Wednesday, December 05, 2007

First Saving Aqilah...

Alhamdulillah hari ni setle satu hal yang aku selalu tangguh2kan....iaitu nak bukakan akaun untuk Aqilah...so untuk first aku bukakan akaun Tabung Haji untuk Aqilah...insyaallah nanti nak bukakan akaun Yippie Maybank plak...mama aqilah pun dah lama sangat pegang duit Aqilah...klu terpakai...tak sedapla plak duit dia kan....duit raya campur duit masa Aqilah lahir adala jugak nak dekat 1K...so mama Aqilah tambahkan dalam RM400...biar jadi 1k lebih....so alhamdulillah...ni la dia buku akaun pertama Aqilah Najla....

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at Photobucket

23 comments:

Mak Su said...

weehuuuu... makcik kayo, makcik kayo, oops, aqilah kayo, aqilah kayo

PuteriSatu said...

maksu - hehehehe...cik ngah dia selalu kata gitu...yeh..yeh..aqilah kaya...aqilah kaya..sbb orang banyak kasi dia duit...wekekekek

KLMari said...

Cam berjanji plak kita...pagi semalam pun bukakkan acc tabung haji for my charlie's angels tu ha kat TH Perdana....Takper...the earlier the better start saving nih...

Kaklong Syikin said...

salam,

rasa hilang beban kalau dah bukak akaun anakkan.

hehe..shopping mopping baju anak perempuan mmg best. anak sulung memang camtu, kena beli kerap. tapi nnti bila dia ada adik perempuan, bolehlah si adik warisi baju tu pula. takat buat basahan pun tak pe nanti. Jadi si adik tu, hanya beli baju jalan ajelah nantikan. Mcm akaklah, anak dah ramai ni, waris mewarisi ajelah. Janji boleh pakai lagi. Kecuali baju jalan tu, baru beli utk setiap org.

umi ameer said...

ha ah, aqilah kayo, acik suko!

mama ranggie said...

satu tindakan yg memang tepat...

Lily Safiyya said...

Bagus tu menyimpan tuk anak-anak kann mama aqilah...tapi kita confius gak selain dari Tabung Haji, bank mana yg elok buat simpanan kanak2 ni?....

arsaili said...

tak insured kan ker? errr saya bukan agent insurance..jgn takut..ekekekeke

Alinlai said...

Aqilah, boleh ke auntie buat loan dengan awak ke ke ke..... banyak tu duit dia...

Yatie said...

alhamdulillah .. dah besar karang takde laa menggagau nak cari duit utk further study semua kan .. sekarang zaman dah berbeza ngan kita dulu .. kalau terlambat walau satu perkara pun kita akan ketinggalan ... dedulu mak ayah susah, nak bukakan acc bank kena tunggu kita dah sekolah semua .. skang nieh kecik2 lagi dah ada acc dah ..

PuteriSatu said...

klmari - oo ya ke..cam janji tul ye....oo dah buatkan untuk budak bertiga beradik tu ye..alhamdulillah kan..rasa lega dah....

kak long - tul kak..rasa lega je sebab duit dia dah simpan seme..riso takut terpakai....

umi amerr - makcik kayo...wekekek

MR - harap cam tu la...

mama lily - depends pada parents la...sekarang memacam akaun simpanan untuk anak2 kita boleh kita pilih...memana pun ok sebenarnya...

arsaili - nak insured gak...ingat nak pilih takaful je...tapi lum decide lagi...memang nak buat...

alin - aunti nak pinjam eh..boleh..no problem klu antie punya pasal...meh turun kl jumpa qilah...nanti mama qilah banjer auntie makan kek kat secret resipi...nak tak..muahahaha...

yatie - tuh la yatie..zaman dedulu...jangan harapla kan...tapi itula...aku dulu susah tie..aku harap...dan aku tak nak anak aku rasa kesusahan yang aku rasa dulu...insyaallah aku nak buat yang terbaik untuk dia...

happyirfa said...

salam kak puteri..
hu hu ..agilah lagi kaya lah.sy sampai skrg nak bukak akaun sspn utk kakak dan adik x pegi2 lagi.
xpelah..menabung dr kecil.supaya senang kendian hari.

zino said...

bagus la kecik2 dah menabung cerah masa depan hehe

ZH - Ena said...

bila la ena blh buka acct utk anak huhuhu

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

wahh....bagusnya..
watashi pun nnt nk camni lah..

**actually dlm kepala hotak ni dh plan memacam..ahaha..
kalo akak nk tau..watashi dh mula saving utk bakal anak watashi(utk pelajaran diorang la)
kelakar kan?

hahahahah

ummi yang montel.... said...

sama la kite..
ummi baru gak bukak account TH untuk bebudak 2 org tuh..
Duit kt tangan ni.. asyik jer nk pnjam.. heheheh
So sblum duit tu selamat kt ummi.. biar dia selamat kt dlm bank.. hehehe

PuteriSatu said...

irfa - betul tu irfa...biar buat akaun cecepat...nanti dah besar tak banyak ada la sesikit saving tuk diorang kan..

zino - tuhla...mama dia dulu darjah 1 baru start menabung...so anak ni kasi cepat sikit menabung..

ena chomey - eh tak lama dah tuh...sabar..sabar...akak doakan untuk ena ok....

watashi - ya ke...adik akak yang cun ni mangla advance...tapi akak puji sikap tuh...semangat untuk menjadi seorang ibu..bagus tuh...akak doakan cepat dapat jodoh...ok..

ummi - tul tu ummi...klu kat tangan kita riso kita je yang selamatkan nanti kan..so kasi dia selamat kat dalam TH tu dulu kan...heheheh

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

thank you akak!!
doakan watashi dapat yg sygkan watashi,leh sara watashi +anak2 watashi tau..

**yg ada dekat watashi sekarang semua nya tak keja..tp nk kawen..

mana leh akak kan?

PuteriSatu said...

watashi - dah pasti akak doakan untuk watashi...dapat jodoh yang terbaik...yang akan menyayangi watashi dan bakal anak2...

* tak keje...???? itu yang susah sikit tu sayang oi...klu tak keje income banyak tak per..leh sara hidup isteri dan anak2...kan..? insyaallah ada tu...cuma lambat dan cepat je tuh..

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

betul kak...
diorang nk cakap watashi mata duitan pun cakap lah...
diorang ckp kt watashi yg duit tu tak penting..kasih sayang yg penting..
aiyo..dangkal nya pemikiran..
letih..

**actually..watashi tak kisah lelaki tu keja apa..keja kerani @kilang kappe..janji dia rajin,penyanyang

tul tak akak?

-eheheh...watasi wat seisi luhan perasaan lak..ahaah

PuteriSatu said...

watashi - yup akak setuju 101%...kasih sayang tu mang penting dalam rumahtangga...tapi kan watashi klu ada kasih dan sayang...insyaallah...kewangan lelaki tu mesti stabil kot..walu dia keje apa sekali pun....coz kerana kasih sayang ..mesti dia keje kuat untuk bahagiakan orang yang dia sayang..tul tak..???? dah ada calun lum nih????

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

clon yg tak keja tp nk habis kan duit watashi ada la...taknak arrrr..

asyik suh watashi kerja kuat2
yg diorang lak leh goyang kaki suh watshi banjer...beli rokok..
eii...watashi taknak..tp watashi tak reti nak say NO or lari..
salah satu cara watashi rasa..benti keja..lari dari diorang..

huhuhuhu....phobia pun ada dgn lelaki ni sebenarnya kak..

wah..watashi wat statement kt public..mmg berani mati betul kan?

PuteriSatu said...

watashi - muahahaha...watashi..watashi.. watashi ni nampak je cam brutal gitu kan..tapi sebenarnya...hati lembut..camtula pompuan kan...tak per..insyaallah akak doa watashi akann bertemu ngan seseorang yang betul2 lelaki yang akan menyayangi watashi seadanya diri watashi k...dun wory..jodoh tu tuhan dah tetap kan dari kita dalam perut ibu lagi...so dun wory...be hapy k budak cun...!