Thursday, May 29, 2008

Memasaknya Lagi Mama Aqilah..

Disebabkan selama ni kita citer pasal Aqilah je kan...so 3-4 hari ni kita citer pasal makanan plak la ye...muahahha...ntah kenapa semangat memasak plak datang minggu nih kan...

Semalam tengok kat internet jugak resipi Kak Hanieliza iaitu nasi goreng kerabu..macam sedap...balik semalam cuba la buat...so..inilah hasilnya...

Photobucket

Tapi kali ni Yon tak beri markah penuh...dia cuma beri 9 1/2 markah...kurang perfect tapi kira bolehla dia kata....

Ok..kali ni..atok Aqilah beri mama Aqilah markah penuh 10 markah dia kata...sedap...
lalalalala....bestnya...lagi diorang2 kat umah tu puji mama Aqilah masak..lagi semangat nak masak...hahahha...ape la kan....klu tak puji malas masak...huhuhu...

23 comments:

TauruzMama said...

terus lapar nak makan sik goreng jgak laa...tergoda!

nanonano said...

ns krabu letak bunge kantan,
bezzzzzzz..
wangi je kan?

mama ranggie said...

nak cikit mama qilah!

ceedapppp!

kirana said...

waduh ..kak bile nk wat open house hihihi...nk terjah ni

yun said...

nasik kerabu mmg sedap..ha kan dah agak dah..tekak tok aqilah tu tetap pd masakan kampong :-)

PuteriSatu said...

tauruzmama ~ wekekek...yummy!

PuteriSatu said...

nano ~ tul.wangi je ...menyelerakan...

PuteriSatu said...

M.R ~ nak kena datang umah aar...

KLMari said...

Uish...gambar mee udang esp udangnyer kat entry before ni meruntun jiwa lah...Harus dicuba jugak nih...:)

PuteriSatu said...

ana ~ alahai...klu nak terjah tak yah tunggu open house pun tak pe Na....

PuteriSatu said...

yun ~ itula pasal...

PuteriSatu said...

klmari ~ itula pasal...mengiurkan...ya tak...

IdaShah said...

rajin akak mencuba resepi. baguih!

HAPPYIRFA said...

salam kak..
masa peknen anak pertama.sy gi satu open hse akak opis.dia masak nasi goreng kerabu.saya makan 3 pinggan.x makan benda lain dah.
gila punya selera..lepas makan,
smpi umah x sempat masuk muntah sampai kosong perut.tp smpai la ni duk tingat nasi goreng kerabu akak tu tp dia dah pindah .hu hu

PuteriSatu said...

ida ~ time rajin..rajinla...

PuteriSatu said...

irfa ~ oh ya ke....alahai..

ShaLinZz85 said...

amboi kak..sempat lagi erk memasak...aqilah tak kaco ke?

*SiRibenMerah said...

wahhhh..
nampak cam menareks je neh..
muleh ar I g serang umah mama Aqilah neh..
hikhikhik =P

Abang Long said...

Salam hormat.

Cuba masak laksa pulak. Sebab abang long memang 'hantu laksa'... hehehehe

PuteriSatu said...

shalin ~ Time mood aqilah ok..bolehla akak masak...klu tak..asyik nak bergayut je...

PuteriSatu said...

SRM ~ serang..jangan tak serang...harus diserang ye teacher...lebih2 time cuti sekolah nih...

PuteriSatu said...

abang long ~ orait..nanti saya try ye...masak boleh..jadi lum tentu..huhu..

Aleeya said...

gegegege roti ommelette tuuuu
sgt nyummmy la tengok
nak sket