Tuesday, November 13, 2007

Gambar Terbaru Aqilah Genap 6 Bulan...

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at Photobucket

Perkembangan Aqilah sekarang nih...

* Memang dah cukup kenal orang...Dah mencebik klu orang yang dia tak biasa dukung dia...
* Kerja Aqilah tiap kali celik mata...main..main..main...
* Dah pandai nangis nak ikut bila mama & papa nak pegi kerja...
* Dah tahu bila pakai baju lawa nak bawak pegi jenjalan - Lambat sikit je..mesti jerit...sabarla sayang..mama pun nak touch-up-touch-up gak...huhuhuuu...
* Sekarang Aqilah dah makan solid food yang diblend...
* Dah cukup pandai tengok tv...seme citer dia tengok...cam faham sangat...paling dia suka...lagu TV3....(yang naa..naa..naa..naaa....t..v...3....) ha yang tuh...dia main pun leh berenti berpaling tengok tv klu ada iklan tv3 tuh...
* Meniarap memang dah cukup expert...tapi niarap..terlentang..niarap terlentang..ntah bila nak merangkak...huhuhuuuu....
* Bila mandi time...ya Allah anak mama....suka tak hengat dunia...rasa bila dah besar mahu dok nak berendam je...
* Sekarang dah pakai baju size 6-12M dah....
* Dah pandai ngendeng orang makan...cukup suka dok kat meja makan...tangan dia tepuk-tepuk meja...mulut orang mengunyah...mulut dia pun mengunyah...sian anak mama...tunggu besar sikit ye sayang mama suapkan...
* Berat maybe dah 7kg....
* Aqilah dah duduk dalam walker...

18 comments:

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

wahhh....aqilah...dh besar...dh macam ragam..bikin mama aqilah binggung lagi bahagia...
kan akak kan???
:))

zarena heeney said...

makin montel la pipi agilah..rasa cam nak cubit2 ajer..geram tgk :D

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

afif pun sukar duk kat meja mkn...capai sini capai sanerr...ketuk2 sana sini

mimie said...

ambooii menantu aunty nih...diam tak diam dah besar kan . semakin cun aunty tgk .dah besar ni biasalah...memacam ragam bebudak ni . cam si aiman , sejak nak dpt adik nih , tak nak berenggang langsung ngan mimie .kalo bleh bior la mama dia nih dok terpacak depan mata dia jer . nak g melepas pun dia dok menjerit2 nangis cari mama dia . adooiii penin pale mimie nih .

lindosh said...

dah besar.. makin tomeii.. geramnye

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

wahhh,,,,aiman nk dpt adik erk mimiee...yg misteriiii ....
biaserla..bebudak kalau nk dpt adik..mmg ngagade manjernyer lelebih skit...

PuteriSatu said...

watashi : muahahaha....bingung dan bahagia...cam tu la mak-mak kita dulu kan...

na : tuhla..makin besar dia makin montel plak...

zu : tuhla pasal...cukup suka la kat meja makan..

mimie : bakal besan aku ni betul la...dari dulu minta url blog ke apa ke..tak penah dikasinya...cam misteri plak...bila due mie? nak melepas pun aiman pegang??? manja ni aiman nih....nanti dah ada adik camana nih...

lin : makin comel eh...itula seronok ada anak ni.tengok anak2 membesar depan mata...lagi best...cepat kawin...hehehe

Lily Safiyya said...

Haiii !! A'kum Mama Aqilah!!

Suka melayari blog pasal anak2 dan baby. mengikuti perkembangan pembesaran mereka dan kerenah2 mereka...sbb saya skrg sdg membesarkan baby named Lily Safiyya. Hari ni genap 54hari dan masih membiasakn diri. byk saya belajar dari blog2 ibu.
And also Aqilah blog. she is so adorable with beautiful big eyes...semoga jadi anak yg baik dan soleh...ada gmbr Aqilah saya simpan kt desktop saya sbb saya mmg suka tengok gmbr baby

boleh mengenali baby saya di : lilysafiyya.blogspot.com

~RINA~ 15 Nov 07

::ziLla:: said...

sweetnye die pakai gaun putih tu...dah 7 kg ye, anak saya baru 3 bulan tapi dah 6 kg...

PuteriSatu said...

Rina - salam..thanks coz sudi visit blog akak...ooo baru lepas bersalin la ye...tak per..akak akan visit blog rina plak nanti ye...


zilla - ya ke...aqilah berat dia memang ikut graph je...tak naik banyak sangat..sedang-sedang je...nurse kata..graph berat aqilah cantik...sedang-sedang elok...

mimie said...

alahaii akak ooii ...bukan mimie tak nak kasi url bolg . tp mimie takde blog2 neh . mimie ni cuma pembaca blog tegar je. hehhehheh.... due insyaallah bulan jun thn depan . sama bulan gak ngan aiman . senang la kalo nak celebret birthday anti .

PuteriSatu said...

mimie - ya ke...YM ke skype ke tak de ke...camana nak jadi besan nanti nih...huhuhuuu...

zino said...

dah besar anak mama.. hehe

Mummy Rizq said...

aqilah nyer baju ni semua cute cute.. geram auntie tengok!

Yatie said...

salam p1 .. besar dah aqilah ye .. lawa2 plak baju dia .. dedulu mana laa ada sgt fashion lawa2 cenggini .. jeles .. jeles ..

eh, aku dah kat dubai dah .. sudi2 laa lawat blog aku balik ye .. hehhehe ..

PuteriSatu said...

zino : dah besar..sedar tak sedar je...

mar : baju bebudak mar..seme cute...

yatie : thanksla ko sesusah kasi barang kat aku la..terharu tul aku..tapi mang terkilan sungguh tak dapat jumpa ko...

~ yus ~ said...

kak puteri..abid pun suka lagu tv3 tu, terhenjut2 dia dengar lagu tu...huhu

PuteriSatu said...

YUS : ya ke...samala...aqilah klu dapat dengar lagu tu dari dalam buai tengah nyusu...terjatuh botol susu..dok berpaling nak tengok lagu tu kat tv....tengok mata dia cam sayang je nak berkelip sebab nak tengok iklan tv3 tuh....kelakar je...