Tuesday, August 19, 2008

Macam-Macamnya Cerita...

Assalamualaikum untuk semua....

Memandangkan 2-3 hari ni...mama tak sempat nak update blog...so mama ambil kesempatan malam ni...untuk update sekali harung ye...so..tak de lah nak komen 2-3 entry kan...

Ok..citer pertama...

Di Petang Sabtu (16 Ogos)

Petang Sabtu....papa aqilah kerja...n mama dok umah layan Aqilah tak habis2...petang sabtu tu..sebelum papa sampai dari ofis mama goreng cempedak...ppeeeergghh...sedap ya amat...isi cempedaknya..besar-besar..gumuk-gumuk...mang berbaloi tul beli ngan pakcik jual ikan tuh..muahahha...Memang pueh hati yang teramat la...

Photobucket

Sedapkan u all....????

Di Tengahari Ahad (17 Ogos)

Pagi papa Aqilah dah beli sarapan untuk semua orang...nasi lemak..fuh nasi lemak...bertambah lagi la berat badan klu cenggini...adeeehh....dah lama pencen makan nasi lemak nih....so tengahari...atok Aqilah kata..kita buat bihun tomyam la...ok aje kan....

Photobucket

Nampak sedap tak???

So...bihun tomyam siap....sementara aqilah tido...mama pun berperang kat dapur...

Okla...act banyak benda nak citer..tapi mama ringkaskan aje la...coz mata dah mamai sangat dah ni..nak tido..Aqilah pun cam dah gerak2 tu..maybe nak susu kot...ok..last citer...hari ni...ofis buat lawatan ke MAHA...di serdang....act ni 1st time pi...we all hampir sampai ada escort polis trafic mengiring ke laman dewan pameran...klu tak..mang jenuhla menapak ke atas kan...kawasan dia cukupla luas ya amat..sayup mata memandang....kebetulan Menteri pertanian ada....n Dato' KP we all pun ikut sekali....so..lawatan ni dah jadi lawatan rasmi lak..adeeh...so kena ikut protokol sikit...tapi berlepas je VIP mama ngan teman2 buat hal sendiri...klu tak lecehla....ikut orang ni...degil kan...tak menurut perintah tul kan...muahahha...so tengahari lunch kat sana...boleh we all tengah lunch..Datuk Mustafa Mohamad menteri pertanian tu tegur we all kat meja...we all tercengang2...muahahha...tetiba je dia muncul tergamam jap...dia tanya makan ok tak....sedap tak....hiks..kelakar je....so kul 4 balik ofis...

Photobucket

N..inilah barang2 yang diborong...tak larat dek tangan nak membawak plak aih...adeh...mama cuma beli jus mangga, Keropok lekor ball....best u all...tak pernah rasa...pehtu...satey goreng..pun best ya amat...rugi tak beli 2-3...nyesal...pehtu..baulu tuk aqilah...buah mangga....serunding..serunding pun sedap ya amat....n tu je kot....ujung bulan tak leh perabih duit banyak sangat..hiks...

Photobucket

Nampak tak...satey tu..mama goreng..n kopok lekor ball....sedap u all...klu pi sana..u all harus beli makanan nih..memang best....

40 comments:

Oyis said...

wah.. hebat tul mama aqilah ni... siap ada masa utk goreng cempedak lg... isteri n ibu mithali sungguh... :)

btw, rasa terliur nyer tgk satay goreng tu.. yum..

PuteriSatu said...

oyis ~ muahahaha...tak de la hebat mana aih oyis...time malas satu benda pun tak buat...time rajin tuh...tapi time rajin tu datang cumalah sesekali je...wekekke...

sate tu memang sedap bangat....

antalya said...

dlm byk2 gambo makanan tu..cempedak la yg paling menggiurkan

risanur said...

nampak sedapnye sate goreng tu..bile MAHA tu nak abis kak??tingin gak nak pergi..

nuarliesya said...

cedap nyer tgk cempedak goreng ngan bihun tomyam tu....harus petang nie balik ajak hubby gie pasar malam cari cempedak..makan panas2 kena plak ngan air teh o memang terangkat habis....bihun tomyam tu harus cuti nie kena buat dah lama tak buat bihun tomyam.

haJa*darLingZ said...

wow...ari2 dok g kajang..nmpk kemah putih aje...adoii aroslah pegi kan..

PuteriSatu said...

yun ~ menyelerakan kan....pekena ngan teh o panas kan..

PuteriSatu said...

risa ~ sampai 23 ogos ni tak silap akak...memang sedap sate tuh...rugi akak tak beli 2-3 peket...

PuteriSatu said...

nuarliesya ~ harus buat kan...mesti best...sedap..

PuteriSatu said...

haja ~ harusla...bukan selalu pun kan....

nanonano said...

xtahan tgk cempedak goreng tuu..
huwaaaaa~
tp minyak bley perah kan??
occhh high colestrol tu,
huhu

PuteriSatu said...

nano ~ hiks..bukan makan siang malam pagi petang cik adik....sesekali apelah salahnye....muahahaha...klu nak pantang...sila jamu mata ajelah ye cik adik...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

wahh..mcm2 adaaa

cutemiut78 said...

wah2..sakan ek.. cam best je satay goreng tu.. sebelum ni mkn keropok lekor tu panjang2..tak tau plak ada yg ball erk..

PuteriSatu said...

zu ~ itu la pasal...

PuteriSatu said...

rina ~ sate tu mang sedap....

Yatie said...

sedapnya cempedak goreng tuh ... lamanya dah tak makan ... mmg kompem laa kena balik msia dulu baru bleh nak makan ... huhuhu ..

cendawanintim said...

wahhhhhhhh, cempedak goreng...sedapnyerrrrrr...

PuteriSatu said...

yatie ~ tuhla..mai ler balik....leh makan..makan..hiks..

PuteriSatu said...

cendawan ~ memang sedap..yummy

Aleeya said...

huishh rajin ko goreng cempedak, aku beli jer he he

PuteriSatu said...

leeya ~ ya ke...muahaha..sesekali je tuh..angin rajin sedang berhembus..hiks...

fara said...

kak,cempedak pun faveret kiter..mmg sodap gilolah..huhuhu
nampak sedap je tomyam ngn sate tu kak?ade eh jual sate cenggitu trs goreng jer??xpernah nampak lak?

PuteriSatu said...

fara ~ ada..sate tu mang best...

~dyla~ said...

sonoknya gi ..... jeles tgk nyoping plak tu....

PuteriSatu said...

mama inaz ~ hiks...syonok..tapi penat....

Hazelsyd said...

Salam kak puteri,

Sungguh menyelerakan gambo2 makanan tu hhehe.. letak la lagi yer gambo2 makanan, i like! tengok ajer dah terliur hhehe

PuteriSatu said...

haze ~ hiks..dekat nak puasa ni....memang menggoda iman tul nanti tuh...

shafa said...

Sama jer kan rasa sate goreng ngn bakar tu kan? Tapi cempedak goreng mmg best, terasa nak mkn laaa.

Y@ZeD@ said...

cedappppnyerrrrrr cempedak goreng!!
terliur2 sy kt sini okey!!

Mummy Rizq said...

aku suka banget goreng cempedak .. yummy!

mazzura said...

kakkkk..sampai ati anta gambar je..anta la makanan2 tu sekali kat sini..heheh

PuteriSatu said...

shafa ~ a'ah..sama je ngan yang bakar..tapi mang best...

PuteriSatu said...

mekda ~ ala ciannya dia...tak per..nanti balik mesia leh makan bebanyak...tpi cempedak ni ada musim kan...

PuteriSatu said...

mar ~ aku pun...

PuteriSatu said...

zura ~ hiks....datang umah ar nak rasa..huhu...

nasazfrog... said...

sekarang neh pun mmg musim cempedak kan kak,, makan panas2 sodappp.... maha tu klu ader kat jb dah pegi dah,, kat situ macam2 ader kan kak.. :)

PuteriSatu said...

nasaz ~ ye betul...

Mr PenyuBiru said...

hari jumaat nie aku nak blasah sate cukup²! ehehe..ade port luck party.

PuteriSatu said...

mr penyu ~ ye ke..bestnye ko...nyummy...kat ner weh..?