku masa nak bersalin...sakit nyer tak lama...kejap jer rasa sakit...masa baby nak kuar pun senang(aku tau sbb baby ke 3...aku masuk dan temankan dia)dan dekat nak bersalin nanti...pesan kat hubby ko supaya baca ayat ke 78 surah An-Nahl...ckup indah makna ayat tue...tak cayer ko cuba laa rujuk tafsir Al-Quran...!