Wednesday, February 07, 2007

Warna-Warna Kehidupan...

Tempat : Kat Umah
Lokasi : Kat meja makan...tengah makan...

Yon : Makan-makan cam ni...teringat time mak sayang ada dulu kan...
Aku : Eeeerrrk.....(Teringat mak....air mata dah bergenang....dan nangis tersedu-sedu....)
Yon : Aik....naper plak...? loooorr...abang cakap je...alaaahai....


Tempat : Kat dalam keta...baru sampai umah...dah nak kuar keta....tengah capai wallet nak naik umah....

Aku tengah dok main sms dengan sorang blogger yang baru bersalin ni...punya syok..tak ingat dunia...tengok2 h.phone tak de kat dashboard keta...mana peginye ya...

Aku : Abang..h.phone sayang maner...?
Yon : Looooorrr....tu kat tangan tu ape...?

Wekekeekkeke....naper jadi gitu yek....

Peristiwa-peristiwa yang menyedihkan..dan melucukan....terjadi dalam satu hari....

Itu la kehidupan....ada sedih....ada lucu....warna-warna kehidupan...

12 comments:

13may said...

hahha...aku penah kelam kabut carik kunci kereta..padahal dok tgh genggam....hahha...

happyirfa said...

psl cari barang tp sbnrnya dah ada kat tangan dah byk kali kena.
siap marah org lagi dan terMALU sendiri..he he he

PuteriSatu said...

13 mei : itu ler kan....aku selalu gak cam tu..

irfa : itu ler....kadang spek pun cam tu..dok kat atas kepala..tapi cari kat maner..cam nonsense je kan..wekekek

yus said...

lebih meningkat usia.... lebih kita ni jadi pelupa agaknya, yus pun selalu mcm tu, depan mata tp tak nampak..husband ckp cari ngan hidung agaknya...wakaka

PuteriSatu said...

yus : itu ler kan...betulla kot....dah tua kan....makin bertambah usia..lagi la lupa....

akumasihdisini said...

dulu masa study...aku dok marah member sbb amik pen merah aku...tapi aku malu balik sbb pen merah tue aku dok pegang...masa balik umah...bawak motor perlahan2 sbb takut mati...!

PuteriSatu said...

cikgu aku : wekeke..ko memang selalu wat keje rupa itu kan... wekekek..

ryu_hana said...

eh, dah tukar layout..lawa laa..
lawak betul la pasal henpon tu..hehehe

kakLuna said...

aku penah goyang2 mouse byk kali,sbb aku ingat skrin tu tgh blank screensaver..

aku siap2 merungut kata, ha,komputer ni buat hal lagi le nih..

upa2nya ..mmg dh ada org shut down!

sakan opis mate gelak kat aku

marlinabaharom said...

orang mengandung memang sensitip & cepat luper....

PuteriSatu said...

r.hana , kak luna, marlina :

ITULA ORANG PEKNEN MUDAH LUPA YE...WEKEKEKE....

alinlai said...

ha ha ha buat lawak plak dia ... Maternity Blues :)tak pa try R&B atau Pop Rock plak