Saturday, December 23, 2006

Baju-baju...




Ni gambar baju-baju pregnant yang aku beli...tapi untuk pengetahuan semua...aku lum pakai lagi uniform-uniform ni seme...Insyaallah tahun baru ni lepas raya...baru pakai kot...

Dan hari tu dok belek2 baju sendiri...teringat baby baik mama ni...asyik beli baju mama je...sian baby baik mama...so...tengok gak la baju baby...act..saje suka-suka sebab masih awal sangat lagi...aku baru je nak masuk 5 bulan..tapi cian kat baby baik mama ni kan...asyik beli baju mama je...cakap ngan Yon...Yon pun cian kot...itu yang pilih2 bawak pi kaunter..terus bayar...masa pilih tu...baby baik mama ni cam gerak2 je...dia tahu kot..mama dan papa dia nak belikan baju untuk dia...kan sayang....cian baby baik mama ni...

19 comments:

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ooo...beso lak aku tgk baju bb tuh..bb new born..leh pkai kerr..tp elok gak beso..nanti..leh pkai lamo skit kann...
ewahhh2...byk gak bj hangg...tp lebey nyer warna putih erkkk..biler nk beli yg labuh plakk..tuk pkai 7 or 8 bln peknan lakkk...

PuteriSatu said...

zu : yang labuh aku ingat nak suruh mak aku je buat...memang new born ler tu...tapi maybe aku ambik gambar dekat kot..itu yang nmpak besar....

Anonymous said...

he he he sat lagi dok beli baju mak je baju baby lupa plak ...

akumasihdisini said...

he he he...kemaruk kamera laa plak...minah nie...apa pun nasihat aku tuk ko...klau nak beli baju tuk baby...jgn beli byk sgt yg new born sebab berdasarkan pengalaman aku...anak aku dulu cepat membesar...so beli laa yg 3-6 bulan tue lebih sikit...baby nie dlm seminggu jer dah nampak tumbesaran nyer...utuk yg first baby...beli laa byk ckit sbb bleh disimpan untuk yg second nanti...cam aku...anak aku yg ketiga nie...tak banyak beli baju pun tuk dia sebab pakai baju abang dia jer...apa pun terserah pada ko...klau poket tebal...beli laa byk...tapi ko kena konsider gak sebelum membeli...klau beli byk sgt baju utk baby girl...ntah2 yg kuar baby boy...aku dulu...biler baby dah kuar baru aku beli banyak2...sebelum kuar aku beli lama 6 pasang jer...3 utk malam...3 utk siang...pas baby lahir baru aku beli lagi...!

PuteriSatu said...

alin : itu ler pasal..dok beli baju mama dia je...sian plak aku ko kat baby aku dalam peyot ni...dok usung dia...dengar je mama dia pilih baju..cian aku ko..itu yang aku beli gak sepasang...

cikgu aku : ya ke...betul gak kan...aku ikut cam ko gakla...beli 3-4 pasang cukup kan yang new born tu....

ha ko dengar tu zu nasihat orang berpengalaman...besar pun tak pe sebab baby cepat membesar...paham tak?

lempoyak said...

pandai nye ko teke.. xlh cam blum compom lg lh.. tp aku xtau lh nak ke tak nak..

tips persiapan baby:

-beli bj size 3-6 month
-pilih yg unisex
-colour putih atau krim
-jgn beli byk sgt, ko just beli utk pakai 2bulan pertama je.. so lepas pantang ko gi lh shoping. masa ni bby pun dh besar skit. n ko pilih yg cantik2 utk bby girl.

PuteriSatu said...

lempoyak : hish ko..janganla gitu....rezeki seme tu..klu ko peknen sekarang pun...9 bulan lagi baru dia lahir...masa tu Qina pun dah 1 tahun...rezeki weh...anak buah aku cam tu gak...kosong 3-4 bulan dah peknen balik...anak dia setahun dah nak dapat adik...

RaFFLeSiA MeRaH said...

memang minah ni kemaruk kamera baru skrg ni...baju ijau tu bukan ko penah pakai ker dulu? mueheheh...lurus bendul...

Anonymous said...

huih..byknya baju pregnant...aku dulu beli pat lima pasang ja..tu pun sbb nak pakai ngan slack..baju kurung bantai jer pakai yg ada..seb baik la perut kecik..

PuteriSatu said...

the singa : okla tu pat lima pasang..aku tu lebih satu je dari ko...mueheheh...perut kecik ek..perut aku ntahla..kecik ke besor..tak tau aku....

Anonymous said...

bila la nk merasa lagi pakai baju pegnant..huuu

edyan7 said...

awwwww.... rasa seronok je tgk gambar baju2 tu semua... tetiba rasa sweeeeet sgt tau... yan suka pakai 2-piece...blouse dan seluar... yan takde satu pun gown...huhuhu... sampai saat hujung2 tu...yan pakai overall labuh... kalau ada baju2 cam baju eja dalam mya zara tu cun-cun kan! duit nya pun sure cun tu! huhu...

yan dah simpan baik-naik... nanti boleh pakai balik...bila nak yg kedua pulak..beli sket je lagi baju pregnant ngan baju baby tu... happy for you!

Anonymous said...

wahhh semangatnya mengambik gambo baju2 tuh. mcm best je pegnen kan dpt beli baju baru muahahhahahah

Anonymous said...

waah..banyaknya baju mama dia, patutlah anak dia yg dlm perut tu jeles..hihi.

Mengandung anak pertama memang kita excited, semua nak beli, mcm yus hari tu, dah anak no 3 baju pregnant takde pun, haha,baju baby pun beli 3 pasang jer,bila Abid dah lahir,banyak dpt hadiah baju dari kawan2...lagipun dia cepat membesar, dah besar sikit ni barulah sibuk beli baju untuk dia.

PuteriSatu said...

Kak luna : Bebila pun boleh la...jom la join kelab ibu mengandung kitorang...baru meriah...mueheheh

Yan : itu la yan..akak pun..cam tak berapa suka tengok baju peknen yang labuh tuh..suka blouse ngan suar je...tapi dah akhir2 nanti kena pakai gak...aĆ” simpan elok2...next year ada rezeki kan nak pakai lagi.mueheheh

apple : memang menyeronokkan ko...aku doa ko pun ikut jejak aku nanti..leh beli baju peknen...yek...

Yus : tak banyak...tu jek.mueheh...sian baby kan...tak per la..dah beli sepasang tuh..nanti bila dah 6-7 bulan peknen...baru leh beli bembarang baby plak..kan baby....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ler..tu aku tau ler...mmg la elok beli yg beso..pkai pun lamooo

PuteriSatu said...

zu : oo ko tahu...klu ko tahu okla....muehehehe...

Selipar Jepun said...

terliur tengok kerepek ubi pedas tu... cam sedap jer... camne nak beli , jauh sanagtla kedai tu..

Jawatan Kosong said...

nice!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...