Saturday, August 23, 2008

Jenjalannya Di Playground Tesco...

Semalam hujan...kebetulan dah janji ngan Aqilah nak bawak pegi taman...kesian kat dia...dia pun cam tetau je...merengek je ajak keluar...sian lak sure dia pun dah faham sekarang kan...kita dah janji ngan dia....dah faham kata2 kita...so...we all pun bawak la pegi playground kat Tesco ampang....padahal tak de nak cari apa pun..pempahamla kan dah ujung bulan ni...klu ada pun barang nak beli...tunggu je gaji...kan..kan...so saje bawak Aqilah ke playground sahaja...

Photobucket

Main tak hengat la dia...we all tengok Aqilah ni jenis tak takut berkawan sebenarnya...becoz...semua bebudak kat situ...dia tegur n dia cuba rapat untuk berkawan..cuma bebudak lain je cam malu2 ngan dia...hiks...jangan terlebih ramah ye nak..so spend time dalam 1 jam kat situ...7.15 kitorang pun nak gerak balikla kan...kebetulan lak...teringat pasal program early learning kat tesco ni ada bukak satu side tuk program early learning ni..dah lama nak dengar..tapi tak de masa..so mama n papa aqilah singgah jap tuk dengar apa yang menarikkan...not bad gakla program dia...tapi tak sempat nak tanya panjang lebar coz dah lewat..insyaallah nanti we all singgah lagi...rasa cam berminat je...ada tak parents kat blog ni yang tahu pasal early learning ni...nak mintak pandangan..tapi program dia cam best je...diorang banyak ambik pembelajaran dari Smart Reader...menarik...u all tengok la Aqilah suka dengan benda ni..matchingkan kaler...tak sangka...Aqilah pandai matchingkan u all...very clever...huhuhu....n diorang kasi tengok video...anak mama dok joget2 lak kat situ...bebudak staf situ..seme dok gelakkan dia...

Photobucket
U all tengok...tekunkan dia....

16 comments:

puan.cokolat said...

wahhh... comeylah aqilah ni..
mata mulattt!!!!

kak.. program ni sound so interestinglah kan... kalo ada further info jgn lupa share kak kat sini ehh!!! :))

PuteriSatu said...

P.C ~ itula pasal...cam menarikkan...act more pada pembelajaran untuk anak berlatih speaking dari kecil...

cendawanintim said...

yer, qilah sangat tekun ngadap buku tuh, ralit ajer..

PuteriSatu said...

CI ~ tapi jap je....paling lama 5 minit..huhuhu...

nono said...

salam,

cumei sungguh Aqilah nie..tambah2 geram bl nengok she's in PINK!!hehe..dh bape taun nie kak princes?..:)

PuteriSatu said...

nono ~ tima kcey...1 tahun 3 bulan usia aqilah..

~dyla~ said...

aqilah dah pandai matching kan kaler ker? eh cptnya pandai..

tak tau la kak pasal prog early lerning tue... tpi anak jiran baru 6bulan anta smart reader terus pandai speaking omputeh...

AzurA said...

wah.. Feesa kalau main situh confirm taknak balik..sebab tuh kalau gi tesco tuh kena lalu kut pintu tepi...huhuhuhuhuhuh

fealize_eleanoer said...

amboiiii...sronok nye die main2...

safiya x penah lagi smpi playground gini...i'allah,nnt kite bwk die gi main2 tmpt camtu jugak..

aqilah makin comeyyy laa.. bole gigit x? :D

marsha said...

ptg ni pun saya nak bawak Qila ni tesco beli pampers.. huhuhu

mama_aqish said...

Salam Perkenalan, add me mamaqish@blogspot.com

nanonano said...

kecit2 dah pandai tuntut janji tuh,
huhuhu..

cutemiut78 said...

so cute ler aqilah. Pandai dah erk matchingkan clr.. mirul buat masa ni, dah pandai cri bentuk yg sama..clr kadang2 dia ok ler..

Intan Rosnitta said...

Clever girl!

Peramah ya? Muka Aqilah pun selamba je, mcm x ada apa2 yg berlaku pun...

Hihi :D

mamaREDZHA said...

hii.... leh kenalan?

tomei nya Qilah... feel free singgah blog kiter yer.. nnti kite add ur link yer!!

nono said...

uisshhh..x-tif nyer budak cumel nie..mau nyer kurus nono jaga die sehari nieh..ekekkeke