Wednesday, July 30, 2008

Lekanya Aqilah...

Astro Oasis salah satu chanel peberet Aqilah....suka sangat dia...doa-doa...zikir-zikir....dia leh dok diam...leka...n bila time azan...dia akan letak tangan kat telinga cam orang azan tuh...tapi azan bahasa dia la....fush..bagus punya azan tul Aqilah...sampai kerut-kerut kening...cam menghayati la....

Photobucket

U all tengokla....dia tak pandang kiri kanan dah..letak je kat kerusi dia..sampai habis dia tengok...tak bergerak...bila tengok lagak Aqilah cam ni....alahai..dah besarnya anak mama....

62 comments:

Intanaziela said...

dah besar aqilah..sekejap je masa berlalu kan kan..dan lepas ni leh la kasi kawan kat aqilah...

cutemiut78 said...

alahai..pandainya aqilah..
tu betul2 menghayati betul..
memang kejap je masa berlalu kan..

gula_kapazz said...

hehehe.. makin tomei la Qilah.. cikit g mungkin jd "pengonker" tv la 2.. berebut remote la plok ngan Qilah.

PuteriSatu said...

intan ~ kawan..? hiks....tahun depanla kasi kawan kot....

PuteriSatu said...

rina ~ tuhla..sedar tak sedar je...

PuteriSatu said...

nun ~ wes....creat blog tak kabor ye...nak kena nih...! hiks...

cutemiut78 said...

pasni aqilah blh ler dapat kawan baru..(adik)..aqilah..nanti ckp kat mama..."mama..mama..qilah nak adik.." heh..heh..heh..

PuteriSatu said...

rina ~ iyerla tuh...

Nazathul Hamimi said...

wah mesti aqilah dah pandai baca zikir2 kecil.. bagus la didik anak dari kecil..

Nazathul Hamimi said...

wah mesti aqilah dah pandai baca zikir2 kecil.. bagus la didik anak dari kecil..

fealize_eleanoer said...

safiya pon sama cam aqilah..

letak tgn kt tinger bile dgr azan...

mcm yeyo'oo je... ;)

Intanaziela said...

kak, hubby intan orang Lanchang, pak chu dia kat jengka...akak termerloh kat belah mana? SIL ada dok kat temerloh jaya...

m@m@ m1mi3 said...

ala khusyuknyer.. hiee geram tul tgk si qilah ni.. nanti aunti jumper dier, aunti geget2 dia.. heheheh

lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

RaFFLeSiA MeRaH said...

si gebak ni betul lerrrr yerrkk, tapi ok gak dia diam time tu, len kali ko beli tape zikir tu utk dia tgk tv, kalau dah abih, ko rewind balik, senang leh wat keje, takpun ko leh tido time dia ralit tuuu...hehehehe...

Khas Lysha said...

nak jer dia duduk diam nengok tv.. tak pe la.. blh tgk dgn tenang.. kecik2 dah suker progrm kerohanian.. Alhamdulillah...

fara said...

Kak,beria btul dia tgk tv sambil relak2 kat kusi baru dia yer,lagak cm org dh besar lah aqilah ni..leh minx adik kan?hikss..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

cantikkan kusi tuhh..aritu nmpk kat tesco..rm29..tul ke rega gitew..tmpt lain brp erk

PuteriSatu said...

nazathul ~ bahasa jerman dia...bolehla...dia sorang je faham...

PuteriSatu said...

F.E ~ tuhla ...syok je tengok kan...

PuteriSatu said...

mama mimi ~ meh la bila nak jumpa ni...?

PuteriSatu said...

RM ~ yerla..leh tido....bertuahla..

PuteriSatu said...

khas lysha ~alhamdulillah...

PuteriSatu said...

fara ~ adik?? iyerla tuh..

PuteriSatu said...

zu ~ aku beli kat care4....39.90 tak silap...

mummysyafie said...

khuysuk nya tengok tv..nanti leh sambung berzikir erkk

PuteriSatu said...

mumyshafie ~ huhuhu...

IeRdiNa said...

ya Allah..syukur la kalau dapat anak macam tu..dari kecik lagi dah tunjuk minat ke arah keagamaan..heee sejuk perut mama dia kan...bleh kasi tips tak..heheh...

Y@ZeD@ said...

amboiiiiiiii kecik2 dh pandai yea tgk tv dgn khusyukk skali... tu klu akak alih channel lain tuhh, sure ngamokkkk gamaknye!! hiksssss..

bagus2 si aqilah nihh... akak dh ada peneman tgk tv nampak!! huhuuu

PuteriSatu said...

ierdina ~ dia memang suka zikir-zikir tu semuala...azan mang sukala...bebudak seme cam tu la rasa..

Alinlai said...

khusyuk sungguh... anak sapa la tu? ke ke ke... iye betul gak tu pasang je tape azan dan zikir... biar dia ralit... mama dia bleh tidoooooo :)

PuteriSatu said...

alin ~ hiks...iyerla tuh....

Mummy Rizq said...

senangnya jaga aqilah cam nie.. mama bleh rehat!

PuteriSatu said...

mar ~ time tu dia leka la..habis tu..dia start balik aarr...

nasazfrog... said...

aduhai comelnye dia tgk tv cenggitu... haah cam dah beso,,, cerdik dia nanti tuh,, mudah2 yer mama... :)

Intan Rosnitta said...

Comelnya Aqilah, tgk tv x berkelip.

Meh sini, auntie cubit pipi tu sikit... :)

Azura said...

huhuhuhu... senangngyer baiknyer tengok tv tak gerak2.. aidan pun suke ngan zikir2 masa kat2 nakmaghrib tuh tapi salu gado ngan kakaknyer ssebab nak nengok citerv kartun

MAMA IQA said...

bdk2 kan cpt blaja..dia tgh membesar ni mmg kena yg elok2 je..jgn tunjuk benda2 tak elok kat dia..nnt dia blaja buat..kite plak yg haru!huhu..

zino said...

kesian dia tengok sorang je tak ada kawan hehe

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

aqilah dah besar!!!

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

aqilah dah besar!!!

kuchalana said...

ehh.. yer le.. anak2 aku pon sama.. klu time azan.. duk diam depa depan TV.. pas2 baru sambung balik main.. siap suh kuatkan lagi TV tu masa azan..

haJa*darLingZ said...

wah pndai nye aqilah...suka tgk dia

Abahnajwa said...

Comeynyaaa...meh datang sini nak..jadi menantu abah...dah ada orang chup ker? Berapa hantaran ni??

Jemput jenguk blog abah ya..

http://abahnajwa.blogspot.com

PuteriSatu said...

nasaz ~ insyaallah nasaz...

PuteriSatu said...

intan ~ adeehh tateet la auntie tuubiiit....hiks...

PuteriSatu said...

zura ~ ya ke....bebudak mang cam tu kan..

PuteriSatu said...

hana ~ a'a dah besar...dah boleh jadi flower girl akak watashi....wekeke..

PuteriSatu said...

haja ~ tima kacey.

PuteriSatu said...

abahnajwa ~ jadi menantu abah? hiks...nanti nak jumpa bakal menantu dulu..boleh?

i'm ソソ said...

akak,
saya nampak komen akak kat blog vp...
bolehke puasa ganti dan puasa sunat dibuat sekali?
tapi ada seorang blogger bagi tau saya lebih baik langsaikan hutang puasa ganti, baru buat puasa sunat...
tulah saya pun dah keliru....
sebab isnin saya puasa ganti...so ingat boleh juga puasa sunat sekali...
akak...
help!!!

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

sejuk pertu ibut ngandung, kecik-kecik lagi dah suka nengok bab-bab agama

Mamamanja said...

aqilah dah besar... bila nak dapat adik?? hehehhe

ZH - Ena said...

bgsnye aqilah..klu dh pandai baca lg bgs..kena didik dr kecik lg kan :D

PuteriSatu said...

oli ~ klu nak sekalikan puasa ganti n sunat tuh...apa yang akak tahu...masa kita niat tu..kita kena niatkan ganti terlebih dahulu sebab puasa ganti/qada' wajib...puasa sunat cuma sunat sahaja...jadi...niatkan ganti baru sunat...insyaallah diterimaNya...

PuteriSatu said...

c.b ~ bebudak kan..mang cenggitu.

PuteriSatu said...

M.M ~ hiks..insyaallah ada rezeki...

PuteriSatu said...

ena comel ~ itula pasal..bebudak kan...ibarat kain putih...

viruspadu said...

suka la kat kerusi tu

nak beli kat nisa gak lah

**tiru**

huhuhuhuh

PuteriSatu said...

VP ~ belilah mah..mesti nica suka dok situ..tapi hati-hati...nanti dia panjat kerusi tuh....

cendawanintim said...

comelnyer qilah, slalu geram tengok dia tau...

bila dia ralit tengok tb, mesti mama qilah senang nak wat kelija kan..

PuteriSatu said...

cendawanintim ~ senangla sikit..klu tak jerit je keje dia...

jasa custom clearance said...

saya suka blog anda..
SALAM