Wednesday, April 04, 2007

Doakan Ya....

Sekarang dah nak masuk 34 minggu...tinggal dua minggu saje lagi...genap 9 bulan...semakin hari..semakin dekat dengan tarikh yang yang merubah sekali lagi status hidup aku...tahun lepas....aku tunggu dan menunggu saat-saat untuk bergelar isteri...dan tahun ini saat-saat untuk bergelar ibu...orang kata...saat yang menjadikan kita sempurna sebagai seorang perempuan...wanita...dan isteri...Dan baby baik mama dalam peyot ni...makin hari makin mengerti yang dia akan ke dunia baru...setiap sentuhan setiap pergerakannya...sungguh membahagiakan aku...sungguh menjadikan aku rasa naluri seorang ibu...dan aku rasa...diri aku semakin sensitif..semakin emosional...mungkin inilah naluri seorang ibu yang selalu aku dengar dan baca...bila memikirkan...baby baik mama ni..memang baik sangat...rasa terharu sesangat...di saat aku mula-mula pregnant...sehingga sekarang...memang baby mama ni tak pernah susahkan mama...alhamdulillah...tak pernah buat mama dia muntah-muntah...mabuk-mabuk cam sesetengah orang..mungkin ini rezeki dan bahagian mama dia kan....alhamdulillah...tapi ikhlas aku kata...start dari aku dapat tahu aku pregnant...aku dah biasakan bercakap dengan baby...pesan kat dia baik-baik setiap hari...supaya dia tak buat mama mabuk-mabuk...tak buat mama muntah-muntah..alhamdulillah...apa yang aku amalkan berhasil...seingat aku ..selama aku pregnant...cuma sekali je aku muntah...itu pun...mungkin perut masuk angin...sebab lambat makan...tapi tak aku nafikan...bila pagi..dalam bilik air...lepas berus gigi...memang rasa mual-mual tu ada...tapi kesimpulan yang boleh aku berikan...memang baby ni tak pernah langsung menyusahkan aku...tak ke beruntungnya aku kan....? alhamdulillah..dan aku harap dan doa yang tak pernah putus...semoga segala urusan dipermudahkan tuhan...dalam saat cam ni...aku nak minta maaf pada semua kawan-kawan blog..klu ada kata-kata tulisan yang aku post kat sini....menyentuh hati dan perasaan kengkawan semua...aku harap...kengkawan doakan semoga semuanya selamat...dan dipermudahkan..insyaallah....act..klu boleh aku tak nak fikir yang bukan-bukan...benda yang tak elok tak baik..harap dijauhkan...

Sekarang...tido mlam aku pun makin tak lena...sebab perut dah makin besar...baby baik mama pun dah makin sempit kat dalam nih....kesian...tak perla sayang...tak sampai dua bulan lagi...baby akan keluar tengok dunia...insyaallah...tak sampai dua bulan lagi....9 bulan pun kita boleh tunggu kan baby....ini plak tak sampai dua bulan...selalu aku pesan...harap dan doa sekali lagi semoga baby mudah keluar dan tak susahkan mama dia cam biasa....insyaallah...

Sekarang mak aku pun dah ada kat umah...biasalah orang tua....risau je...maybe aku bersalin kat KL...klu tak de apa aral kat Hospital Selayang...habis Yon dah nak pilih hospital tu gak...dia kata kawan-kawan dia kata hospital tu ok sesangat...so aku tak kisah kat mana pun...janji segalanya selamat...dan kemungkinan aku berpantang di sini di KL...klu ikutkan hati nak balik kg....tapi bila fikirkan kat kg tu mak bela kucing so...mak kata...biarla berpantang di sini..untuk kepentingan baby gak....tapi mungkin seminggu atau sebulan usia baby...kena balik kg jugak..sebab Yon dah kata ngan mak nak buat majlis potong jambul kat kg....tapi itu plan lepas bersalin la...sekarang..fikir pasal bersalin dulu...itu yang penting...

Harap kengkawan semua doakan ya...semoga aku urusan aku untuk bersalin dipermudahkannya....dan baby baik mama ni sihat dan sempurna..insyaallah...

11 comments:

yun said...

rasa sekejap je masa berlalu kan kak :-)
baby girl mmg baik
sy doakan semoga akak ngan baby akan selamat nanti. harap akak mudah nk bersalin

PuteriSatu said...

yun : insyaallah dik...doakan untuk akak....

Yatie said...

salam ..

haah laa, cepat betul masa berlalu kan .. rasanya cam baru jek aku kenal ko .. and masa tuh tgh sedih2 sbb tak pregnant2 lagi .. tgk2 dah nak masuk sethn dah kita kenal ye .. drpd tak pregnant, la nieh dah nak ada baby dah ...

ari tuh dah suruh rafflesia antar email bg no phone .. insyallah balik Msia next week, ada rezeki bleh jumpa ... tapi sampai skang tak dpt2 lagi ..bz bebeno dia tuh ye :P

okey la ye... didoakan semoga semuanya selamat .. amin.

kakLuna said...

makan kurma sambil selawat,insyaAllah kelahiran dimudahkan..

PuteriSatu said...

yatie : itu ler kan...sedar tak sedar...berkat doa kengkawan semua...berkat doa ko gak...aĆ” leh jumpa...aku dah sarat..tapi leh lagi la nak pi jumpa ko...tima kasihla doakan aku...ko jaga diri ko k...

kak luna : oo ya ke ...tima kasih kasi petua...

happyirfa said...

kak puteri..
jgn pikir yg bukan2 yer.doa dan byk2 baca qur'an.insya allah
semua selamat

Mummy Rizq said...

aku doakan agar semuanya selamat.. amin..

PuteriSatu said...

irfa : insyaallah...akak try baca quran sekerap mungkin...

mar : tima kasih...doakan aku ye...

idham said...

:) doa saya juga semoga puan puteri dan baby selamat ...dan hari2 yg di tunggu datang dengan iringan rahmat Allah.

abg id

PuteriSatu said...

abang idham : tima kasih banyak2 sebab doakan...

kakLuna said...

kdg2 kalau mengandung senang...bersalin nya susah..(cam saya)

tp tu bgantung pd nasib juga lah..sbb bersalin ni antara hidup dan mati..

bykkan doa pd Allah dan bertaubat atas dosa2 lalu.