Tuesday, December 11, 2007

Aqilah ~ 7 Bulan..

Alhamdulillah…hari ni genap usia Aqilah….7 bulan….perkembangannya Aqilah yang terbaru…

* dah pandai kiss kita…klu kita kata….`sayaaaaang sikit…..’ n kita halakan pipi kat dia…dia dah pandai kiss….very gud girl…
* pantang nampak epal merah…memang tak hengat duniala dia….punyala nak…
* Dah cukup expert handle walker…gedegang…gedegung…dilanggarnya segala yang menghalang…
* Dan yang paling best…dah tumbuh gigi sebatang cute je…
* Rambut dah boleh buat tocang dua..comeynye baby mama…
* Selain lagu TV3…Aqilah gak suka iklan Oligo Coco….huhuhuuu…
* Tapi azan pun dia suka…Allahuakbar…mulut dia pun cakap…eeeeiiii…aaaarr…
* Bila kasi tasbih…dah pandai ratib….tapi bahasa dia la….
* Bila kita solat…diam je…dok tengok tak berkelip….tapi klu dok dalam walker kita tengah solat…memang dia akan tarikla telekung kita….hahahha….

* Gambar2 terbaru Aqilah....dalam kamera...! hari ni...mama Aqilah bawak kamera tapi kabel kamera tinggal kat umah...so..tak dak gambar! Insyaallah esok mama Aqilah tempek gambar Aqilah ok!

8 comments:

Mak Su said...

assalamualaikum, baby w pernah tarik telekung saya masa saya nak bangun dari rukuk, terus terburai ler solat jawabnyer...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

wahh..dh tujuh blnnn....n dh ader gigi sebatang...cepat erkkk...afif..sebatang pun lum lg...ermmm...tp terbaru nih..br pdai mgensot ke depann...merangkak x tau lerrr bilerr

mimie said...

hai kak...dah 7 bulan aqilah yer . dah pandai nak ciom org ! kalo dak aiman bertuah la nak ciom kite ni . kalo kite mintak , dia yg dok sua pipi dia mintak ciom . mimie dah 2 minggu tak masok sini . cuti sakit! nampaknye takde rezeki la aiman nak beradik tahun depan . maybe bukan rezeki kami lagi gaknye .

PuteriSatu said...

maksu - ya ke....comel je tarik tu kan maksu kan....

zu - taklama lagi la tu zu...

mimie - weh besan...bakal menantu dah pandai cium tau...heheheh....oo ya ke...tak de rezeki tuh..takper..try lagi...dah tunggu kat syurga tu mie...tak per...saham paling besar kat akhirat tu mie...insyaallah....tak de rezeki...takziah dari akak...masa tu dah berapa bulan ye?

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

jgn cedih2 ye mimie...usaha lg...bkn aper tuh..nk bg aiman manjer lebih cikit...ptt la x nmpk2 jejakkk..

mimie said...

ermm...mimie redha jer kak. mula2 tu mmg sedih gak tp hubby ckp bukan rezeki kami . mimie masa tu baru 10 minggu . mmg pengalaman yg mengejutkan sbb berlaku kat umah .

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

**hana lompat lompat..

akak!cepat upload pic aqilah
especially yg tunjuk gigi dia//

eheeheh..leh imagine...

ummi yang montel.... said...

uuh.. baru 7 bulan da tumbuh gigi..
abg isa kecit tu.. da 10 buln baru tumbuh gigi.. tp 3 btg sekaligus.. apa lagi abg dia si Musa la jd mangsa gegetan dia.. hehehe
Aqilah nida ada gigi.. suker geget tak? sbb biasanyer time ni la gusi dia tgh gatal kan..

p/s abg isa kecit tu pn suke tgk iklan olego coco tu.. siap joget2..tp bile iklan abis.. ngamuk sakan.. hehehe