Monday, April 02, 2007

Ahad - 1 April 2007 - 6.00 petang

Ahad – 1 April 2007

Semalam petang….pi klinik Dr Yusri kat Ampang…ini kira 2nd time aku pi scan…alhamdulillah….semua ok….position baby elok…kepala ke bawah…tapi dr.yusri kata..masih awal..dia masih leh pusing lagi klu dia nak pusing…mama harap…biarla baby di position yang betul bila sampai masa nak kuar nanti ya sayang….uri pun ok kat atas….dr yusri ukur kepala….kaki…semua ok…abdomen ok…so far okla dia kata...baby ni very strong dia kata…tulang dia kuat tengok dia menendang…air ketuban pun ok…dan berat baby…2.23kg untuk 34 minggu…dan maybe nak sampai ke 40 minggu maybe berat baby dalam 3.2 kg dia kata..itu anggaran dia la….dan u all semua nak tau tak..baby baik kat dalam peyot aku ni boy or girl?....dr yusri kata….CONFIRM GIRL…
Muehehehe….alhamdulillah….girl or boy…tak jadi masalah untuk papa dan mama…janji baby sihat dan selamat….itu je dah cukup…dr yusri kata….maybe awal 2 minggu atau lewat dua minggu untuk aku deliver itu terserah pada keadaan…klu awal 2 minggu….maybe ujung bulan ni…atau awal bulan depan aku bersalin….klu lewat …ujung bulan depan…lambatnye tunggu ya…klu ikutkan hati aku ni…biar baby keluar awal sikit….tak sanggup la nak menunggu..bermain dengan bermacam-macam perasaan ni…

Petang ni ada check up...sekarang dah 2 minggu sekali...so klu sempat aku masuk ofis..klu tak sempat...terus balik umah....esok aku update lagi k...

13 comments:

zz said...

wahh..dh tau jantina...dh tau berat bb,...ok la tuh..dh ader anggaran berat bb...tarikh scan brp hb bln....

Helena said...

penatla bershopping dengan barang utk baby girl...hehe

Happy for you, hope that everything goes smoothly.

Mummy Rizq said...

so dah start pilih nama ke blom???

PuteriSatu said...

zz : tarikh scan awal 2 hari je....13/5/07...

helena : penat ye...kita nasibla tahu dah last2 cam ni..so memang tak beli langsung barang kaler pink....beli kaler2 unisex je..

mummy rizq : dah start dah...papa dia la yang pilih...muehhehe...

yus said...

Tumpang gembira sekali untuk puteri.Semoga semuanya berjalan seperti yang di kehendaki, InsyaAllah.

KLMari said...

Finally dah tau girl yer...Lepas ni memacam lah accessories utk girls boleh borong....Habih segala klip rambut nak diacu...Heheheh..anyway, semoga everything smooth. Jangan lupa start pack barang utk bawa ke sepital and letak siap siap dlm kereta. Both my pregnancies awal 2 weeks dari EDD. Tengah sakit contraction, dari Putrajaya boleh balik rumah kat Melawati, kemas beg sambil tahan sakit...Sampai sepital, dah 7 cm...Kekheekhehe

sue said...

lahai..tak dpt le kita berbesan..takpe lah..still leh jadi kawan gak kan? lepas ni kita sibuk cite pasal anak dara kita lah yek?

yun said...

its a girl...alahai cute nye nanti baby akak pakai kaler2 pink. i really like pink :-)
nanti nak pegi cari gift yg kaler pink la utk baby akak

PuteriSatu said...

yus : insyaallah..doakan segala nya selamat dan dipermudahkan..

klmari : itu la...ingat weekend ni nak basuh seme barang2 baby...dan genap 36 minggu..packing siap2..dah sakit kena wat keje ke..baru dia bukak cepat kot ya..?

sue : tak per la....nak wat camana tak de rezeki wekekek...

yun : weekekek..yerla tu dik..cute kan kaler pink ni....

happyirfa said...

excited dgr citer akak.yg penting sihat dan sempurna.jantina tu kira no 2.

adik ipar irfa pegi scan cfrm doktor kata boy, member dah beli semua baju serba biru,sekali kuar girl la pulak..he he kalakar pun ada bila girl pakai baju baru.

apa2 tak kisahlah kak.asal selamat

umeboshi said...

woh...sudah tau baby girl ek. anyway, moga selamat semua nye.

PuteriSatu said...

irfa : ya ke..itu la kan....tapi 1st baby ni...tak kisahkan...janji sihat dan sempurna...

umeboshi : insyaallah...doakan semoga segalanya selamat dan dipermudahkan urusan masa bersalin nanti ye....

Apple Pie said...

wah lamanya tak masuk sini. dah dekat nak bersalin rupanya. good luck yer. jgn lupa beli gaun byk sikit utk baby tu ehhehehhehe