Tuesday, March 25, 2008

Memapahnya Aqilah...

Alhamdulillah...sekarang perkembangan Aqilah dah pandai memapah-mapah...klu duduk dalam coat tu mang tak nak keluar la...bangun tido...ain dah tercongok..dia bangun sendiri pehtu memapah sendiri..tengok-tengok dah tegak dalam tuh...dah pandai berlepas lak tu..tak nak pegang...tegakla dalam 3-4 saat.. pehtu...buuuummm...jatuh...kekadang dia saja nak tunjuk ngan kita dia berlepas pehtu jatuh...saja buat-buat jatuh...pehtu dia gelak-gelak...terjerit-jerit sukahati la tuh....

PhotobucketPhotobucket
Aqilah....sila bangun yee...terkial-kial dia nak bangun tuh...

PhotobucketPhotobucket
Tengok..dia dah boleh bangun sendiri...pehtu terjerit-jerit sukahati...

PhotobucketPhotobucket
Memacam aksi dia buat dok dalam coat nih...nak tak nak..papa Aqilah tolak coat ke luar bilik...coz senang nak monitor dia...dahla papa dia nak tengok F1...nak layan Aqilah main dalam coat...mama Aqilah???? tidoooo..eh tak..mama Aqilah masak kat dapurla kan...masak ape..? masak bihun sup ri ahad baru ni...sedap..lama tak makan...yummy!

PhotobucketPhotobucket
Tengok...dah pandai nak lepas-lepaskan tangan...Aqilah..Aqilah..ikut sukala nak...

PhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucket
Lepas tangan lagi....Baik-baik nak oi....

PhotobucketPhotobucket
Tiang toys tu pun dia nak panjat...

PhotobucketPhotobucket
Nak panjat lagi tuh...lagi dia tak dok tetinggi lagi tu dia nak panjat..sabar jekla nak oi...

Klu tengok iklan kartun animasi kat tv1 yang sorang budak pompuan mintak izin ngan mak dia nak main kat luar tu...suka tul dia tengok....Teletubies...Along..Pingu...sukala sangat...cam paham je dia tengok...lagi satu klu azan....lekanya dia...cam menghayati je...

19 comments:

kirana said...

ahhh jelesnya tgk baby gal ..seme pinky !jeles2...ni tak sabau nk proses bb gal ni

comei aqilah ngn rambut pokok kelapanya hihihihi
igtkan anak laki jer ganas panjat memanjat ni..ana pompuan pon sama jugak yerr...hihi

IdaShah said...

aktif lah aqilah nie.hati2 jgn panjat kuar katil ek.. mesti penat akak jaga dia

PuteriSatu said...

wiena ~ cepat-cepat..nanti leh kita pi sesoping baju kaler pink sesama....hehehhe...

mahu tak...dia belasah je segala mala...

idashah ~ memang aktif....penat tapi seronok....

nanonano said...

eyhh eyh aqilah..
same le kiter..
minat gak tgk pingu..
yea ! bley geng ! hehehe..

err..aqilah,
mama aqilah ni xreti tgk warne lain dah ek..
sume baju wane pink je die beli tuk aqilah kn?
mmg la sweet..
tp kan takot aqilah xtao kaler lain plak kan..
huhuhuhu :p

kasihlatifah78 said...

tak lama lagi berjalan lah qilah... bleh la geng ngan yaya ngan kakak.... yaya skang segala mala benda yg bleh dipanjat abis dipanjatnya... meja, kerusi, bakul kain, basikal.. nakal nyer lebih dr kakak.. org kata nakal tak bergaya....

PuteriSatu said...

nano ~ wekekek...gengla ko nano ngan anak akak ni..sukati ko la..

Ha'ah kan tul tu..nantila akak beli baju aqilah kaler ijau (mesti akak ceera suka huuhu) kuning, biru...seme beli nanti ye..

KL ~ ya ke..heheh..lehla geng

sHIEMz said...

Waduh...comei bangat aqilah..aunty sungguh teruja... hehehe...mama aqilah suka betul ambek gamba aqilah kan... hehehhe

PuteriSatu said...

shiem ~ comei aar tapi tak segebus anak bujang ko tuh....wekekek...

fealize_eleanoer said...

alalalalalala....

comelnye die...

safiya pon skang da berdiri2 tp kejap2 jek....pehtu berlagak lpskan tgn x nak pegang ape2...mcm bole balance jekk...huhu

tp safiya x merangkak tau...hr tu tgk mcm nak merangkak tp x pon..alih2 terus duduk...la ni terus memanjat berdiri2... :)

PuteriSatu said...

F.E ~ ya ke...sama la aqilah pun tak berapa nak merangkak...terus duduk...agaknye nak terus berjalan kot...

oli_ole said...

baiknya aqilah nak duduk dalam baby cot...
kalau asha tu dah panjat keluar...beberapa kali nyaris jatuh dari baby cot...
rasanya baby cot kat rumah tu dah terpaksa dibuka dan disimpan dalam stor room...

PuteriSatu said...

oli ~ baru tingatkan oli..tetiba dah muncul kat column komen akak ni ye...

kekadang tak nak gak oli..tengok mood gak...

Jie said...

dak2 girl mmg best...mcm2 pesen boleh buat...sikbek kakji dpt gak sorang girl

PuteriSatu said...

kak jie ~ itu la pasal kan kak jie...tappi dah dapat girl nak gak boy sorang...wekekke..

wan said...

sume pinky.....

kita bagi baby kita nih tengok pocoyo.... tapi dia lagi suka tengok iklan.. haha aper daaaaa

PuteriSatu said...

wan ~ itula pasal...bebudak memang suka iklanla rasa...Aqilah klu tengok iklan terkesima kejap..hihihi..

Aleeya said...

cantek la katil aqilah..auntie suka!!!..very pinky aqilah neh..so sweet aqilah...hati2 main tu ekk..

PuteriSatu said...

Aleeya ~ cantik ye...ala biasa-biasa je...katil bebudak seme lawa-lawa leeya....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

sonokla main kat dlm tuh...jgn berdebom udahhh...tu tgh lasak tuhh...sok2 memanjat plakk...skrg afif duk dlm stroller pun dia nk manjattt....pyh tull