Monday, April 16, 2007

Tidur Malamku Tak Lena....

Sekarang....bila malam...tido dah memang tak selesa...nak beralih ke kiri ke kanan...ya allah..susahnya...mungkin disebabkan perutku yang semakin berat...tapi apapun...tak perla..untuk baby baik mama...apapun mama kena kuat...baru sikit dugaan yang mama terima...mama tak leh mengeluh...cuma kadang-kadang...rasa tak sabar nak tunggu baby mama ni keluar...nak cium...nak peluk..nak cium...nak gigit-gigit kaki tomei dia yang selalu kuit-kuit perut mama...muehehhehe... mama harap dan doa..semoga baby dipermudahkan lahir ke dunia ni...insyaallah...

Hari ni...16 April 2007..check up untuk 2 minggu sekali...nurse kata...aku anytime leh deliver...so prepare la apa yang patut...next check up isnin depan...dah tiap2 minggu kena check up...hari ni..kena ambik darah sikit...dan jumpa doktor...so far so good...tak de masalah..dan aku harap sangat...semoga segalanya tak de masalah sehingga saat2 baby baik mama ni dilahirkan...insyaallah...

2 hari cuti sabtu ahad...keje aku tido...tido..dan tido...sampai mlm tadi...aku dah tak leh nak tido...pusing ke kiri salah..ke kanan salah...last-last aku tido kul 3 pagi sama ngan Yon yang tengok racing kat tv...buat plak baby baik mama ni cam tahu-tahu je..mama dia lum tido...dia pun buat memacam aksi...jap kang...lutut dia terbonjol (agaknyela..lutut dia..sebab keras je...tang bawah dada aku ni..) jap kang...siku dia plak (sebab cam tajam je....) kejap kang montot dia...mueheheh (agaknye la sebab bulat je...)....memacam aksi la..sampai aku kekadang terjerit dan tersengih sorang-sorang...selalu Yon rajin layan baby baik mama kat dalam peyot nih....tapi mlm tadi dia tengok racing sampai tak hengat...

Apapun...aku pun rasa cam aku akan melahirkan baby ni awal dari tarikh yang diberi...mungkin seminggu atau 2 minggu awal...ntahla...apa pun...itu semua kerja tuhan...apa yang penting segalanya dipermudahkan...selamat..sihat..sempurna...insyaallah....

6 comments:

zz said...

apo leh wattt...sok ader bb..x tau la cam ner lak..lena bb tido ker..or mama dia lg lena tido...hehehehe

yun said...

uiks..maybe baby kuar awal? alahai tak sabo nye dia
n'way be prepared awal2 ye. mental n fizikal :-)

zz said...

ewahhhh2..ntah2..cik abg dia lg x sabo tuh...hehehehe...

happyirfa said...

mmglah bila dah akhir trimester ni susah nak tido sbb mcm semput nak bernafas.sabarlah kak puteri.semoga segalanya selamat.

13may said...

semoga semuanya berjalan lancar...

Kaklong said...

salam Puteri,

insyaAllah segalanya mudah nanti :D. akhir2 minggu mmg camni..kena sabar lebih :D