Thursday, July 17, 2008

Kerusinya Aqilah...

Dah berapa hati tak update....hari ni harus updated...ada yang dah bebel2 dok tayang mee sup tak habis2...maafla mama kebizian sehari dua ni...ini pun mengantuk ya amat ni..mlm tadi tido sejam dua je..Aqilah buat hal bangun tetengah malam nak tengok kartun...hadoiii...punyalah geramnya....mata mama ngantuk gilos...dia leh layan Thomas n Friends la..Pinggu la...Barney la...eii memacamla sepupu2 kartun tuh...u all bayangkan dari kul 1 dia bangun....tidur kul 4.30 pagi...dan mama dia harus kena layan dia tengok kartun tuh...kena citer satu persatu...makanya mama dia pun tengok n kena fahami sama citer kartun-kartun tu semua...adeeehhh...kekadang mata pejam dok explain pasal kartun tuh...kekadang ntah apa2 je mama merapu...kekadang Aqilah tak nak dok atas kerusi dia nih...dia nak dok atas riba...kekadang ok...syok je dia dok atas kerusi nih...gambar sebelah kanan gambar malam tadi..tengah tengok Thomas n Friends....rambut serabai...huhuhu....

Photobucket

30 comments:

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

samalah ngan anak kita puteri, kalu dah layan cartoon langsung x ingat time nak tido.

KV said...

wah, aqilah dh pandai layan kartun yer.

PuteriSatu said...

crazy B ~ itula pasal....jenuh layan dia...

PuteriSatu said...

kv ~ emm dah pandai dah..

mami hafiy said...

amboi anak dara orang ni... hehehe.

cutenye aqilah mcm orang besar tau!

Intan Rosnitta said...

Kalau tiap2 hari cenggini, harus pengsan mama kat ofis...huhu

lady D said...

perangai aqilah sama mcm anak lady D (oneira)...ada ke 3,4 pagi nak tgk citer kartun..mmg ladyD 'hangin' btl...soknya dah la keje..huhuhu..

rina said...

cutenya aqilah duk bermalas2an atas kusi tu...

PuteriSatu said...

sitilina ~ emm cam orang besar je kan...eksyen tuh..

antalya said...

mcm2 hal la budak comel ni. tp sweet sangat perangai dia :-)

PuteriSatu said...

intan ~ huuhu...tak cukup tido kan...

PuteriSatu said...

lady D ~ yerla...kita sok nak bangun pepagi nak pi keje..dia buat hal tak mo tido..mau tak hangin...

IeRdiNa said...

askum...hehehe sweet la baby qila nie...geramm rasa cam nak cubit pipi jer...

PuteriSatu said...

rina ~ kan...cute je..

PuteriSatu said...

yUN ~ perangai dia memang macam-macam...

PuteriSatu said...

ierdina ~ cubit?? takitla auntie....

Mak Su said...

wah... saba je lah mama aqilah ya (ckp merabu sambil mata pejam explain katun), huhuhu

mummysya said...

samalah kita dear...tidor kul 4.30am, bangun gi keje kul 6.30am...mau pegsan kalo sampai ofis...hehehehehe!!!!

Mummy Rizq said...

naseb baik rizq tengok katun waktu malam sengsorang.. gelak pun sengsorang.. mummy & daddy dah dilayan mimpi. now lagi senang. rizq dah pandai off tv & dvd player sendiri.. legaaa....

PuteriSatu said...

maksu ~ itula mak su...sambil tersengguk-sengguk tuh...

PuteriSatu said...

momysha ~ samalah nasib kita ye...huhuh...

PuteriSatu said...

mar ~ untungnyeee ko.....jeles ni..menjeles nih..

~dyla~ said...

suke nengok kartun ye aqilah ni..
ish aqilah ni mlm2 pun tak tdo..sian mama dia...

tantek la kerusi aqilah tu...

nizza-abira said...

ooo...aqilah dah pandai tgk kartun yerk... mmg bebudak gitu lah gayanya...tp kesian dgn mama dia lah...tido tak cukup. tp tak pe lah yerk...ni lah pengorbanan seorang mama...:)

shafarina said...

Aqilah cute! Rajinnya lah mama layan Aqilah nak tengok kartun tu.. kalau kita.. huih bertuah!

Mr penyubiru said...

sampai 4.30 pagi. isk..isk.. tak bleh biasakan cenggitu, nanti kita gak yg teruk.kita mak bapak dia, kita lah kena control dia.err..tu pendapat aku ler.

PuteriSatu said...

DYLA ~ tuhla pasal...jenuh...

PuteriSatu said...

nizz ~ tul tu...ini lah pengorbanan namanya...

PuteriSatu said...

shafarina ~ huhu..bis...nanti jerit lak kan...takkan nak biarkan tetengah malam..layankan ajela...

PuteriSatu said...

mr penyu ~ memang leh kontrol...tapi klu jerit tetengah malam...takkan nak biarkan...nanti jenjiran kata apa lak..tak reti jaga anak ke apa...ganggu orang kan...sesekali apa salahnya..bukan tetiap malam pun...