Tuesday, February 06, 2007

26 Minggu Baby Baik Mama....

Assalamualaikum...

Dah lama tak update blog ni... apapun..terima kasih la yang sudi menjengok...walaupun tak berupdate...

Baby baik mama dalam peyot ni dah pun 26 minggu...alhamdulillah...next week isnin ada check up... tak tahu la naik berapa kg plak...apa pun janji baby baik mama ni sihat..sempurna...dah alhamdulillah...sekarang memang makin aktif...bergerak aje...mlm tadi cakap dengan Yon...dalam perut ni pun dah aktif...dah keluar nanti...tak tahu la camana... apapun...aku harap semuanya dalam keadaan selamat dan dipermudahkan tuhan...insyaallah...tak sabar nak tengok baby baik mama ni...ikut muka mama ke atau papa dia...suspen je...cuma kadang-kadang rasa risau tu tetap ada...walupun masih ada 3 bulan lagi...blogger Shiem dah selamat melahirkan baby boy 2/2/07 hari tu...alhamdulillah...semuanya selamat..dah berakhirla penantian dia selama 9 bulan...dah seronok dia peluk baby boy dia...dan aku? lambat lagi...EDD 15/5/07 3 bulan lebih lagi...jenuhla menanti..dan menanti..Apapun...mengandung adalah satu pengalaman yang memang cukup manis...lebih-lebih lagi bila baby dah pandai bergerak...menendang...tomei sangat...sweet sangat...cute sangat...seronok sangat...tak dapat digambarkan...memang mengandung satu pengalaman yang cukup manis...Cam baby baik mama ni...dah tahu dah..time dia gerak...pepagi time azan subuh....otw nak pegi keje....kul 11 t.hari...petang time balik keje...pastu lepas makan malam...dan time nak tido...cam mlm tadi...aku dah tido...Yon masuk tido kul berapa aku tak perasan sebab dia tengok tv...yang aku sedar...Yon tengah borak ngan baby...aku punya ngantuk tak sedar baby tendang kuat...sabar jekla....selalu aku terjaga klu dia tendang..mlm tadi aku betul mengantuk kot...aku pun tak sedar Yon tido kul berapa...comel kan...? memang comel sangat....

Sekarang...time aku tengah menulis ni pun...baby baik mama dok tendang-tendang kat sebelah kanan...bergerak-gerak perut nih...muehehhee...Tendangla Sayang...Mama tak marah...Tomeinyeeeee.....

4 comments:

happyirfa said...

teringat masa peknen hero kecik.
sib baik tak telentang jatuh dari kerusi sbb punyalah kuat dia menendang......dan bila dah kuar dr perut skrg pun main kuat menendang..dan x duk diam.

PuteriSatu said...

irfa : ya ke....kuatnye ye....wekekek...baby sekarang lasak2 ye....

KLMari said...

Yerlah kot baby sekarang lasak lasak, tak kira boy or girl. Kekadang tu girl plak lagi lebih dari boy....Masa diorang kat dalam tu, still leh control la kan..esok dah kuar, dapat kaki, perghhh !!!! Semput nak kontrol....heheheh..Anyway, enjoy your pregnancy. 3 bulan tak lama..kejap aje lagi tuh..:D

PuteriSatu said...

klmari : tuh la tuh...diorang memang lasak tul... katanya anak-anak Salindah lagi hebat lasaknye...

tak lama ye 3 bulan...eiiii takuuuuuuuut....