Thursday, March 06, 2008

Frustnyee...

Act...aku nak upload gambar Aqilah berjalan tergedik-gedik petang semalam pagi ni..tengok2 bateri kamera plak king kong...so..tak dapat nak transferkan gambar ke pc...insyaallah esok pagila plak klu tak de aral. So kat sini..aku nak citer tentang budak dalam gambar ni....

Photobucket
Photobucket

Yang bergambar dengan Aqilah ni...act diorang anak pada akak Nor yang jaga Aqilah dalam 2 bulan masa mak aku balik kg dulu. Yang besar tu kitorang panggil dia Nety yang kecik tu Baby...so kitorang bahasakan - kakak baby dan kakak nety pada Aqilah.. Yang Baby tu..ya allah..punyala suka kat Aqilah...sehinggakan masa Aqilah dah stop duduk kat umah dia...dia merajuk-rajuk ngan Ummi dia nak Aqilah dok umah dia...Ummi dia kata..nanti kita cari baby lain...dia tetap tak nak..dia kata..dia nak baby cam Aqilah gak..rambut cam Aqilah...Mata cam aqilah..hidung cam aqilah..mulut cam aqilah..yang kelakarnya nak baby betis cam aqilah, kaki cam Aqilah...nak baby yang bajunya pun sama cam aqilah...camana tu ye..klu korang semua apalah yang korang nak jawab kat anak korang...huhuhu...act aku kesian gak kat Baby ni..sebab dia nakkan kawan bermain kot...tapi aku kena jaga hati mak aku gak..sebab mak aku memang berkeras nak jaga Aqilah gak..so aku memang tak leh buat apa...maafkan Auntie ye Baby...so sekarang selalu gak Kak Nor (Ummi Baby)pinjam Aqilah bawak pi rumah diorang...boleh dikatakan tetiap petang...Aqilah pun...macam dah setkan minda dia..bila petang..dia dok umah Cik Nor (Panggilan Aqilah untuk Kak nor)...Act Kak Nor dan husband dia ni keturunan raja-raja..sebab tu anak diorang ni memangla lawa sesangat...maybe gambar ni tak clear kot..tapi korang mesti leh bayangkan betapa lawanya budak dua beradik itteewww...huhuhu....

Photobucket

(p.s ~ menunaikan pertanyaan idashah..sebab dia tanya mama Aqilah bz ke sebab tak de berita terbaru kan...huhuhu...)

8 comments:

Aleeya said...

hehehe
spoil je bateri
aritu dah buh dlm blog dah kan gambo bateri tu hehehe

fealize_eleanoer said...

xpe2...

saya ni tokei kedai bateri,

bateri ape akak nak?

bkn stkt bateri kamera,bateri kereta pon ade kalo akak nak..

huhuhu !

*SiRibenMerah said...

hehehe.. da panggil baby pastuh bahasakan kakak pulak..aikkk..cam lawak je..hehehehe=P
da besar da..x yah baby le kakak tuh.. aqilah muleh la panggil baby sbb dia kecik lagi..hiksss=P

PuteriSatu said...

aleeya ~ itula pasal leeya...tetinggal bateri spare...haru tul...geram je...klu tak..boleh tengok gambar aqilah bergaya kat depan umah ngan kasut dia....huuhuhu...kemain eksyen lagi...

PuteriSatu said...

F.E ~ ya ke...bak sini bateri kamera satoooo!!!! kekekek...

PuteriSatu said...

S.R.M ~ itula pasal...panggil budak tuk Kakak Baby...Aqilah papa dia panggil Baby...ntah hapa-hapa je kan...? huhhuhu...

Shahlina Mustafa said...

seronoknya tgk akak..selamat berkanlan..rajin2 masuk lah ke blog saye ye

*SiRibenMerah said...

hehe..x pe lah..kakak baby pon x pe la..janji ade org sayang aqilah kan..hehehe.. at least dia x jeles kt aqilah cukup le kan..beshnye aqilah..ramai org syg..hiksss=P