Monday, July 28, 2008

Ke PDnya Kitorang....

Hari sabtu lepas....we all ke PD...coz my hubby ada gathering dengan kengkawan dia....tak ramai pun ada 6 family je...diorang sewa satu banglo kat sana...mama pun tak tahu nak kata banglo tu tang mana...huhuhu...

Photobucket

Dah sampai....mama n papa sajelah acah2 kan Aqilah kat pool kat situ....adoyaii...dia takut ya amat tengok air banyak dalam pool tu...tahan dia pandang je bebudak kat situ mandi....padahal mama n papa dah siap beli float tuk Aqilah...yang kelakar bila float tuh budak lain main....dok terjerit-jerit...kedekut gamaknya anak dara mama nih ye...huhuhu...last...sian kat dia...we all bukak kolam kecik kat tepi kolam besar..bolehla kan...ha...dia ok sikit...nak la masuk....penakut tul budak Aqilah nih.....

Photobucket

Photobucket

Lepas mandi-manda ada games kat taman plak...kelakar pun ada..sesekali join gathering cam ni...

Photobucket

Photobucket

Kul 7 lebih baru we all naik bilik mandi/solat kul 8.30 turun tuk acara BBQ lak....seme ada...memang sedap....puas tul makan malam tuh....huhuhu...gambar makanan tak sempat ambik...sebab dok sebok borak...lupa nak snap gambar....ada acara potong kek...acara penyampaian hadiah...acara sesi bergambar....huhuhu..yang seronok mommy2 n daddy la...acara makan....diorang ni kan...mama heran tul....kot ye pun nak makan...agak-agakla ye tak nak bawak bekalan makanan tuh...ini mak oi...bawak bekalan cam ada 50 orang....punya banyak tuh....tapi apapun..makanan dia memangla sedap sangat...5 star untuk Asrul n family....bawak daging...ayam...udang...sotong...ikan...sedap bangat....

Photobucket

Memasing masuk bilik pun sebab anak memasing dah merengek nak tido...klu tak...harusla berembun lagi kot.....act...mama pun sesekali bertemu dengan wife kengkawan papa seronok gak...memacam cerita ada....citer orang pompuanla kan...citer orang lelaki...biar diorang citer sendiri kan....

N esoknya acara bebas....we all turun pun coz Aqilah dah jerit-jerit nak turun bawah....laa...elok-elok je turun bawah dia dah terjun dalam pool dah plak....eksyen je tuh..nanti bawak tak mo lak....gi pantai jap...tapi Aqilah dah merengek nak tido....jam dah kul 10.30...time tido dia dah....balik tidokan dia....n mama harusla tido sekali kan...hiks....alih-alih dah kul 12.30 kena siap-siap tuk check out n balik...Aqilah stil tido tak hengat lagi.....

Photobucket

Photobucket
Muka budak baru bangun tidoo...

Act...mama pun tak sempat snap gambar bebanyak....kalut dok layan Aqilah je kot...niat hati nak bergambar satu family satu family....tapi tak tertunai hajat tuh....huhuhu...tak per la...lain kali kita layan gathering cam ni lagi...mama snap bebanyak gambar k....

47 comments:

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

banglo mn tuh...la..x kan takut kutt...hehehe...syok kan wat gathering gitew2 kann..

kuchalana said...

skali skale outing ngan member2 best woo.. mcm2 perangai pelik kuar.. kekeke

PuteriSatu said...

zu ~ anak aku ni pompuan melayu terakhir...takut mandi pool...huhuh...

kuchalana ~ best kan....

fara said...

wah,bestnya g gathering tu kak.klu dah ramai2 mmg la best tak ingat kan.asallah aqilah takotkan air yer...teruja sgt kot tgk air bnyak2tu .heheh

mama ranggie said...

mcm mama kenal je banglo tu kat mana! hehehe...

PuteriSatu said...

fara ~ entahla fara...takut sangat tengok air banyak kot...

PuteriSatu said...

MR~ ya ke...mama pun tak tahu tah kat ner ntah...

cutemiut78 said...

wah bestnya g pd erk...
la..napa si qilah tu takut pool..
very cute qilah..
silah lawat blog kita plak..
cutemiut78.blogspot.com
heh..heh..(promote ni..)

i'm ソソ said...

seronok gahtering...6 family tu kira ok laaa...tak banyak sangat dan tak kurang sangat...
mesti aqilah seronok dapt main dengan kawan-kawan lain...

~dyla~ said...

ala tiut nya aqilah ngan swim suit tue..

sonoknya dia mandi manda ngan geng2 tu..

PuteriSatu said...

rina ~ ha...dah okla tuh....nanti leh tempek gambar si tembam tu bebanyak k...

PuteriSatu said...

oli ~ kita bila lagi oli..nak gathering...???

PuteriSatu said...

dyla ~ hihihi....sonok tapi bebudak tu dah besar2..tak de baya dia...

SUZIE APAI said...

warghhh...memang syok....gambor2 tu very de clear la...cantik bangat!

IeRdiNa said...

eeeee..conoknyaaa...hehehe nak itut....

PuteriSatu said...

suzie ~ clear ke...cantik ke...tima kacey...gambar dari kamera cap ayam..hiks...

PuteriSatu said...

ierdina ~ nak itut...jom...

cendawanintim said...

bestnyerrrrrrrrrrr....

Aleeya said...

aqilah dah besar la..big girl dah...jadik anak dara cun gitu, sexy la berbaju mandi hehehehhe

PuteriSatu said...

cendawanintim ~ bestla jugak..hiks...

PuteriSatu said...

aleeya ~ dah besar kan...tapi masih leh kawan ngan damia lagi tuh...

Intan Rosnitta said...

Best nya... rasa nak ke PD lah pulak! :)

Khas Lysha said...

syok nyer berkompol beramai2.. mmg happening ek!

fealize_eleanoer said...

syok tu gather ramai2...

aqilah tu blm brani sgt nk mandi manda....kalo safiya adoiyyaiii....kalo bole terjun mmg die nak terjun je kolam tuh....huhhhh!

PuteriSatu said...

intan ~ apakata nanti kita wat gathering bebudak blog lak kan..mesti happening...

PuteriSatu said...

khas ~ sesekali memang seronok..

PuteriSatu said...

f.E ~ aqilah penakooottt...muahaha...

nanonano said...

sy klu join geng2 club kete nye gath,
mesti cm ksian tgk ade members yg bwk family..
ade ank2 kecit..
xbyk xtvt yg ley join..
sbb yg ramai yg dtg bujang2...so enjoy je yg bujang ni..
tp klu buat gath sumenye berfamily cmni ok la kan..
saling memahami, nak2 time2 ank tedo..
huhu tp klu ramai lg family,
lg meriah neh..
nanti sy da kawen nk join gak ar geng ni..
hihihi :p

PuteriSatu said...

nano ~ hush gathering geng keta tuh...ampunla tak pi la akak...hiks...tuhla...bila nak berfamily tuh..leh kita wat gathering....kan..sonok...

Mamamanja said...

gathering apa tuh?? cam sama jerk ngan member opis MM punya gathering. ntah2 cerita yang sama.. huhuhu

HasneY said...

wah bestnyer kakputeri...has tk sempat lg.....last bercuti kt mesia ngan hubby sempat gi langkawi jekr..awal thn dulu...itupun dia balik bercuti.....Ni, raya nanti dia balik..ktorngpun cdg gi cuti lagi..celebrated 4 years anniversary hu..hu..pejam celik2 dh 4 thn dgn sepasang cahaya mata......hmmm...bestlahkan lama tk wat bbQ ni...

PuteriSatu said...

hasney ~ oh ya ke...yang pasti jangan lupa gambarnya ya! ...

PuteriSatu said...

mamamanja ~ eryn ye mama? lain2 mama...eryn kat PD gak..ada plan nak jumpa dia..tapi tak kesampaian...

Neeza Shahril said...

sesekali memang syok gathering gini especially bila buat BBQ and yang membakarnya che abang che abang hehee.. che mak che mak busy borak.. memang best habisss hehehe..

Yatie said...

bestnya wat gathering kat PD .. lama dah tak pegi sana ..

PuteriSatu said...

neeza shahril ~ ye betull sesangat...

IdaShah said...

best lah dpt berkumpul ramai
qilah x ngorat ker pakwe sblh tu hehehe

PuteriSatu said...

yatie ~ ya ke..balik mesia sesekali jengah la kesana...

PuteriSatu said...

ida ~ qilah tak ngorak..pakwe tu ngorat qilah...hiks..

zino said...

seronok tu kumpul ramai2 yg lebih seronok anak anak la..

PuteriSatu said...

zino ~ memang tul pun...terjerit2 je memasing...

Kak Lady said...

Puteri1...selalunya anak2 kalau dpt air memang tak hengat dunia...htapi aqilah lain pulak ye...heheheh

PuteriSatu said...

kak lady ~ ha..itula kak...dia takut air....hiks....maybe 1st time kot....

Deqna said...

sesekali gathering ngak member2 memang syok kan..

PuteriSatu said...

deqna ~ yup..betul...best...

Mamamanja said...

yup eryn.

pas baca blog PS terus tanya dia.. xtvt yang sama ke coz kebetulan lak dia tengah email gambar2 dia kat PD gak :D

PuteriSatu said...

mamamanja ~ i see...we all lelain co...hiks...