Wednesday, July 23, 2008

Calarnya Gen-2 Mama....

Semalam pagi...ntah apa la nasib mama...padahal sebelum keluar tu...dah langkah kaki kanan dah pun...tapi benda nak jadi...tuhan dah tentukan..harusla ia akan terjadi walaupun dihalang...kan...maybe pagi semalam aku tergesa-gesa sikit nak keluar...sebab dah lewat...masuk kereta..panaskan enjin...n reverse!...tiba-tiba duumm!!!! berderau darah....apa benda lak...mama risau takut bebudak je...tengok-tengok keta abang sebelah umah tu ada kat belakang. Mak ai...tadi tak de...camana leh muncul lak keta abang tuh...adoihai...kemek terukla klu cenggini kuat bunyinya...mama pun keluar...ya allah...memang betulla lampu keta abang tu dah retak mama belasah...abang tu lum naik umah lagi..dia pun datang balik...walaupun abang tu kata..tak per..tak per...sikit je...dia kata..mungkin mama tak perasan sebab kabus kat cermin belakang keta mama tu...jadi memang tak nampak belakang..mama kata...tadi tak de keta pun..tetiba dah ada keta abang...mama tengok keta mama....ala..lemah rasa...calar n ada pecah sikit kat bumper bawah bonet tuh....sian gen-2 mama...nasibla abang tu tak kisah...klu tak...melayang duit bagi abang sebelah umah tu...ini lah rupa keta mama yang cedera tuh....

Photobucket

Petang semalam papa Aqilah tengok...bebel kata mama tak hati-hati bawak keta...ala benda dah nak jadi kan..nak wat camana...tapi nasibla papa Aqilah bebel kejap je..pehtu...terus tak ingat...nasib...

p/s ~ abaikan kekotoran pada kereta mama tuh ye...(sebab malas cuci)muahaha...

62 comments:

Aidura Sofiee said...

salam ziarah.

luna said...

kalo dh ada kereta ni....mesti kene jugak lah wpun sket...nk bg peringatan kat kita jugak sbnrnya supaya lebih berhati2....kalo kita x langgar org, org pulak langgar kita...

:)

PuteriSatu said...

aidura ~ salam ...

luna ~ ye betul!!!

Intan Rosnitta said...

Malang x berbau kannn. Sikit je tu, nasib baik mama x ada apa2... :)

PuteriSatu said...

intan ~ alhamdulillah...sebab satu keta tak bergerak kan.klu keta tu bergerak...lagi terukkan...aduhai...dah nak kena..nak wat camana ya tak..

PuteriSatu said...

intan ~ alhamdulillah...sebab satu keta tak bergerak kan.klu keta tu bergerak...lagi terukkan...aduhai...dah nak kena..nak wat camana ya tak..

IeRdiNa said...

biasalah...keta sumer kena calar jugak kan...kalu tak nak calar kita laminate la keta tu...heheheheheh tak calar la dia...hehehehehe

fara said...

malang xberbau kak,xleh nk buat dah.xperlah kak,anta je g cat nk tuko bunper baru,sure cun balik gen2 akak..alhamdulilah la akk xape2 kan?

PuteriSatu said...

ierdina ~ huhuhu...laminate eh...klu bleh kan..

Nazathul Hamimi said...

mungkin ada hikmah yang kita tak tau.. mujur juga abang sebelah tu tak mintak ganti rugi.. kalau tak mesti lagi tensen... apa pun syukur tak langgar anak orang.. kalau tak lagi naya!!

PuteriSatu said...

fara ~ fulusnga lagi nak dihantar cat...kui kui kui...jatuh saham bumper dah tak cun..muahaha

kirana said...

sib baik org tu tak mintak ganti..baik jugak la dia..
tak pa la benda dah nk jadi...sib mama aqilah tak calar skalik :p

PuteriSatu said...

ana ~ a'a..nasib baik...

PuteriSatu said...

nazathul ~ hish..mintang simpangla kan....langgar2 orang ni...mintak jauhkanla...

Mommy Lily said...

kesian mama aqilah...tkpe sikit saje. len kali hati2 ye..

comel la baju2 aqilah especially kuning sexy tu

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

sib baik kete abg sebelah umh..klau org lain..ntah po plak la erkk...

PuteriSatu said...

momy lily...nasib sikit je..

PuteriSatu said...

zu ~ klu orang lain dah tentu duit aku melayang...huhuhu..

cendawanintim said...

ni yang buat lemah smangat den ajor, dah ler bab2 reverse nih lembab sket...adehhhhh

ati2 len kali yer, malang ada dimana2 ajer kan..

ILA said...

wahhhh..Puteri..Brutal sungguh..hihikk..
errr.kau tak letak 'signal bunyi' ke?? biasanya kalau kita undur @ ke depan keta tu bley berbunyi jika ada 'benda' berdekatan.
baik pasang...tatut pisang berbuah 2 kali;)

PuteriSatu said...

cendawanintim ~ tak per...biasa tuh...klu tak kena cam tuh...takyah bawak keta la plak kan...

PuteriSatu said...

ila ~ a'ah kan...memang keta aku tak pasang benda alah tuh...harus pasangkan...harus....

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

bebel papa aqilah tanda sayang
kan mama aqilahhhh??
eeheheheh

kuchalana said...

soba jer la.. :)

actually klu kita dah lambat kene relax beb.. pernah skali masa anta anak aku pi tadika.. satu lelaki ni dah lambat agaknya.. dia reverse laju trus langgar anak aku.. sib baik xapa2.. mamat tu turun kete trus dapat penampar arab ngan aku.. kdg2 silly error will cause a big impact for lifetime.. jd beringat byk2 beb.. biar lambat asal sampai... huhu..

ole.

PuteriSatu said...

hana ~ sayang ler..hiks...

PuteriSatu said...

kuchalana ~ yup..tul tu kan..eh nasib baik anak ko tak apa2 ke...tul la..kekadang sebab sikit...memacam hal jadi kan...

HasneY said...

salam..hah..kak puteri...has pernah gak..reverse keta tk sedar diri....tup2 terlanggar keta org dok parkinggggggggg...hahh.rasa menggeletar seluruh bdn......mujur tk der apa2 keta Waja hasa jerk...kemik sket.....cian keretaku...erm....mujur hubby tk der kt sini, kalau tk mahu jenuh dgr dia bebellllllll...

PuteriSatu said...

hasney ~ ya ke....nasib..klu tak tadah jela telinga dengar kan...

~dyla~ said...

kak,
try polish dulu.. mybe ok sket kot..

kete dyla lg la di langgar dek budak naik beskal kat pintu driver,,,, habis berlekuk. waktu tu dah la baru beli.. dah nama budak, mana nak dpt ganti... huhuhuk

PuteriSatu said...

dyla ~ akak dah try suh bangla cuci keta tu polish...hampes je...dalam calar tuh...

green apple said...

ngeri!!!!!!!
jangan calar tu bersambung ke keta aku.

PuteriSatu said...

Di ~ ambik...ambik..pi jangkit kat keta ko...shuh...shuh...hiks...

*SiRibenMerah said...

owhhh..
malang x berbau..
more carefull after dis yek..
hati2..
take care sis =)

Mummy Rizq said...

kete aku ari ni antau kedai sebab ada munyi... mekanik tu kata absorber kena tukar.. huwaaa!!! RM600++ melayang!

ZH - Ena said...

takder sensor ker? dah kemik skit

i'm ソソ said...

nasib baik kena sikit aje....
kita kena berhati-hati walaupun malang itu tidak berbau...

nanonano said...

seb bek bwk kete senirik,
nano plg takot bwk kete org,
kene lak cmni,
aduii.. cmne nk mnjawab

PuteriSatu said...

SRM ~ insyaallah nanti akak lebih berhati2...

PuteriSatu said...

mummy rizq ~ ya ke..selamat 600 kan....adeehh...

PuteriSatu said...

ena comel ~ masalahnya tak de tuh..klu ada....tak jadi gitu dik...

PuteriSatu said...

oli ~ itula pasal...klu bau dah lama larik...

PuteriSatu said...

nano ~ klu keta orang mau nangis kat situ..

nasazfrog... said...

ADUH CALAR PULAK EKK,, SABO JER LA... TERGESEL KER MMG TAK TAU MAMA..

Abang Long said...

Yang penting, tiada manusia yang cedera.

zino said...

sikit je tu.. malang tak berbau.. benda dah nak jadi..

Alinlai said...

uisk... tak pe la 'abang' tu kata sikit je ke ke ke, kalau tidak melayang gak RM hmmm sabar je la kan :)

lindosh said...

eh kejap.. nak tanya no plate tu brapa? cam sama cam saya je. btol kah? hihi

Khas Lysha said...

mmg berderau la biler keta bercalar.. xpe next time hati2 k..

* salam kenal.. kiter add link nie.. ;) *

PuteriSatu said...

nasaz ~ tak nampak....adeeh...dah nak kena kan..

LayarLara Legendary Of Journey said...

yuhuuu sayang.. aku sudah kembali... nanti aku geledah rumah ko ni eh

KV said...

walo pun kecik 'kecederaanya' tp bila dh ter eksiden ttp gemuruh bagai kan.
Alhamdulillah sikit je.

izman said...

malang la berbau. syukur semua pihak selamat dan tenang. kalau ko belum nak tukar, ko polish la dulu, kureng la sikit nampak calarnya.

mummysyafie said...

alamak..malang tak berbau kan..takper lah..nasib baik takde yang cedera

PuteriSatu said...

abang long ~ itu yang penting!

PuteriSatu said...

zino ~ itula malang tak berbau...klu berbau dah tentu tak jadi kan..

PuteriSatu said...

alinlai ~ nasib baik tul...

PuteriSatu said...

lind ~ huuhuhu....sama tapi tak serupa kot.

PuteriSatu said...

khas lysha ~ itula mang berderau...

PuteriSatu said...

layarlara ~ dah kembali ko..huhuhuh...lama tul aku rasa ko cuti pantang....

PuteriSatu said...

kv ~ a;ah itu la ....mintak jauhkan dari kemalangan yang lebih besar kan....

PuteriSatu said...

iz ~ aku dah try polish...tapi calar dia dalam...tak mo hilang...hilang sikit sangat...

PuteriSatu said...

momyshafie ~ alhamdulillah tiada yang cedera...