Wednesday, January 31, 2007

24 Minggu Baby Baik Mama....




Alhamdulillah …kandungan aku dah 24 minggu lebih..bersamaan dengan 6 bulan lebih… tendangan baby baik mama ni makin terasa...kekadang rasa cam jari2 tomei dia dok meguit-nguit je kat peyot kita....mueehhehe...tomeinyeeeeee...

Minggu 24

BELAJAR SAMBIL BERMAIN

Berdasarkan kajian yang dijalankan, anda boleh mengajar bayi memberi tindak balas dengan segera. Ini dapat dilakukan dengan menepuk perlahan perut anda sambil menyebut `tendang…tendang….’ Dan lihatlah hasilnya. Untuk meningkatkan kemesraan antara bayi dan ayah, berilah kepasa si ayah untuk membelai bayinya. Pasti ayah teruja apabila mendapat tindak balas daripada si kecil di sebelah sana.

Kasut biarlah sesuai….

Kaki anda akan mula rasa tegang akibat berat badan yang bertambah. Untuk mengelakkan rasa tidak selesa, pakai kasut yang bersesuain. Pastikan kasut anda rata, selesa dan lembut. Melaburlah sedikit bagi mendapatkan kasut yang benar-benar direka untuk anda.

Petikan dari Majalah Pa & Ma (Februari 2007)

14 comments:

happyirfa said...

hai kak puteri,
sihat hari ni?
harap2 akak dan baby sihat selalu.
saya dulu suka kumpul majalah p&ma siap langgan lagi..skrg pun masih simpan dlm lemari .suka gambar dia yg comei2.

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

bagus info nihhhh...lagik2...
>hubby kiter suka tepuk2 peut kiterr...kuat lak tuh..sabo jek laa....hahahaha..

Yatie said...

aku try tukar dah wallpaper ko .. yg lelain aku tukar cam font dia tuh sume sbb nak sesuaikan ngan color background .. ko suka ke tak suke ke ko bgtau ek .. senang aku nak tukarkan .. hehhee ..

PuteriSatu said...

irfa : ya ke..cute majalah tu kan.

zu : nak lagi..tunggula next month... tepuk perut jangan ganas2 tepuk...nanti baby ingat papa dia marah dia plak....wekekek

yatie : weh..thanks ler weh...lawa...tapi template dia naper tak sama ngan akak aku..senang aku leh tukar apa yang patut...naper aku punya jenis lama weh template tuh...

KLMari said...

heheh...kekadang tu rasa geli kan bila baby cuit perut kita. ada masa masa wah kemain kuat lagi. Last time ada sekali tu, lambat makan, kemain lagi terasanya. Gamaknye protes lah tu...My eldest pun suka nak rasa baby gerak. Asyik tanya aje baby gerak ke? nak rasa boleh? Tapi mine belum lagi la yang berombak tu..hehhehe...Just turned 20 weeks. Probably later bila dah nampak gelombang kat perut, bolehlah bagi Kakak and Adik rasa...Keep on writing, ok !!!

PuteriSatu said...

klmari : itu la kan..semua tu pengalaman indah kita sebagai perempuan .... sesiapa yang tak nak merasainye memang dia seorang yang cukup rugi...kecualila yang memang tak nak tu kan...

Abang Long said...

saat indah bagi seorang IBU ....

Syikin said...

salam,

hehe..biasalah tu terasa macam kena cuit2, itu belum terasa mcm kena siku :D

akumasihdisini said...

anak...anugerah yang amat beerti dlm hidup kita...jagai...belai...didik dan asuh laa sesempurna mungkin kerana doa anak yang soleh bakal membantu kita...bila kita tutup mata nanti...!

dah standby nama blum?

lindosh said...

tersenyum sy dengo berita neh.. :)

happyirfa said...

kak puteri..
dah tukar rumah baru nampak.
sapa jd kontraktor dan tukang angkat barang pindah umah ni?cantiklah jam tu...

PuteriSatu said...

abang long : indah sangat...

kak syikin : siku-siku lum rasa lagi...malu2 lagi ni...wekeke

Cikgu Aku : nama? nama baby boy dah plan la satu...nama baby girl..lum lagi...

lindosh : tersenyum kenapa tu ha...

irfa :...member dari jauh tolong angkat barang ..cat umah seme ni..dari dubai sana nun...

izawani said...

yer... semuanya indah bila baru jer peknen... nanti dah besor lagi... orang dok asik tanya, busan pulak... hehehehe...

Lagi satu... bila dah besor lagi perut, gerakkan tu dah jadi lali kat kita, dan kekadang kaki ke tangan dia lekat kat celah peha kita... baru tahu rasanya camna... ekekeke... nak jalan pun tersenget senget...

PuteriSatu said...

kak wani : akak ni..takut2 kan saya aar... apa pun semua tu satu pengalaman..dan pengorbanan untuk bergelar ibu...kan...