Monday, September 03, 2007

Baju Aqilah...


NI BARU BALIK DARI KG...PAPA DIA LEPAK...DIA PUN IKUT LEPAK..CAM PENAT SANGATLA TU...

MALAM ...DAH PENAT SANGAT...ZZZZ...TIDUR...LENA BETUL TENGOK ANAK MAMA NI TIDO..


CUTE TAK BAJU AQILAH??

Aku memang tak leh tengok baju baby la...sekarang ni macam dah satu habit plak...memang pantang nampak baju baby...mesti nak beli untuk Aqilah...walaupun sepasang...Hari Sabtu balik kg...tujuan sebenar pegi town...nak temankan akak pegi fitting baju kawin dia....kebetulan berdepan dengan kedai tu...ada kedai Anakku...bajunye lawa-lawa...dan murah-murah...ha ni dua pasang baju yang aku berkenan sangat...cute sangat...yang pelik kat Anakku kat KL ni...baju2 tak banyak choice....kat kg plak yang banyak....

Aqilah balik kampong…macam seronok sangat…hari pertama tu je dia macam meragam sikit…maybe nak sesuaikan diri kat umah kg…aku pesan kat dia….Ni rumah mama sayang..rumah mama..rumah Aqilah jugak…Aqilah kena biasakan diri…and second day tu…dia dah ok…dah boleh bergelak ketawa..dengan tok-tok sedara dia….

Seronok sesekali balik kg…rasa tak puas….tempat aku membesar…klu boleh…biar Aqilah biasa dengan suasana kg….aku tak nak..anak aku lupa dari mana asal usul…aku nak dia suka dengan kg….aku nak dia seronok balik kg….

26 comments:

kasihlatifah78 said...

huhuhu...tahun ni aku ngan anak2 pakai seragam..seronoknya.

PuteriSatu said...

cik anak : ooh dah beli baju raya eh? tema kaler apa hang tahun ni? aku belum beli....aqilah pun belum...huhuuhuuu...aqilah tunggu bulan posa baru boleh belikan baju dia..nanti riso tak muat plak....ataupun besar plak..biar sedang2 baju dia untuk raya ni...baru cun...wekekek

mimie said...

ambooii....canteknye baju aqilah . mimie pun cam akak gak..pantang nampak baju budak .tp tu lah kan , baju budak lelaki ni sepesen jer design dia tak cam baju dak pompuan .

s * h * i * m * a * h * z said...

alahai comelnye baju.. pinjam satu bleh? hehe
koyak lak nnt baju aqilah aek :p

aZeeMaH said...

tomeynyerrr baju si kecik nih....

awat tulisan kaler kunin kak....susahnyer nk baca...hehheheh

salam perkenalan dari kita jugakk

PuteriSatu said...

mimie : tuhla pasal...baju baby girl banyak choice.

shimah : nak pinjam ke..aqilah tak kedekut...boleh aje...

azeemah : susah nak baca eh...ok..nanti akak tukar ye...nak kaler ape..merah..biru? ijau? huhuhuuu...

izawani said...

Baju girl memang cantikkkk... kecik kecik... hahahaha... baju boy akak pulak nak yang jenis askar atau jenis superhero tu... yang ada gambar superhero tu, sonot sakan nak pakai. Baju raya kami tak beli apa satu lagi... tah beraya entah tidak... tak tau lagi, itu yang semangat pun kurang tu... sebab tak tau nak beraya kat mana..

PuteriSatu said...

kak wani : laa ya ke kak...tak per...walaupun sederhana dan kat mana jugak kita beraya....ia tetap bermakna untuk anak2 kan....

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

akak,,kalau anak saya nnt kan..sy nk dress up dier cam anak jepun ahahahahah
musti ayah ngan umi saya geleng kepala..ahahahah'

cantik baju pink aqilah..!

umi yang tomeyyy... said...

asskum..
hi.. mekasih le jgk blog kiter...

mak aii.. cantek2 nye baju aqilah..
mmg aar.. baju2 baby girl mmg lawa2.. mmg kiut2.. byk pilihan.. ni buat ummi jeless nih...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

bj bb girl byk pilihan kan..geram je tgkkk...nk cr bj afif..byh bebeno..yg besar..besar sgt..yg kecik..x muat lak...hehehehe...

PuteriSatu said...

watashi : pakaikan kimono la hana..mesti cun...

UYT : tak per..next year mana tahu leh pilih baju baby girl plak...hehehhe...2-2 hero..takkan tak nak tambah heroin kot...

zu : tuhla pasal..tapi kat babykiko banyak choice baju baby boy aku tengok...

Mummy Rizq said...

errmm... memang ler. kalo mak ni nampak baju untuk anak, mesti nak beli. tak boleh tidak kan...

PuteriSatu said...

mar : itula..pi memana...tempat baju baby tu tuju dulu....muahahhaa...

miss_tree said...

Sangat comel kan baju² tu...
Tapi kenapa ekk baju budak² ni mahal?
Miss_tree slalu x jadi nk bagi anak-anak sedara baju..
Sbb mahal sgt..hehehehehe

PuteriSatu said...

mis tree : tuhla pasal...mahal pada baju kita kan..?

nelly berry said...

kunjungan balas dari hamba ;)

my friends yg dh ade anak kata, kalo dulu asyik beli baju sndiri je, bile dh beranak...sibuk beli baju anak smpai kdg lupa nak beli baju sndiri...erm, btol ke tu tuan putri 1?

PuteriSatu said...

nely bery : muahahaha...ya kot...tapi baju kita pun kita beli gak...kena maintain cun gak...tapi apa2 hal..mang baju anak didahulukan..baju anak 5 pasang...baju kita 2 pasang je..

Kak Lady said...

puteri...kita ni kalau ade anak ...memang kalau shopping asyik nak cari baju baby aje...kaki ni macam ade magnet nak kesana...tapi kak lady tak puas shopping baju anak pompuan...maklumlah pompuan sorang je...dah tu dari kecik asyik nak pakai baju seluar...skirt susah nak pakai lebih2 lagi bila dah besar...so puteri pakaikan lah sikecik tu baju gown cantik2 masa kecik ni...baru puas nanti rasa hati...heheheh

PuteriSatu said...

kak lady : tul tu kak....

KLMari said...

Memang rambang mata tengok baju untuk girls...Ni Sogo tengah members sale hari ni dan esok...Moh moh serang sogo and borong baju Aqilah !!!!!

Abang Long said...

Bila ada anak perempuan, si ibu jadi 'rambang mata' nak belikan baju untuk si anak.

Yatie said...

amboi ko, shopping sakan le nanti bulan posa ye .. mesti rambang mata menengok baju budak2 pompuan yg mmg tersangat laa cantiknya .. :)

btw, dah makin lebat sesangat dah aku tgk rambut aqilah tuh .. ikut gen bapaknya ye?

PuteriSatu said...

klmari : tuh la pasal...klu beli banyak sangat nanti dah jatuh membazir plak..

abang long: memang rambang mata...ini cantik..itu cantik..seme cantik...wekekek..

yatie : muahaha memang ler....segala mala la ikut bapak dia..aku ni tak de apa serupa dia..tang dagu je kot...mueheheh..nanti aku taruk gambar aqilah ngan papa dia masa baby ye...mang sejibik...nanti hang tengok ek...

angah said...

banyaknyer skirt ya... adneen takde skirt pun sebab ibunya ni tak minat skirt. seluar jek la.

Tapi betul la geram jek tengok baju baby kan. sedia duit jek la..

ezrina said...

amboi...so cute baju2 utk aqilah ni...pink mmg sentiasa cantik di mata kan...especially for girl kan...

Hi..salam perkenalan...