Friday, January 05, 2007

Selamat Hari Raya Aidiladha dan Selamat Tahun Baru 2007....

3-4 hari sebelum raya…internet very slow kat ofis aku…problem gempa bumi tuh….punyala boring tak leh nak update blog…fotopages semua…tapi nak wat camana…di luar bidang kuasa kita kan…

Apa pun hari ni…internet dah ok sikit…alhamdulillah…kepada semua blogger..SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA…diucapkan…dan juga SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2007….sedar tak sedar…kita dah melangkah ke tahun 2007…2006 kita tinggalkan di belakang, pada aku…apa yang pahit kita lupakan…Cuma ingatkan apa yang manis…pada aku…2006 cukup bermakna..dan cukup bererti dalam kehidupan aku… Apapun kita pandang ke depan…apa yang akan berlaku di 2007 harap lebih baik…dan lebih diredhai…

Kelmarin…buat pertama kalinya…aku lihat baby dalam rahim aku bergerak…ya allah..besarnya kebesaran tuhan…rasa macam tak percaya ada nyawa dalam perut aku…comel sangat…kepala dia…kaki dia…tangan dia…ya allah…aku rasa macam sungguh tak percaya…tapi itu la hakikatnya…hakikat yang aku rasa..cukup menggembirakan...pengalaman yang cukup berharga…cukup bernilai…cukup indah bagi aku…melihat tangan comelnya…ya allah…cute sangat…inilah baby baik mama rupanya…baby baik yang tak pernah susahkan mama dia…tak pernah buat mama dia muntah-muntah…tak pernah buat mama dia pening-pening…tak pernah buat mama dia lemah-lemah badan…dalam masa yang sama aku bersyukur…bersyukur sangat yang baby baik mama ni….betul-betul baik….dan mama harap sangat dan lepas solat tak pernah sekali pun mama lupa pohonkan doa untuk anak mama….semoga akan sihat dan sempurna…dan dipermudahkan mama melahirkan…dan baby baik mama akan membesar menjadi anak yang cerdik, pandai, soleh dan solehah…dan bila mama tiada…salah satu perkara yang akan membantu mama…adalah doa dari anak yang soleh..insyaallah…

Dan sekarang saat ini aku dah dapat rasakan pergerakan baby baik mama ni…tomei sangat…tangan comel dia….kaki comel dia..terbayang-bayang kat mata mama….indahnye….hanya tuhan je yang tahu…pagi tadi pukul 6.15 pagi…baby dah gerak-gerak…kejutkan mama dia agaknye ya…tomei sungguh…

Memandangkan internet tak berapa ok lagi…so aku tak leh nak uploadkan gambar scan tuh….lain kali je ya….

14 comments:

Anonymous said...

alhamdulillah... baby dah start gerak! it is really a special moment...

lempoyak said...

sonok kan time2 cam ni.. tulah istimewa nya wanita.. kita dpt mengandung dan melahirkan.
aku suka time2 dh nk dkt bersalin nanti. masa tu bila bby tendang, bergegar perut tu. sonok sgt.
dh scan eh, bby girl or boy..

selamat hr raya aidil adha
and
hapy new year.

KLMari said...

Assalamualaikum Kak..Salam perkenalan. Orang Temerloh yerrr...Kat mana tuh...Kotla terlalu ka bila balik kampung kan...Anyway, great to hear baby and mama dia sihat. Enjoy your pregnancy, sis !!! It's worth it !!! Take care ya !!!

Syikin said...

Salam,

salam aidul adha n moga tahun baru ini lebih menceriakan PS dngn kehadiran org ketiga ni insyaAllah :D

mmg seronok tiap kali scan baby, boleh tgk anggota sempurnanya. tak kira dah banyak kali mengandung pun, scan baby mmg ditunggu2.

Anonymous said...

beshnye dapat rase time tu kan.. hurmm

PuteriSatu said...

MB : ya betulla...memang seronok sangat...tak dapat nak dibayangkan...bila kita berkawin..memang saat cam ni tambah membahagiakan rumahtangga...

lempoyak : betulla..seronok...selamat hari raya...

kmari : wsalam..salam perkenalan..temerloh kat chenor...leh la singgah....

kak syikin : tuh la....seronok...

lindosh : insyaallah ada rezeki lin nanti...leh rasainya....

happyirfa said...

to kak puteri,
alhamdulillah..moga2 mudah bersalin ....amin

Anonymous said...

a'ah..mmg best..x dpt nk describe mcm mana...kdg2 sampai menangis sbb happy...baby zmn skrg ni dlm perut lagi dh aktif,tu belum kat luar lg tuh..saya penah tgk cermin masa anak 'menendang'..hahaha..mmg menonjol je kaki dia kat perut kita :P

PuteriSatu said...

irfa : insyaallah doakan semoga segalanya dipermudahkan....

luna : ya ke....tomei je kaki dia kan....

13may said...

mcm best ajer baby gerak2 dlm perut....hahahaha...

PuteriSatu said...

13may : aá best...ko nak rasa ke?

Anonymous said...

Alhamdulillah baby n mama baby sihat2 je :) take care tuan puteri 1...

Sunan_Jati said...

wah.. baby tu masa gerak sakit x?
atau rasa geli..? sj nk tahu...

13may said...

helo...saja singgah cuci sawang:))