Friday, March 23, 2007

5 HARI TAK DATANG OFIS....




5 hari tak ke ofis…tak bekerja ….tak berblog…tak berforum…tak berfotopages…rindu kan….rindu kan blog ..rindukan forum…rindukan fotopages….Isnin Selasa…aku ada exam di Sri Kembangan…so 2 hari tu….secara automatic dapat cuti tanpa rekod…dan hari pertama exam…tu act…sama dengan hari aku check up….pagi aku pi exam…dan petang baru pi klinik untuk check up….berat badan…naik 2 kg lagi….untuk minggu ke 31….nurse kata…berat aku naik 9 kg sejak mengandung….kira banyak tuh….yang aku tahu..ramai member-member aku kena minum air gula….sebab berat naik mendadak….aku punya la doa masa nurse tu dok berkira-kira nak buat ujian MGGT ke apa ntah..aku tak ingat…dia kata…nak kena buat ke tak…aku punya la baca memacam doa…supaya aku segala dipermudahkan..dan aku tak de masalah..dan aku tak perlu untuk buat ujian tuh….sebab aku kena pegi HKL…kat klinik yang aku biasa check up ni..tak menyediakan ujian nih….memacam doa aku baca….sementara nurse tu pi discus ngan doctor….lasty dia datang…..dia kata…tak perlu buat..sebab aku tak de keturunan kencing manis…alhamdulillah…..

Satu lagi…masa check up perut….nurse yang check perut aku kata….perut aku besar…terkejut gak…aku Tanya dia…baby besar atau perut saya besar….dia kata….ntahla….dia Tanya aku betul ke due aku 15 Mei…???? Ikut tarikh yang diberi memang 15 Mei..ikut tarikh scan…aku lupa nak Tanya…aku risau gak…baby aku ke yang besar….dia kata..tak per..dia check lagi sekali….eh dia kata..ok..normal…pulak dah…camana nurse ni….tapi nurse tu memang ramah betul….memacam aku tanya..memacam dia jawab….baik lak tuh….siap suh aku rasa kepala baby….dia kata so far…kepala baby dah kat bawah….posisi ok…aku takut nak tekan..dia tekankan tangan aku…memang terasa kepala baby bulat je…..tomei je….wekekekke….bila balik….aku citer kat Yon..dah dia plak sebok nak rasa kepala baby dia….mana aku reti nak cari tang mana kepala baby tu..nurse tu dia dah biasa….

Semalam petang….sian Yon..dah lama aku tak masak…ntah-ntah dia dah lupa rasa masakan aku….walaupun penat..aku gagahkan jugak masak kari ikan…goreng sayur bayam…ngan goreng telur…

10 comments:

eiz said...

a'kum..sye dh lame ikuti blog akak cume takde tinggal kn jejak je..wah x lame lg baby dh nk kuar tntu akak dh x sbar kn..skrang ni prut akak dh mkin membesar jd hati2 jgn smpai terjatuh n jaga pemakanan..

yus said...

yus dah 3 kali mengandung ni, ketiga2nya berat yus naik dlm 9 to 10kg bila dah masuk 37 minggu. Ok rasanya tu kak puteri, jangan risau sangat, nanti baby kat dalam pun risau..hehe.

Wahh nampak menyelerakn tgk kari ikan tu, mcm nak buat gak hari ni.

13may said...

15mei atau 13mei???

hehhe...

sue said...

aku rindu sama kamuk..lamanya tak chat..ari ni pun sama. Ko cuti balik kg ke pe?

Besan..bb hang ok lah ker?

happyirfa said...

oklah naik 9 kilo.irfa masa anak ke2 naik sampai 14 kilo.nurse terkejut tp bila baby dah kuar 4.4 kg semua org cakap..emm patutlah perut besar sangat..
rupanya baby mmg besar.
sedap pulak telur dadar tu..he he

PuteriSatu said...

eiz : ooo ya ke....blog akak ni ikut sempat je dik....insyaallah dalam sebulan lebih lagi...bby keluar..doakan semoga segala dipermudahkan untuk akak ya...

yus : ya ke...9 kg kira okla tuh....akak ni...baru 32 minggu dah 9-10 kg...lum 37 minggu lagi tu...

aá...sedap kari ikan....best...tak habis leh cicah ngan roti...

13 may : aá ek...klu awal 13 may la keluarnya baby baik ni...wekekek..

sue : aku ok...aku ada la....ko je yang diam...baby aku ok..alhamdulillah...seme ok

irfa:4.4 ke irfa..? besarnya.....takat ni akak dengar baby memember paling besar 3.9...itu pun kena c-sec...

zz said...

aku nk sayurrrrr

angah said...

Exam PTK kah? ehehehe...

yun said...

wahh sedapnye kari ikan tu..leh blaja ngan akak camne nk wat tak?

ryu_hana said...

saya pregnant dulu naik sampai 22kg..scaryyyy...skang ada lagi 5kg lagi lom turun untuk dapatkan berat zaman anak dara